FZS 600 Skrzynia wyje na dwójce
• Strona 1 z 1
FZS 600 Skrzynia wyje na dwójce
Witam. Mam problem tego typu ze gdy jade na 2 biegu wyje mi skrzynia. Najbardziej to wycie slychac gdy moto schodzi z obrotow w czasie jazdy ale przy przyspieszaniu tez to slychac.
Co moze byc do wymiany? A moze to nic zlego i nie trzeba tego odrazu naprawiac...?
Fazer jest z 2000r i ma 32000 przejechane.
Co moze byc do wymiany? A moze to nic zlego i nie trzeba tego odrazu naprawiac...?
Fazer jest z 2000r i ma 32000 przejechane.
- Marcino1983
- Świeżak
Raczek_6 napisał(a):Taka charakterystyka skrzyni biegów o zębach prostych.
Tylko troche to dziwne ze wyje tylko na dwójce a na innych biegach jest cicho... wiec trudno mi uwierzyc ze taka charakterystyka tej skrzyni.
- Marcino1983
- Świeżak
Istnieje prawdopodobieństwo że ktoś zmieniał któryś tryb 2-ki, stąd głośniejsza praca, z czasem powinno ucichnąć, jak się ułożą tryby.
W niektórych motocyklach miałem tak że wyły czasami na niektórych biegach, z czasem albo ucichło albo się przyzwyczaiłem.
Charakterystyka zębów prostych w skrzyni biegów.
W niektórych motocyklach miałem tak że wyły czasami na niektórych biegach, z czasem albo ucichło albo się przyzwyczaiłem.
Charakterystyka zębów prostych w skrzyni biegów.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Ja takze mysle, ze moze to byc wina nadmiernego zuzycia tego elementu. Skrzynie w Yamahach sa stosunkowo delikatnie i strasznie zle znosza niewlasciwie zmiany biegow, a szczegolnie przebijanie biegow np. podczas jazdy na jednym kole. Jezeli nie ma zadnych innych niepokojacych sygnalow jak np. wypadanie biegu, to na razie nie ma sie czym przejmowac.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości