Kawasaki ZX6R 99r. Gasnie w trakcie zmiany biegu
• Strona 1 z 1
Kawasaki ZX6R 99r. Gasnie w trakcie zmiany biegu
Witam.
Jestem nowy wiec jesli pisze cos nie tak to z gory przepraszam.
Problem polaga na tym, ze podczas jazdy gdy chce zmienic bieg, szczegolnie zredukowac, to w czasie gdy mam wcisniete sprzeglo a zmiane biegu robie nie dosc szybko to obroty silnika spadaja do 0 i silnik gasnie. Jesli bieg zmienie na tyle szybko,ze oboty nie zejda zbyt nisko i puszcze sprzeglo, wszystko jest ok. Co jest przyczyna?? I czy droga jest naprawa?? Dodam, ze nie zawsze tak sie dzieje.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam.
Jestem nowy wiec jesli pisze cos nie tak to z gory przepraszam.
Problem polaga na tym, ze podczas jazdy gdy chce zmienic bieg, szczegolnie zredukowac, to w czasie gdy mam wcisniete sprzeglo a zmiane biegu robie nie dosc szybko to obroty silnika spadaja do 0 i silnik gasnie. Jesli bieg zmienie na tyle szybko,ze oboty nie zejda zbyt nisko i puszcze sprzeglo, wszystko jest ok. Co jest przyczyna?? I czy droga jest naprawa?? Dodam, ze nie zawsze tak sie dzieje.
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam.
- matis333
- Świeżak
- zbyt niskie obroty biegu jałowego
- nie dogrzany silnik (uszkodzony termostat w pozycji otwartej)
- brak lub uszkodzone podgrzewacze gaźników
- ewentualnie brudy w gaźniku
Jakie masz obroty po rozgrzaniu silnika ?
- nie dogrzany silnik (uszkodzony termostat w pozycji otwartej)
- brak lub uszkodzone podgrzewacze gaźników
- ewentualnie brudy w gaźniku
Jakie masz obroty po rozgrzaniu silnika ?
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Silnik chyba raczej rozgrzany, na tym elektronicznym wskazniku mam 3 kreski od lewej a czasem 4.
Obroty na jalowym.... teraz nie pamietam dokladnie, ale chyba jakos powyzej 1000. Jak stoje i mam na luzie, i go przegazuje to nie ma problemu z obrotow okolo 4000 schodzi sobie do 1000 i jest ok. Natomiast jak jade np na 4 biegu i na obrotach okolo 3500 do 4000 wcisne sprzeglo zeby zredukowac bieg to obroty leca do 0 (chyba ze wczesniej wrzuce 3 i puszcze sprzeglo). Tak jak mowie nie zawsze tak sie dzieje.
Dzieki za dotychczasowe podpowiedzi.
Pozdrawiam.
Obroty na jalowym.... teraz nie pamietam dokladnie, ale chyba jakos powyzej 1000. Jak stoje i mam na luzie, i go przegazuje to nie ma problemu z obrotow okolo 4000 schodzi sobie do 1000 i jest ok. Natomiast jak jade np na 4 biegu i na obrotach okolo 3500 do 4000 wcisne sprzeglo zeby zredukowac bieg to obroty leca do 0 (chyba ze wczesniej wrzuce 3 i puszcze sprzeglo). Tak jak mowie nie zawsze tak sie dzieje.
Dzieki za dotychczasowe podpowiedzi.
Pozdrawiam.
- matis333
- Świeżak
Gaźniki mogą wymagać pełnego serwisu.
Kiedy kontrolowane były luzy zaworowe, świece i filtr powietrza ?
Jeśli chodzi o redukcję to polecam nauczyć się z miedzy gazem. Wtedy skrzynia biegów mniej cierpi.
Kiedy kontrolowane były luzy zaworowe, świece i filtr powietrza ?
Jeśli chodzi o redukcję to polecam nauczyć się z miedzy gazem. Wtedy skrzynia biegów mniej cierpi.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
Teraz ostatnio go nie palilem bo pogoda nie pozwala. Wiecej niz 1000 tak jak mowilem czyli 1200 bedzie, a dokladnie sprawdze jak pogoda bedzie lepsza. Teraz sezon sie juz konczy wiec poczatkiem nastepnego oddam go do serwisu. Taki serwis gaznikow ile mniej wiecej wychodzi PLN??
Dzieki za podpowiedzi.
Pozdrawiam.
Dzieki za podpowiedzi.
Pozdrawiam.
- matis333
- Świeżak
- krzysztofgs500
- Świeżak
gazniki zależy gdzie jak i u kogo 50-200zl. tl przy bardzo słabym lądowaniu wręcz jego braku chudził problem był tylko z odpaleniem.
TL1000R- Odszedł została Hayabusa i
Nowy nabytek KTM RC8
Nowy nabytek KTM RC8
-
RUTRA.RD - VIP Åšcigacz.pl
Sprawdzilem dzis obroty. Kiedy silnik jest rozgrzany na 3 kreski - obroty okolo 1200, jak rozgrzany na 4 kreski to nawet okolo 1400 - 1500 na oko. Widze jednak, ze chyba gazniki beda do sychronizacji bo niezbyt rowne te obroty, widze jak wskazowka "faluje". Nie mocno, ale jednak.
- matis333
- Świeżak
witaj
miałem ten sam problem jak ty gdy kupiłem swą Kawę, zrobiłem pełne czyszczenie i synchronizacja gaźników i wymieniłem świece i dało pozytywny efekt. Sprawdź też pompę paliwa czy tyka na postoju i na wolnych obrotów. Jeżeli nie będzie tykać to znaczy że masz pompę do wymiany i też może być przyczyną że gaśnie ci podczas redukcji.
U mnie po wymianie pompy paliwa nie gasł wogulę, a robieniu przy gażnikach czasami gdy długo miałem wciśniete sprzęgło na 4 bez zmiany biegu
miałem ten sam problem jak ty gdy kupiłem swą Kawę, zrobiłem pełne czyszczenie i synchronizacja gaźników i wymieniłem świece i dało pozytywny efekt. Sprawdź też pompę paliwa czy tyka na postoju i na wolnych obrotów. Jeżeli nie będzie tykać to znaczy że masz pompę do wymiany i też może być przyczyną że gaśnie ci podczas redukcji.
U mnie po wymianie pompy paliwa nie gasł wogulę, a robieniu przy gażnikach czasami gdy długo miałem wciśniete sprzęgło na 4 bez zmiany biegu
Kawasaki ZX6R 99"
Kawasaki 636 06"
Kawasaki 636 06"
- mmaniakzx6r
- Świeżak
RUTRA.RD napisał(a):a servisy na początku sezonu zapełnia się moto. a teraz możesz rabat jakiś dostać
W sumie racja tylko teraz sie boje ze zawiesc jeszcze go tam zawioze, a jak bede mial odbior to snieg mi spadnie i bede mial problem

Co do tego tykania pompy, to glosno to slychac czy trzeba gdzies "przykladac" ucho?? Bo tak jakos nie zwrocilem uwagi.
Ja tez wlasnie zakupilem teraz w pazdzierniku go i zbytnio nie wiem co bylo robione wiec i tak pojdzie do serwisu i tak, zeby go obejrzeli.
- matis333
- Świeżak
Jak jest to lepszy serwis to powinni mieć przyczepkę lub busa, z tym że po serwisie zawsze warto odbyć jazdę testową.
Jeśli w twoim motocyklu występuje pompa paliwa to będzie pod zbiornikiem.
Jeśli w twoim motocyklu występuje pompa paliwa to będzie pod zbiornikiem.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Tykanie powinnieś słyszeć wyrażnie gdy np staniesz obok motocykla podczas wolnej pracy na biegu jałowym, poprostu zwykłe tykanie jakie można usłyszeć w każdym pojeździe na postoju. I jak Raczek pisał, pompa się znajduje tuż pod bakiem gdzie masz tę dwie śrubki co mocują bak do ramy głownej
Kawasaki ZX6R 99"
Kawasaki 636 06"
Kawasaki 636 06"
- mmaniakzx6r
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 16 gości