Yamaha Neos - Nie odpala
• Strona 1 z 1
Yamaha Neos - Nie odpala
Witam. Mam problem z Moją yamahą. Skuter nie chce odpalić. Kompresja jest napewno dobra ,cylinder napewno nie zatarty ,świeca dobra ,wszystko wydaje się ok. Po podlaniu mu po świece nie chce zapalić. Sprawdzałem na 2 świecach ,co może być przyczyną? Proszę nie pisać zatarty ,skoro nie potrafisz pomóc nie pisz bzdur. Iskre daje dobrą.
- wiktor303
- Świeżak
Sprawdź czy paliwo dochodzi-kranik-gaźnik. Istnieje możliwosć też żę masz syf w gażniku. Zdejmij przewód kranik-gaźnik i sprawdź czy idzie paliwo. Potem go pokop. Może masz też coś z podciśnieniem nie tak.
-
grunder - Mieszkaniec forum
Paliwo raczej dochodzi ,ale to jest nie ważne skoro podlewam mu pod świece to i ta by odpalił jak nie dochodzi ,a tu jest taki problem ,że nawet jak się go podleje nie odpali. Świeca sprawdzana ,jest sprawna ,iskra nie przerywa i jest dobra ,kompresja jest dobra (Nie mam teraz tego do mierzenia ,ale ma około 8 armosfer)
- wiktor303
- Świeżak
zrób mi przyjemnośc i sprawdź gaźnik, połączenie kranik-gaźnik oraz podciśnienie. Uparłem się na swoim żę paliwo Ci nie dochodzi. Słówko "raczej" do mnie nie przemawia, nie gdybaj tylko zakasaj rękawy i uczyń to.
EDIT: jaki kolor świecy?
EDIT: jaki kolor świecy?
-
grunder - Mieszkaniec forum
Wczoraj zrobiłem generalne czyszczenie. Wszystko jak leciało. Głowica cylinder tłok. Gaźnik był czyszczony ze 3 dni temu ponieważ zepsuł mi się pływak to odrazu go czyściłem. Uszczelniłem także połącznenie kruciec-zawór-karter. Skuter normalnie działał do dziś ,do teraz ,kiedy to wlałem benzyny i próbowałem odpalić ,napewno nie jest zatraty itd. Mnie zastanawia dlaczego silnik 2-suw nie odpala jak mu pod świece leje ,skoro ma iskre i ma kompresje. Co może mieć wpływ na to ,że tak jest? Nawet nie załapie ,a kopałem go aż noga odmówiła współpracy. Brałem pod uwagę takie tezy ,że 1- Ma na to wpływ akumulator bo ma prawie zero ,ale raczej nie 2. Zaścisłe połaczenie zabieraka z wałem ,ale się kręci to też raczej nie.
EDIT: Kolor kawowy(Spalanie dobre) taka kawa z mlekiem ,a i benzyna napewno jest dobra
EDIT: Kolor kawowy(Spalanie dobre) taka kawa z mlekiem ,a i benzyna napewno jest dobra
- wiktor303
- Świeżak
Rozkręciłem cały silnik. Wszystko wyczyściłem i złożyłem spowrotem ,przyczyny nie znalazłem ,ale skuter odpalil tylko ,że strasznie cięzko odpala. Jak już odpali to wszystko jest ok ,ale czasami gaśnie ,przed zgaśnięciem podwyższają się obroty(same) i gaśnie. Co może być przyczyną? I coś dużo pali ,wlałem mu litr benzyny a po 2 minutach zostało jakieś 0.4 ,ale pewnie to przez gaźnik. Jak znajdę przyczynę dlaczego nie odpalał ,napisze na forum zeby pozniej ktoś nie miał takiego problemu jak Ja.
EDIT: Nie lubie płacić za coś co mogę zrobić sam zresztą nie mam zaufania do mechaników.
EDIT: Nie lubie płacić za coś co mogę zrobić sam zresztą nie mam zaufania do mechaników.
- wiktor303
- Świeżak
Naprawa skończona. Skuter ładnie odpala ,z pierwszego kopa ,dobrze wbija na obroty. Przy okazji poszło kapitalne czyszczenie na zime:) A więc to co było zepsute:
-Pływak
-Wejście do węża paliwa
-Åšlizgi wariatora
-Przeciwtalerz
Wszystkim dziękuję za pomoc ,proszę o zamknięcie tematu.
-Pływak
-Wejście do węża paliwa
-Åšlizgi wariatora
-Przeciwtalerz
Wszystkim dziękuję za pomoc ,proszę o zamknięcie tematu.
- wiktor303
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości