Zobacz wÄ…tek - Chopper/cruiser dla wysokiej !
NAS Analytics TAG

Chopper/cruiser dla wysokiej !

Tutaj tylko zadajemy pytania o ocenę oferty motocykla, którą sobie upatrzyłeś. Dotyczy motocykli o pojemności większej niż 125 ccm.
_________

Chopper/cruiser dla wysokiej !

Postprzez zoolka » 6/11/2010, 15:20

No to teraz ja. od tygodnia, czytam, szukam i nadal nie ptorafię nic znaleźć dla siebie. interesuje mnie chopper/cruiser. Jestem wysoka (184) i o rubensowskich kształtach, że tak powiem, długie nogi, długie ręce.
Wiek 21, PJ tegoroczne.
doświadczenie: brak, 2km na Uralu, to prawie nic ;) ( ale dało, świadomość, że wysoka kanapa nie dla mnie)
Gdy pytam znajomych motocyklistów, to każdy poleca mi raczej to, na czym sam jeździ.
ale po tym, na czym jeździłam zorientowałam się, że jedynie niska kanapa i długi motocykl mnie interesuje. i teraz tak, polecono mi Hondę Shadow 750. ale naczytałam się artykułów na forach, i uznałam, że może coś o mniejszej pojemności na początek. popatrzyłam, i niby EL 250 mnie zaciekawił, ale znów gdzieś ktoś, że za mały dla wysokich. wiadomo, nie chcę wyglądać jak na kocie, ale też nie chcę bydlęcia, bo planuję najpierw nauczyć się jeździć, a potem zająć się podbijaniem szos^^

więc, interesuje mnie chopper/cruiser, długi, niski, wygodny, o pojemności nie za dużej.
pozdrawiam

ps. ach no i finanse. do 5000,-
zoolka
Świeżak

Postprzez Cichy1988 » 6/11/2010, 18:56

EL 250 to chyba za mały dla Ciebie będzie, jeździ na takim moja mama, a ona jest niższa jeszcze ode mnie i nie narzeka. Ja mam coś metr siedemdziesiąt(?).
Cichy1988
Świeżak

Postprzez MichalK » 6/11/2010, 19:54

Virago 535?
Ale i tak do każdego musisz się przymierzyć
MichalK
Świeżak

Postprzez zoolka » 6/11/2010, 21:35

virażkę 750 mierzyłam, za krótko. no chyba, że się różnią.

małam na zlot otwierający jechać swoim, ale widzę, że pojadę poobsiadać motocykle ;)

ale i tak, czekam na propozycje długich motocykli. albo dostatecznych dla wysokiej osoby. turystyki też uwzględniam w sumie, w końcu to początki ;)
zoolka
Świeżak

Postprzez amahay » 7/11/2010, 09:41

nie za bardzo kumam o co Ci chodzi z tą długością.
jeździłem na virago 535 mam 181 cm i nie miałem problemów z niczym. wyglądałem też nie jak na zabawce tylko na motocyklu.
ewentualnie większa jest honda magna.
amahay
Stały bywalec

Postprzez Invi » 7/11/2010, 10:02

Pisze że Shadow 750 z silnikiem od roweru ma za duży silnik, a ty z Magną wyskakujesz :D

Weź tego Shadowa jak ci pasuje.
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez amahay » 7/11/2010, 10:49

Invinciblee napisał(a):Pisze że Shadow 750 z silnikiem od roweru ma za duży silnik, a ty z Magną wyskakujesz :D

sorx myślałem bardziej o gabarytach. poza tym może ona nie wie że w chopperach silnik nie ma większego znaczenia . oczywiście w granicach rozsadku.
amahay
Stały bywalec

Postprzez zoolka » 9/11/2010, 14:33

kolejny pomysł padł, Honda Rebel 250 '86.

http://moto.allegro.pl/okazja-honda-reb ... 35538.html

Ta konretnie ;)
co wy na to ?
potrzebujÄ™ opinii i pomocy.

W dalszym ciągu biorę pod uwagę shadow, no i może virago jednak ;p
zoolka
Świeżak

Postprzez madcap » 9/11/2010, 18:10

odpuść sobie rebelkę, jest dość mała gabarytowo
przymierz się jednak do tej szadołki, ewentualnie jej poprzedniczki vt600
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez Invi » 9/11/2010, 20:08

amahay napisał(a):
Invinciblee napisał(a):Pisze że Shadow 750 z silnikiem od roweru ma za duży silnik, a ty z Magną wyskakujesz :D

sorx myślałem bardziej o gabarytach. poza tym może ona nie wie że w chopperach silnik nie ma większego znaczenia . oczywiście w granicach rozsadku.

Ale że Magna :twisted: To ma silnik od sporta przecież :P Jeden z gorszych możliwych pierwszych moto. Także ze względu na wymaganie dość skrupulatnego serwisu.

Autorko tematu, weź tego Shadowa 750, tragedii nie będzie.
Invi
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez zoolka » 9/11/2010, 20:16

po rebelkę za daleko jechać bez pewności.

faktycznie siÄ™ przyjrzÄ™ shadow ;)

a jeśli by chodziły o niższy pułap cenowy? tak do 3500,-?
tak stwierdzam, że się nie spiesze i będę szukać "pod domem" po prostu, ale brak mi pomysłów oprócz tego co już wymieniłam.
może jakieś turystyki?
zoolka
Świeżak

Postprzez madcap » 9/11/2010, 20:40

gdyby to była kwota w euro, to mozna byłoby myśleć
ale ponieważ nie napisałaś waluty, więc domniemuję, że chodzi o pln-y
tak szczerze, to za tÄ… kasÄ™ moze tylko przy dobrych wiatrach kupisz burgmana 250-kÄ™ a nie o to chyba Tobie chodzi....
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
madcap
Administrator

Postprzez misiakw » 9/11/2010, 20:51

polecać nic nie będę, bo nie mam doświadczenia (podobny przebieg co ty :D) z tym że ja na Virago 535...

183cm wzrostu, tylko że figura zawodnika, więc "bez przelewek". na Virago 535 siedziało mi się wygodnie, jechało mi się wygodnie, nie czułem się skurczony. na jednym zdjeciu sam się widziałem to też nie wyglądało to tragicznie(ani jak pudzian na Yorku). myślę że możesz nawet głośno pomyśleć o tej yamaszce. Zawsze możesz przed kupnem wsiąść, zobaczyć jak się na niej czujesz, i potem sprzedającemu powiedzieć że jednak nie pasuje ci do koloru torebki.
misiakw
Świeżak

Postprzez amahay » 9/11/2010, 21:32

misiakw napisał(a): Zawsze możesz przed kupnem wsiąść, zobaczyć jak się na niej czujesz, i potem sprzedającemu powiedzieć że jednak nie pasuje ci do koloru torebki.

no właśnie ! masz tą przewagę nad nami !
ewentualnie intruder 600. z turystyków gs ,er5,cb 500,
amahay
Stały bywalec

Postprzez zoolka » 10/11/2010, 09:34

mimo wszystko jednak jadę obejrzeć Rebelkę ;)
a co tam, może to będzie to ^^

trzymajcie kciuki ;)
zoolka
Świeżak

Postprzez Jantar_2b » 10/11/2010, 10:48

Co do pojemności silnika to nie musisz się tak bać jakieś 3 miesiące temu stałem przed podobnym dylematem (chociaż budżet był troszkę większy) i wybór padł na Kawasaki VN 800. Dodam że to pierwsza moja maszyna w życiu a jeździłem tyle co na kursie. Oczywiście do sprzętu z tą pojemnością należy podchodzić z szacunkiem (zresztą do każdego moto) ale spokojnie jest to do okiełznania a frajda z jazdy niesamowita.

Powodzenia w poszukiwaniach :)
Jantar_2b
Świeżak

Postprzez zoolka » 11/11/2010, 13:53

Jantar_2b napisał(a):wybór padł na Kawasaki VN 800. Dodam że to pierwsza moja maszyna w życiu a jeździłem tyle co na kursie.

Szerokiej drogi życzą drzewa :wink:
Oby Ci ten szacunek wystarczył. Ja wolę jednak najpierw nauczyć się jeździć, a dopiero potem stopniowo się przesiadać na większe bydlęta. Człowiek świeżo po kursie przecież nie jest nawet motocyklistą- po prostu ma prawo kierować motocyklem :wink:
zoolka
Świeżak

Postprzez dokter » 12/11/2010, 08:26

madcap napisał(a):odpuść sobie rebelkę, jest dość mała gabarytowo
przymierz się jednak do tej szadołki, ewentualnie jej poprzedniczki vt600

Oj nie przesadzaj. Pozycja na motorku całkiem wygodna. Mam 186cm i jakoś przejeździłem na tym "maleństwie" jakieś 3 miechy. Dzięki niskiej pozycji kanapy i przedniemu kołu nieco odsuniętemu nie jest tak źle jednakże na dłuższe wypady proponuje zamontować spacerówki.

Patrząc na tą z ogłoszenia to sobie daruj z tego co się orientuję to ona się "sprzedaje" od roku hmmm no i nie ma gmolów ;p Spóźniłaś się trochę bo w sierpniu sprzedawałem swoją za 3500 96r import z niemcowa (gmole/kufry/oparcie dla pasażera)

Jeżeli będziesz oglądać rebelki to prócz podstawowych czynności zakupowych sprawdź również czy nie "dmucha" na wyjściu z silnika do wydechu rebelki lubią tam rdzewieć na wydechac. Co do pojemności 250 jeżeli nie jest zamulona pojedzie 100-110 w jedną osobę. Ale przy takiej prędkości to silniczek nieprzyjemnie wibruje (szczególnie odczuwalne na podnóżkach) za to w zakresie 70-80 jedzie się wyśmienicie. Aha zwróć jeszcze uwagę na bieg neutralny, czy można go łatwo wrzucić czy jest potrzebna przegazówka to też zmora rebelek.
Life is deadly.
dokter
Świeżak

Postprzez Jantar_2b » 12/11/2010, 09:44

zoolka napisał(a):Szerokiej drogi życzą drzewa :wink:
Oby Ci ten szacunek wystarczył. Ja wolę jednak najpierw nauczyć się jeździć, a dopiero potem stopniowo się przesiadać na większe bydlęta. Człowiek świeżo po kursie przecież nie jest nawet motocyklistą- po prostu ma prawo kierować motocyklem :wink:

Masz racje ale z drugiej strony kupując armaturę kupuje się ją do spokojnej jazdy a nie żeby zapieprzać i z tego założenia wychodzę więc praktycznie i tak nie przekraczam 100 km/h. Też miałem duże obawy przed tym moto ale w sumie to jestem bardzo zadowolony z zakupu i wbrew temu co myślałem na początku taka maszynka bardzo fajnie i dosyć łatwo daje się prowadzić. Oczywiście z tym że na początek jest lepsza mniejsza maszyna masz racje natomiast jeżdżąc w 2 osoby na mniejszym moto (a z takim założeniem kupowałem VN'a) możesz mieć problem z wyprzedzaniem lub człapaniem się pod bardziej strome górki. Jak na razie zrobiłem na nim tylko ok 3 tyś km bez przygód i mam nadzieje że tak pozostanie (bez przygód bo przebieg oczywiście ma się zwiększać :))
Jantar_2b
Świeżak

Powrót do Oceny ofert sprzedaży.

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości

na górê