[Aktualności] Tor Lublin - z dostępem do morza
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
[Aktualności] Tor Lublin - z dostępem do morza
Dyskusja na temat: Tor Lublin - z dostępem do morza
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Tor Lublin - z dostępem do morza
Przeczytaj więcej na ten temat na stronie:
Tor Lublin - z dostępem do morza
- Ścigacz
- Mieszkaniec forum
Autor tak się skupił na tym, żeby być szyderczo zabawnym, że pomieszał fakty i szczegóły. Polecam więcej troski o rzeczy ważne, nadmiar ironii jest śmieszny a nie zabawny, ponadto władać tym narzędziem trzeba umieć...
Pozdrawiam<br><hr>S
Pozdrawiam<br><hr>S
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Autor, albo całą debate siedział i sobie dłubał w nosie i w ogóle nie słuchał o czym to jest, albo jest imbecylem do kwadratu i nie zrozumiał po co tam w ogóle sie znalazł ! wstyd !<br><hr>ja
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
hm..to skoro autor nic nie wie to pewnie Wy wiecie-to napiszcie tej czesci motocyklistow z pozostalych rejonow polski co zostalo ustalone i o co chodzilo (zakladam ze nie tylko o spotkanie i pochwalenie nowym sprzetem) to wtedy tez bedziemy mogli sie z niego ponabijac<br><hr>reKomentatorzy napisał(a):Autor, albo całą debate siedział i sobie dłubał w nosie i w ogóle nie słuchał o czym to jest, albo jest imbecylem do kwadratu i nie zrozumiał po co tam w ogóle sie znalazł ! wstyd !<br><hr>ja<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
No to rzuć te konkrety - co, gdzie, jak, kiedy? Z czym wyszliście z tego spotkania?<br><hr>Tony Rocky HorrorKomentatorzy napisał(a):Autor tak się skupił na tym, żeby być szyderczo zabawnym, że pomieszał fakty i szczegóły. Polecam więcej troski o rzeczy ważne, nadmiar ironii jest śmieszny a nie zabawny, ponadto władać tym narzędziem trzeba umieć...
Pozdrawiam<br><hr>S<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Tu może być problem bo całe spotkanie upłynęło na biciu piany. Jak ktoś ma pojęcie o realizacji projektów to mógł tylko załamać ręce. Popieram autorkę.<br><hr>GonzoKomentatorzy napisał(a):Autor, albo całą debate siedział i sobie dłubał w nosie i w ogóle nie słuchał o czym to jest, albo jest imbecylem do kwadratu i nie zrozumiał po co tam w ogóle sie znalazł ! wstyd !<br><hr>ja<br>Komentatorzy napisał(a):hm..to skoro autor nic nie wie to pewnie Wy wiecie-to napiszcie tej czesci motocyklistow z pozostalych rejonow polski co zostalo ustalone i o co chodzilo (zakladam ze nie tylko o spotkanie i pochwalenie nowym sprzetem) to wtedy tez bedziemy mogli sie z niego ponabijac<br><hr>re<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A gdzie ja pisałem o konkretnych ustaleniach? Nie było konkretów bo i cel spotkania był inny.<br><hr>SKomentatorzy napisał(a):Autor tak się skupił na tym, żeby być szyderczo zabawnym, że pomieszał fakty i szczegóły. Polecam więcej troski o rzeczy ważne, nadmiar ironii jest śmieszny a nie zabawny, ponadto władać tym narzędziem trzeba umieć...
Pozdrawiam<br><hr>S<br>Komentatorzy napisał(a):No to rzuć te konkrety - co, gdzie, jak, kiedy? Z czym wyszliście z tego spotkania?<br><hr>Tony Rocky Horror<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Byłem na tym spotkaniu.
Organizacja przy przedstawienia argumentów potrzeby istnienia toru wydawała sie na przemyślaną i rzeczową. Zawodnicy, trenerzy oraz organizatorzy imprez przemawiający przedstawili sprawę jasno. Cała oprawa zasługuje na oklaski.
Niestety to jedyne pozytywne jakie mogę wymienić. Nie przedstawiono żadnych konkretów. Samo podpieranie się potrzebą powstania nie wystarczy. Gdzie liczby mogące otworzyć politykom oczy lub wstępny projekt z możliwa alternatywą dla potrzeb lokalnych. Tego mi zabrakło, zapomniano o tym ze zamyka się stosunkowo niewielki obiekt, z powodzeniem wystarczający na potrzeby lubelskie i nie tylko.
O części podczas której politycy wypowiadali sie na temat budowy toru szkoda pisać. Poziom wystąpień był żenująco niski. Samo promowanie siebie jaka dla mnie nie było przekonującym argumentem do głosowania na któregoś z obecnych kandydatów, nic nowego nie wnosząc do dyskusji.
Do domu wróciłem z niedosytem i bez większej nadziei na wypromowanie naszego regionu jako zagłębia sportów motoryzacyjnych.
Nadal jednak jestem "za" i postaram się wspierać inicjatywę jak tylko się da.
<br><hr>motonita
Organizacja przy przedstawienia argumentów potrzeby istnienia toru wydawała sie na przemyślaną i rzeczową. Zawodnicy, trenerzy oraz organizatorzy imprez przemawiający przedstawili sprawę jasno. Cała oprawa zasługuje na oklaski.
Niestety to jedyne pozytywne jakie mogę wymienić. Nie przedstawiono żadnych konkretów. Samo podpieranie się potrzebą powstania nie wystarczy. Gdzie liczby mogące otworzyć politykom oczy lub wstępny projekt z możliwa alternatywą dla potrzeb lokalnych. Tego mi zabrakło, zapomniano o tym ze zamyka się stosunkowo niewielki obiekt, z powodzeniem wystarczający na potrzeby lubelskie i nie tylko.
O części podczas której politycy wypowiadali sie na temat budowy toru szkoda pisać. Poziom wystąpień był żenująco niski. Samo promowanie siebie jaka dla mnie nie było przekonującym argumentem do głosowania na któregoś z obecnych kandydatów, nic nowego nie wnosząc do dyskusji.
Do domu wróciłem z niedosytem i bez większej nadziei na wypromowanie naszego regionu jako zagłębia sportów motoryzacyjnych.
Nadal jednak jestem "za" i postaram się wspierać inicjatywę jak tylko się da.
<br><hr>motonita
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
PRZYJACIELU-AUTORZE.
TWÓJ ARTYUKUŁ TO POLICZEK DLA LUDZI Z PASJĄ I NIE BOJĄCYCH SIĘ RYZYKA -TAKICH JAK GRZEGORZ SPRAWKA. POMÓŻ W REALIZACJI POMYSŁU, ZAMIAST RZUCAĆ DOMYSŁY I "TRAFNE" OSĄDY. JEŻELI TAK KOCHASZ SPORT MOTOCYKLOWY TO POMYŚL CO PISZESZ I JAKIE TO RZUCA ŚWIATŁO NA NASZE ŚRODOWISKO.
MAM NADZIEJĘ, ŻE NIE JESTEŚ ZAWODOWYM DZIENNIKARZEM-JEZELI TAK TO ZMIEŃ ZAWÓD.<br><hr>SP
TWÓJ ARTYUKUŁ TO POLICZEK DLA LUDZI Z PASJĄ I NIE BOJĄCYCH SIĘ RYZYKA -TAKICH JAK GRZEGORZ SPRAWKA. POMÓŻ W REALIZACJI POMYSŁU, ZAMIAST RZUCAĆ DOMYSŁY I "TRAFNE" OSĄDY. JEŻELI TAK KOCHASZ SPORT MOTOCYKLOWY TO POMYŚL CO PISZESZ I JAKIE TO RZUCA ŚWIATŁO NA NASZE ŚRODOWISKO.
MAM NADZIEJĘ, ŻE NIE JESTEŚ ZAWODOWYM DZIENNIKARZEM-JEZELI TAK TO ZMIEŃ ZAWÓD.<br><hr>SP
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Zabawne są te żale;) Autorka ma przyklaskiwać tylko dlatego że sama też jeździ motocyklem? Nie ma prawa do swojej (słusznej zresztą) oceny? No i jak ma pomóc? Klaszcząc jak małpka, podpisując formularze? Tu potrzeba kasy, gruntu, projektu i rzeczowej wiedzy ludzi potrafiących realizować inwestycje. Macie cokolwiek z tego? Bez tego nie pomoże nawet boska interwencja.<br><hr>Tony Rocky HorrorKomentatorzy napisał(a):PRZYJACIELU-AUTORZE.
MAM NADZIEJĘ, ŻE NIE JESTEŚ ZAWODOWYM DZIENNIKARZEM-JEZELI TAK TO ZMIEŃ ZAWÓD.<br><hr>SP<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ja tam nie widziałem żadnego bicia piany, tylko pokazania problemu, w jaki sposób i jakimi środkami tworzą tor (Slovakiaring), jakie zapotrzebowanie jest na tego typu obiekt... Oprócz tego pokazanie władzom problemu i jak wiele od nich zależy. Gonzo musiało Cie nie być wtedy na miejscu...<br><hr>eh
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
A jaki był cel? Aby ustalić że tor jest potrzebny? Bo to chyba już wiemy? A może chcieliście przekonać lokalnych urzędasów do wydania kilkudziesięciu mln zł na tor podczas gdy przez Lublin nie da się przejechać bez wykrzywienia felgi w samochodzie na rozpiepszonych drogach? <br><hr>LokiKomentatorzy napisał(a):Autor tak się skupił na tym, żeby być szyderczo zabawnym, że pomieszał fakty i szczegóły. Polecam więcej troski o rzeczy ważne, nadmiar ironii jest śmieszny a nie zabawny, ponadto władać tym narzędziem trzeba umieć...
Pozdrawiam<br><hr>S<br>Komentatorzy napisał(a):No to rzuć te konkrety - co, gdzie, jak, kiedy? Z czym wyszliście z tego spotkania?<br><hr>Tony Rocky Horror<br>Komentatorzy napisał(a):A gdzie ja pisałem o konkretnych ustaleniach? Nie było konkretów bo i cel spotkania był inny.<br><hr>S<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Inwestycje jednak rozpoczyna się od decyzji, do której ów debata miała przekonać.<br><hr>...Komentatorzy napisał(a):PRZYJACIELU-AUTORZE.
MAM NADZIEJĘ, ŻE NIE JESTEŚ ZAWODOWYM DZIENNIKARZEM-JEZELI TAK TO ZMIEŃ ZAWÓD.<br><hr>SP<br>Komentatorzy napisał(a):Zabawne są te żale;) Autorka ma przyklaskiwać tylko dlatego że sama też jeździ motocyklem? Nie ma prawa do swojej (słusznej zresztą) oceny? No i jak ma pomóc? Klaszcząc jak małpka, podpisując formularze? Tu potrzeba kasy, gruntu, projektu i rzeczowej wiedzy ludzi potrafiących realizować inwestycje. Macie cokolwiek z tego? Bez tego nie pomoże nawet boska interwencja.<br><hr>Tony Rocky Horror<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Dobry przykład Slovakiring pokazuje że to sie robi zupełnie inaczej. Tam pieniądze wyłożył prywatny inwestor. Od lokalnych polityków w Polsce nic nie zależy. Myślisz ze dadzą ci teren za darmo, albo wyłożą publiczną kasę, a Lublin nie ma nawet obwodnicy... Bicie piany to bezproduktywne gadanie. Byłem na spotkaniu.<br><hr>GonzoKomentatorzy napisał(a):Ja tam nie widziałem żadnego bicia piany, tylko pokazania problemu, w jaki sposób i jakimi środkami tworzą tor (Slovakiaring), jakie zapotrzebowanie jest na tego typu obiekt... Oprócz tego pokazanie władzom problemu i jak wiele od nich zależy. Gonzo musiało Cie nie być wtedy na miejscu...<br><hr>eh<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Ale jakiej decyzji?:) Że potrzebny jest tor? To wiemy nawet bez tego spotkania i nikt nie musi o tym decydować. A decyduje ten kto ma środki i zaplecze. Prezydent zdecyduje że powstanie tor? I wyłoży na to kasę z urzędu miasta? Tak wygląda budżet Lublina : <a href="http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,78966,7259850,Projekt_budzetu_Lublina_2010__Zaciskanie_pasa.html" target="blank" class="link" rel="nofollow">http://lublin.gazeta.pl/lublin/1,78966,7259850,Projekt_budzetu_Lublina_2010__Zaciskanie_pasa.html</a> To znaczy 700 mln pod kreską. Na prawdę wierzysz, że miasto się do tego dorzuci? Nawet jeśli ma ziemię, to będzie wolało to sprzedać.<br><hr>Tony Rocky HorrorKomentatorzy napisał(a):PRZYJACIELU-AUTORZE.
MAM NADZIEJĘ, ŻE NIE JESTEŚ ZAWODOWYM DZIENNIKARZEM-JEZELI TAK TO ZMIEŃ ZAWÓD.<br><hr>SP<br>Komentatorzy napisał(a):Zabawne są te żale;) Autorka ma przyklaskiwać tylko dlatego że sama też jeździ motocyklem? Nie ma prawa do swojej (słusznej zresztą) oceny? No i jak ma pomóc? Klaszcząc jak małpka, podpisując formularze? Tu potrzeba kasy, gruntu, projektu i rzeczowej wiedzy ludzi potrafiących realizować inwestycje. Macie cokolwiek z tego? Bez tego nie pomoże nawet boska interwencja.<br><hr>Tony Rocky Horror<br>Komentatorzy napisał(a):Inwestycje jednak rozpoczyna się od decyzji, do której ów debata miała przekonać.<br><hr>...<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Jeśli uważasz, że urząd ma worek pieniędzy i prezydent miasta rozdziela te fundusze na poszczególne projekty wg własnego pomysłu dowolnie dobierając wysokości środków, to nie mamy o czym rozmawiać.<br><hr>SKomentatorzy napisał(a):Autor tak się skupił na tym, żeby być szyderczo zabawnym, że pomieszał fakty i szczegóły. Polecam więcej troski o rzeczy ważne, nadmiar ironii jest śmieszny a nie zabawny, ponadto władać tym narzędziem trzeba umieć...
Pozdrawiam<br><hr>S<br>Komentatorzy napisał(a):No to rzuć te konkrety - co, gdzie, jak, kiedy? Z czym wyszliście z tego spotkania?<br><hr>Tony Rocky Horror<br>Komentatorzy napisał(a):A gdzie ja pisałem o konkretnych ustaleniach? Nie było konkretów bo i cel spotkania był inny.<br><hr>S<br>Komentatorzy napisał(a):A jaki był cel? Aby ustalić że tor jest potrzebny? Bo to chyba już wiemy? A może chcieliście przekonać lokalnych urzędasów do wydania kilkudziesięciu mln zł na tor podczas gdy przez Lublin nie da się przejechać bez wykrzywienia felgi w samochodzie na rozpiepszonych drogach? <br><hr>Loki<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Kazde wieksze miasto w Polsce powinno miec obiekt tego typu. Niekoniecznie taki jak w Poznaniu, ale namiastka tego przydalaby sie. Powiedzmy sobie szczerze, jazda 3h no Lublina czy Poznania tylko po to zeby zrobic kilka kolek na torze ma niewiele sensu. Z takiego toru chetnie by skorzystali nie tylko motocyklisci i wydaje mi sie ze byloby to calkiem dochodowe przedsiewziecie. Ale coz, skoro nie umiemy wyremontowac zwyklych drog to nie ma sie co torow spodziewac
.<br><hr>Mr. Nobody

- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
To chyba ja nie mam co z tobą gadać bo ty nic nie rozumiesz z tego co piszę. Ja własnie twierdzę kandydaty guzik mogą i nie ma co z nimi gadać. Gdzie jakieś konkrety? Jak to ma wygladać? Jedno wielkie bicie piany.<br><hr>LokiKomentatorzy napisał(a):Autor tak się skupił na tym, żeby być szyderczo zabawnym, że pomieszał fakty i szczegóły. Polecam więcej troski o rzeczy ważne, nadmiar ironii jest śmieszny a nie zabawny, ponadto władać tym narzędziem trzeba umieć...
Pozdrawiam<br><hr>S<br>Komentatorzy napisał(a):No to rzuć te konkrety - co, gdzie, jak, kiedy? Z czym wyszliście z tego spotkania?<br><hr>Tony Rocky Horror<br>Komentatorzy napisał(a):A gdzie ja pisałem o konkretnych ustaleniach? Nie było konkretów bo i cel spotkania był inny.<br><hr>S<br>Komentatorzy napisał(a):A jaki był cel? Aby ustalić że tor jest potrzebny? Bo to chyba już wiemy? A może chcieliście przekonać lokalnych urzędasów do wydania kilkudziesięciu mln zł na tor podczas gdy przez Lublin nie da się przejechać bez wykrzywienia felgi w samochodzie na rozpiepszonych drogach? <br><hr>Loki<br>Komentatorzy napisał(a):Jeśli uważasz, że urząd ma worek pieniędzy i prezydent miasta rozdziela te fundusze na poszczególne projekty wg własnego pomysłu dowolnie dobierając wysokości środków, to nie mamy o czym rozmawiać.<br><hr>S<br>
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Iście budujące. To takie prawdziwie polskie, brak wiary przemawia przez autorzyne... <br><hr>kogo to...
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
Powiem krótko....WYBORY///////
Jak napisał autor tekstu nie ma tu konkretów a dobrymi chęciami piekło wybrukowane...
.....wybory...wybory...wybory...<br><hr>Bartosz Łabedź
Jak napisał autor tekstu nie ma tu konkretów a dobrymi chęciami piekło wybrukowane...
.....wybory...wybory...wybory...<br><hr>Bartosz Łabedź
- Komentatorzy
- Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Komentarze do artykułów na Ścigacz.pl