Hyosung GT 125 vs Varadero 125
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Hyosung GT 125 vs Varadero 125
Siema, duża różnica w przyśpieszeniu jest między tymi dwoma motocyklami ? I czy komfort pasażera będzie w jednym i drugim podobny ?
-
matix1505 - Świeżak
Komfort pasazera nigdzie nie bedzie wiekszy niz na Wiadrze, a to ze wzgledu na wymiary motocykla oraz samej kanapy. jesli chodzi o osiagi to nie mam porownania, ale jestem w stanie sie zalozyc ze takze wiadro bedzie lepsze.
O wiecej szczegolow zapraszam do działu dotyczacego tylko i wylacznie Varadero.
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
gruby19 napisał(a):Komfort pasazera nigdzie nie bedzie wiekszy niz na Wiadrze, a to ze wzgledu na wymiary motocykla oraz samej kanapy. jesli chodzi o osiagi to nie mam porownania, ale jestem w stanie sie zalozyc ze takze wiadro bedzie lepsze.
Viadro wygodniejsze. Hyosung ma bardziej sportową pozycję przez co jest bardziej męczący...
Osiągi myślę że porównywalne... Nikt Ci dokładnie nie powie co jest szybsze bo wiele jest osób które kozaczą i piszę "mój to ze 140 leci", a w rzeczywistości 120 z wielkim bólem. Więc tu musiałbyś sam sprawdzić co i jak

Jak masz kasę na Viadro to bierz Viadro, jak nie to Hujosung tez nie jest zły
-
Arturo925 - Stały bywalec
Podejrzewam że Hyosung będzie dynamiczniejszy od wiadra. O ile silniki są podobne parametrami to przepaść w masie obydwu motocykli jest znaczna.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Landryss25 napisał(a):Podejrzewam że Hyosung będzie dynamiczniejszy od wiadra. O ile silniki są podobne parametrami to przepaść w masie obydwu motocykli jest znaczna.
heh zapewniam Cie ze to o niczym nie swiadczy

Fakt ze hujosung to tez V2, jednak jakos bardziej wierze w te 15KM od Hondy niz od Hujosunga.
Ernesto napisał(a):ja bym tam nie polegał na opinii kogoś kto ma jeden z tych motocykli bo wiadomo jak jest z rzetelnością... co moje to najlepsze
Kochany w takim razie moze masz masz cos ciekawszego do powiedzenia na temat tych motocykli? moze jezdziles obydwoma ? a moze nie jezdziles zadnym dlatego bedziesz bardziej obiektywny? Wydaje mi sie ze autor tematu chyba oczekuje odpowiedzi od osob ktore maja stycznosc z tymi motocyklami, a jesli masz watpliwosci co do naszych wypowiedzi, to wbij do tematu o małym wiadrze i moze wtedy uwierzysz ze wiadro ma naprawde mało wad...
edit.
http://www.youtube.com/watch?v=iA5_-k8OzaI
moze cie zaciekawi.
-
gruby19 - Stały bywalec
Ja tam nic nie chce gadac o osiagach,ale moja mimo ze ma 9 lat na karku i ponad 35 tys,dalej na ostatnim biegu przy dobrej pogodzie I NA RÓWNEJ(a nie z żadnej górki) drodze idzie do odciecia na ostatnim biegu.Dynamika na pierwszych 4 biegach jest naprawde dobra i niewiele moto w 4T 125 ccm, ma lepsze odejscie,mozliwe tylko ze wr125 i mz125Sm,reszta raczej odstaje.Poprostu varadero ciagnie zdecydowanie przez prawie caly zakres obrotów więc nie cza czekac az sie wkreci.Pozatym w porownaniu do hujosunga jest na cieczy.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Mi na ostatnim biegu nigdy nie odcina. ale 120km/h leci zawsze.
-
gruby19 - Stały bywalec
Moja do odciny nie zawsze idzie,ale jak sa dobre warunki to nie protestuje 

-
Jak nie kupisz jakiegos trupa składanego z 5-ciu to bedziesz zadowolony
Tak nawiasem mówiac,porównaj sobie cene nowego varadero i gt125 a bedziesz wiedział ze jednak musi być róznica w jakosci.
£2,999- gt125
£4,390.00-varadero 125.
Ceny nowych motocykli w uk,niestety nie znalazlem gt w polsce nowego wiec porównuje ceny z jednego kraju.
W pl nowe wiadro kosztuje ok 23tys,za nim najblizej jest chyba wr125 z cena 17,5 tys.

£2,999- gt125
£4,390.00-varadero 125.
Ceny nowych motocykli w uk,niestety nie znalazlem gt w polsce nowego wiec porównuje ceny z jednego kraju.
W pl nowe wiadro kosztuje ok 23tys,za nim najblizej jest chyba wr125 z cena 17,5 tys.
-
Arturo napisal najlepiej
PS ja wychodze z zalozenia ze kazde moto jest ok wg "jak dbasz tak masz"
proste i logiczne sformułowanie
Arturo925 napisał(a):Jak masz kasę na Viadro to bierz Viadro, jak nie to Hujosung tez nie jest zły
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
swirus2007 napisał(a):Arturo napisal najlepiejArturo925 napisał(a):Jak masz kasę na Viadro to bierz Viadro, jak nie to Hujosung tez nie jest zły
Według Twojego toku myslenia, kazdy kazdy jezdzilby chinolami z biedronki za 3,5k, a reszta marek dawno by upadła...
-
gruby19 - Stały bywalec
Koval135 napisał(a):Jak nie kupisz jakiegos trupa składanego z 5-ciu to bedziesz zadowolonyTak nawiasem mówiac,porównaj sobie cene nowego varadero i gt125 a bedziesz wiedział ze jednak musi być róznica w jakosci.
£2,999- gt125
£4,390.00-varadero 125.
Nowy Hujosung kosztuje 15k z hakiem
EDIT: Nowy KTM Duke 125 też prawdopodobnie będzie kosztował około 16k więc chyba bardziej liczy się z jakich części składany, a nie za jaka cenę się sprzedaje

-
zalezy co rozumie sie pod pojęciem "posypał".Hyousung,nie oszukujmy sie,jest poprostu lącznikiem miedzy chinolami a japoncami i eropejczykami,nie uwazam ze jest lipny jak czajna szit,ale jednak do hondy mu brakuje.Materialy i jakos wykonania jednak nie jest na tym samym poziomie.Zeby nie było,zgłebialem temat bo bylem zainteresowany kupnem gt 125 lub 250,ale po ogladnieciu na zywo i rozeznaniu jak tam wsród userów sie sprawuje,jednak zdecydowałem sie na varadero.
-
Hujosung to nie chinczyk, ale tez nie typowy japoniec. to cos jak Kymco wsrod skuterow - jak sie nie znasz to myslisz ze to kolejny chinol z biedronki, ale jak sie zagłębisz to widzisz ze to duzo wyzsza polka, co znajduje swoje odzwierciedlenie w cenie.
Hujosung napewno bedzie lepszym wyborem niz Zipp czy Romet, ale do jakosci Hondy czy KTMa mu brakuje jeszcze jakies 25 lat
To ze te dwie sztuki nie posypaly sie wciagu 2 lat to jest osiagniecie? jestem ciekaw czy jego silnik jest w stanie przekulać 100k km. Ciekawe jaki dystans jestes w stanie strzelic jednorazowo na chłodzeniu powietrznym. Ciekawe jaki bedzie spadek mocy kiedy zabierzesz pasazera. Ciekawe jaki bedzie komfort pasazera przy podrozy np 300km.
Miedzy Wiadrem a Hujosungiem jest diametralna roznica, tak samo jak miedzy ich cenÄ…. Kupujac Honde napewno duzo placisz za marke, ale kupujac 10 letnie Wiadro nie musisz wlasciwie sprawdzac niczego, bo to niezniszczalny sprzet... Kupujac 10 letniego Hujosunga, mialbym obawy...
Hujosung napewno bedzie lepszym wyborem niz Zipp czy Romet, ale do jakosci Hondy czy KTMa mu brakuje jeszcze jakies 25 lat

Miedzy Wiadrem a Hujosungiem jest diametralna roznica, tak samo jak miedzy ich cenÄ…. Kupujac Honde napewno duzo placisz za marke, ale kupujac 10 letnie Wiadro nie musisz wlasciwie sprawdzac niczego, bo to niezniszczalny sprzet... Kupujac 10 letniego Hujosunga, mialbym obawy...
-
gruby19 - Stały bywalec
No i o to mi właśnie chodzi... Że nie jest to Made in China, ale nie jest to też Made in Japan. Ja mając kasę na Viadro, też bym nie oglądał się za Hyosami. Pociągają mnie tylko silniki V2. Viadro jest wygodniejsze, osiągi ma podobne (+- km/h dla któregoś z motocykli), ale nie to się liczy... Liczy się dźwięk i charakterystyka pracy silnika V2. Moze gdyby nie to ze mam te Hyosy w okolicy, byłbym zniechęcony do tej marki.
PS: Dzisiaj widziałem gościa na Viadrze. Gdzieś z moich okolic jest, więc już za niedługo i w Viadrze będe miał rozeznanie
PS: Dzisiaj widziałem gościa na Viadrze. Gdzieś z moich okolic jest, więc już za niedługo i w Viadrze będe miał rozeznanie

-
A ja zjezdzilem caly Górny Slask,Opolskie,Duża czesć małopolski,troche łodzkiego i dolnoslaskiego.Zachaczylem tez kilka innych,latalem po czechach i slowacji a spotkałem po drodze tylko 2 varadero 125 ;/
-
wg mijego toku myslenia
jak masz kase to wiadomo ze biezesz markowe ale jak nie masz zbytnio kasy to bierzesz jakies nie japonskie.
Jak zdecydjesz sie na hyosunga to nei bedzie zły wybór
gruby hyosung nie syf z biedronki/reala/media expertu/ czy czegos innego
Gruby i nie pisz hujosunga bo ja to odbieram jako wulgaryzm
jak masz kase to wiadomo ze biezesz markowe ale jak nie masz zbytnio kasy to bierzesz jakies nie japonskie.
Jak zdecydjesz sie na hyosunga to nei bedzie zły wybór
gruby hyosung nie syf z biedronki/reala/media expertu/ czy czegos innego
Gruby i nie pisz hujosunga bo ja to odbieram jako wulgaryzm
Ostatnio edytowano 5/11/2010, 19:34 przez swirus2007, łącznie edytowano 1 raz
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości