Wrocław - Plac Manewrowy
• Strona 1 z 1
Wrocław - Plac Manewrowy
Znacie jakies miejsca we Wrocku typu otwarty plac manewrowy, gdzie mozna przyjechac i jeszcze raz pocwiczyc bezpiecznie slalomy, osemki, hamowanie awaryjne itp ? Nie musi to byc specjalny plac do tego celu, moze byc jakas po prostu pusta przestrzen z nadajÄ…ca sie nawierzchnia.
Ostatnio edytowano 6/11/2010, 11:56 przez eagle, łącznie edytowano 1 raz
- eagle
- Świeżak
Wcześnie rano lub wieczorami masz do dyspozycji parking pod Magnolią.
|1000RR 2006r| | http://www.bikepics.com/members/kubcys/
-
Kvba - Świeżak
Pojedź sobie na obwodnicę koło Bielan (kierunek świdnica ) jest jeszcze w budowie i można tam w weekend łatwo wjechać. Lataliśmy tam ostatnio i jest ponad 4 km odcinek na którym można robić co się chce.
Nie polecam takich parkingów jak pod Magnolią bo jest kostka.
Nie polecam takich parkingów jak pod Magnolią bo jest kostka.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Właśnie kostka jest z przodu Magnolii, natomiast z tylu (od strony McDonald's) jest jeśli dobrze pamiętam wyasfaltowane.
-
Kvba - Świeżak
co do egzaminu we wrocku....
podobnie jak na B, przewaznie robia wszystko zeby utrudnic...ja zdalem za 3 razem na A...dwa razy nie moglem wyjsc z placu -> moto tak szarpal przy lekkim dodaniu gazu.
za pierwszym razem zbaranialem,gdyz no sorry, ale tak to obrotow silnika raczej nikt nie reguluje...za 2gim razem poglowkowalem i zaczalem uzywac sprzegla , jezdzac dalej na jedynce...za 3 cim razem slalom robilem na dwojce, motosaj byl rozgrzany, egzaminator(ktorys to juz z kolei) przesympatyczny....no i zdalem, zero bledow na miescie i placu...
takze na slalomie niestety mozna glupio odpasc, na kursie jezdzac bezproblemowo...aha no i pamietaj o ogladaniu sie zawsze, to samo przy ruszaniu na wzniesieniu, generalnie wszedzie
podobnie jak na B, przewaznie robia wszystko zeby utrudnic...ja zdalem za 3 razem na A...dwa razy nie moglem wyjsc z placu -> moto tak szarpal przy lekkim dodaniu gazu.
za pierwszym razem zbaranialem,gdyz no sorry, ale tak to obrotow silnika raczej nikt nie reguluje...za 2gim razem poglowkowalem i zaczalem uzywac sprzegla , jezdzac dalej na jedynce...za 3 cim razem slalom robilem na dwojce, motosaj byl rozgrzany, egzaminator(ktorys to juz z kolei) przesympatyczny....no i zdalem, zero bledow na miescie i placu...
takze na slalomie niestety mozna glupio odpasc, na kursie jezdzac bezproblemowo...aha no i pamietaj o ogladaniu sie zawsze, to samo przy ruszaniu na wzniesieniu, generalnie wszedzie

- ronin28
- Świeżak
Potwierdzam, pomarańczowa TW to straszna padaka. Ledwo co na niej zaliczyłem plac. Na miescie nie ma juz takiego problemu ale na placu strasznie kiepsko się jeździ rozregulowanym motocyklem. Fioletowa jest w dużo lepszej kondycji.
-
Kvba - Świeżak
ja we wro za pierwszym razem na czerwonej. ale był w grupie ziomek co na awaryjnym hamowaniu wywalił się 2 razy dość ostro.
co do placów to kostka jest dobra do ćwiczeń .
a z asfaltowych to parking tesco(bielany) jest asfaltowy.
generalnie bielany/klecina moja dzielnica
to dobre miejscówki.
co do placów to kostka jest dobra do ćwiczeń .
a z asfaltowych to parking tesco(bielany) jest asfaltowy.
generalnie bielany/klecina moja dzielnica

-
amahay - Stały bywalec
No ja też okolice Bielan Wr.
A do kursu podchodze w marcu więc jeszcze trochę czasu na zebranie myśli i trzeba ostro zabrać się za nauke teorii i technikii jazdy...

A do kursu podchodze w marcu więc jeszcze trochę czasu na zebranie myśli i trzeba ostro zabrać się za nauke teorii i technikii jazdy...

"Rodzimy się by żyć, żyjemy by umierać..."
-
Bikers - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości