Motocykl w Irlandii?
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Motocykl w Irlandii?
Cze! Siedze w Irlandii i dojrzewam do zakupu swojego pierwszego motocykla, niestety miasteczko Cork w ktorym mieszkam nie ma za specjalnego wyboru maszyn a poza tym podobno w Irlandii strasznie zdzieraja. Zastanawiam sie czy nie oplacaloby sie bardziej sprowadzic motocykl z USA albo UK, zeby dostac cos ciekawszego za te sama cene. Szczegoly: szukam uzywanego cruisera ok. 500cc do 3000 euro, jak juz wspomnialem moja wiedza o motocyklach jest poki co zadna wiec wszelkie porady mile widziane. Dziex
- Jaceq
- Świeżak
A orientowales sie juz jak jest z oplatami?
Tzn ile wynosi odpowiednik naszego "OC"?
Gdzies mi sie obiło o uszy ze straszne ceny tam maja...
Tzn ile wynosi odpowiednik naszego "OC"?
Gdzies mi sie obiło o uszy ze straszne ceny tam maja...

Jak każdy właściciel Kawasaki mam zawsze racje i jestem najmądrzejszy

zx6r '2006
-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
http://www.autotrader.co.uk/BIKES/bikes.jsp w postcode wpisz sw162ba to londyn ale tam mozna wszystko powybierać itp. pozdrawiam
eagle
GSX-R 600 K6
GSX-R 600 K6
-
orlik1981 - VIP Åšcigacz.pl
Bike in UK
Witam!!!
ChcÄ…c pomoc troszeczke Tobie powiem ze nie problemem jest znalezc dobra cene na moto, np. korzystajac z www.autotrader.co.uk ale problem mozna napotkac przy probie ubezpieczenia. Ode mnie zarzadali od 4 do 8 tysiakow funtow za R1 mimo ze posiadam 10 lat prawko.
Pozdrawiam i Powodzenia
ChcÄ…c pomoc troszeczke Tobie powiem ze nie problemem jest znalezc dobra cene na moto, np. korzystajac z www.autotrader.co.uk ale problem mozna napotkac przy probie ubezpieczenia. Ode mnie zarzadali od 4 do 8 tysiakow funtow za R1 mimo ze posiadam 10 lat prawko.
Pozdrawiam i Powodzenia
YZF - R1
-
cmarcins - Świeżak
Kurde ale poszli po bandzie taką kasę to coś strasznego, ja jak sprawdzałem na R1 w Londynie to max wychodził mi 3,5tyś ale tutaj w UK jest wszystko możliwe za subaru impreze kumplowi w jednej ubezpieczalni pokazało 8tyś oni mają nie równo pod sufitem. Tutaj można znaleźć tanie ubezpieczenie http://www.moneysupermarket.com/bike/ pozdrawiam.
eagle
GSX-R 600 K6
GSX-R 600 K6
-
orlik1981 - VIP Åšcigacz.pl
Siema Jaceq!
Właśnie mam ten sam problem co Ty i już wybrałem najtańszą opcję...
Tzn.Sprowadzam tu moto z Polski i nie mam zamiaru płacić takiej kasy na Irlandzkie ubezpieczenie!!!
Moto zarejstruję w Polsce i tylko wykupię dodatkowy pakiet ubezpieczeń na podróże poza kraj:)
A poza tym to w Irlandii są ograniczenia w możliwości rejestracji moto po raz pierwszy!
Odezwij siÄ™ na moje gg!
Właśnie mam ten sam problem co Ty i już wybrałem najtańszą opcję...
Tzn.Sprowadzam tu moto z Polski i nie mam zamiaru płacić takiej kasy na Irlandzkie ubezpieczenie!!!
Moto zarejstruję w Polsce i tylko wykupię dodatkowy pakiet ubezpieczeń na podróże poza kraj:)
A poza tym to w Irlandii są ograniczenia w możliwości rejestracji moto po raz pierwszy!
Odezwij siÄ™ na moje gg!
-
Pawcio415 - Świeżak
Ja miałem moto zarejestrowane w Irlandii a ubezpieczenie wykupione w Polsce a Allianz, działało w całej europie i napisane w języku polskim i angielskim a koszt takiego ubezpieczenia to 1800 zł za roczek na zx-9r.
Speed kills, so you are looking for a dead man.
--==Kawasaki ZX9R==--
--==Kawasaki ZX9R==--
-
TTomas - Świeżak
TTomas a powiedz mi czy złapała Cię tu GARDA?
Bo z tego co mi wiadomo to nie można tu jeździć na Polskich tablicach(jeśli masz PPS).Znam tu kilku chłopaków,którzy latają tu na naszych tablicach i mieli już spjęcia z Gardziarzami i niby wszystko jest ok ale musza(teoretycznie)przerejstrowac maszyny.Jednak dopóki ktoś nie trafi na upierdliwego Gardzistę to nie dowiemy się jak to wygląda faktycznie...Jakie są ewentualne następstwa i kary za latanie Polskimi maszynami...Co Ty wiesz na ten temat?
Pozdro!!!
Bo z tego co mi wiadomo to nie można tu jeździć na Polskich tablicach(jeśli masz PPS).Znam tu kilku chłopaków,którzy latają tu na naszych tablicach i mieli już spjęcia z Gardziarzami i niby wszystko jest ok ale musza(teoretycznie)przerejstrowac maszyny.Jednak dopóki ktoś nie trafi na upierdliwego Gardzistę to nie dowiemy się jak to wygląda faktycznie...Jakie są ewentualne następstwa i kary za latanie Polskimi maszynami...Co Ty wiesz na ten temat?
Pozdro!!!
-
Pawcio415 - Świeżak
Źle mnie zrozumiałeś, tablice miałem irlandzkie i moto było na mnie zarejestrowane w irlandii, płaciłem tax (podatek drogowy) a ubezpieczenie w polsce wykupione na to właśnie moto.
--==Kawasaki ZX9R==--
--==Kawasaki ZX9R==--
-
TTomas - Świeżak
Spoko..teraz rozumiem:)
Hmm...to następna opcja,nad którą warto się zastanowić...nie pomyślałem o tym.
Tax w sumie nie jest drogi ale szczerze mówiąc nie wiedziałem,że można tak zrobić żeby w Irlandii nie ubezpieczać tylko w Polsce.
A było to bezstresowe rozwiązanie w razie kontroli Gardy?Bo myślałem,że skoro mam tutejsze(Irl.) tablice to muszę wszystkie opłaty uiszczać właśnie w Irlandii...
Hmm...to następna opcja,nad którą warto się zastanowić...nie pomyślałem o tym.
Tax w sumie nie jest drogi ale szczerze mówiąc nie wiedziałem,że można tak zrobić żeby w Irlandii nie ubezpieczać tylko w Polsce.
A było to bezstresowe rozwiązanie w razie kontroli Gardy?Bo myślałem,że skoro mam tutejsze(Irl.) tablice to muszę wszystkie opłaty uiszczać właśnie w Irlandii...
-
Pawcio415 - Świeżak
Przechodzi u gardy, kumple mieli tak samochody ubezpieczone i kilka razy ich kontrolowali. Przyczepiali sie do prawka raczej, że jeszcze nie unijne. Ubezpieczenie jest dwujęzyczne a poza tym Alianz działa także w Irlandii i jest chyba w miarę popularny tam wiec przechodzi bez problemu. Jak zadzwonisz do polskich firm ubezpieczeniowych to mówią że sie nie da tak
spowodowane jest to niewiedzą, po prostu trzeba znaleźć kogoś kto to zrobi.

--==Kawasaki ZX9R==--
--==Kawasaki ZX9R==--
-
TTomas - Świeżak
hej,jaki masz motocykl i ile taxu zaplaciles za niego,bo tez mysle nad sprowadzeniem maszyny z PL
aniołek
- girl aniołek
- Świeżak
-
johnmichael - VIP Åšcigacz.pl
girl aniołek napisał(a):hej,jaki masz motocykl i ile taxu zaplaciles za niego,bo tez mysle nad sprowadzeniem maszyny z PL
Tax wynosi niewiele, za 900 cm3 60 euro. Za samochody już inaczej

--==Kawasaki ZX9R==--
--==Kawasaki ZX9R==--
-
TTomas - Świeżak
Girl Aniołek:
Sam dzwoniłem kilka dni temu do ubezpieczalni Irlandzkich i do tutejszego"wydziały komunikacji" i dowiedziałem się,że właściwie nie opłaca się przywozić tu moto z Polski jeśli chcesz go potem normalnie przerejstrować.Opłat jest tyle,że w tej samej cenie wyjdzie Cię kupno motocykla tutaj.
Poza tym to nie wiem co chcesz przywieżć ale ja kupuję F4i i już wiem,że nie mogę jej tu normalnie zarejstrować bo to za potężne moto jak na pierwsze w Irlandii i nie interesuje ich,że jeżdżę od 10 lat w Polsce.Tutaj główną rolę gra moc silnika.Od tego zależy insurance group.CBR jest w jedenastej grupie.
Sam dzwoniłem kilka dni temu do ubezpieczalni Irlandzkich i do tutejszego"wydziały komunikacji" i dowiedziałem się,że właściwie nie opłaca się przywozić tu moto z Polski jeśli chcesz go potem normalnie przerejstrować.Opłat jest tyle,że w tej samej cenie wyjdzie Cię kupno motocykla tutaj.
Poza tym to nie wiem co chcesz przywieżć ale ja kupuję F4i i już wiem,że nie mogę jej tu normalnie zarejstrować bo to za potężne moto jak na pierwsze w Irlandii i nie interesuje ich,że jeżdżę od 10 lat w Polsce.Tutaj główną rolę gra moc silnika.Od tego zależy insurance group.CBR jest w jedenastej grupie.
-
Pawcio415 - Świeżak
- girl aniołek
- Świeżak
- girl aniołek
- Świeżak
girl aniołek napisał(a):co oznacza,ze CBR jest w jedenastej grupie??
Oznacza to że ubezpieczenie jest cholernie duże...
I prawdopodobnie będzie problem z ubezpieczeniem...
--==Kawasaki ZX9R==--
--==Kawasaki ZX9R==--
-
TTomas - Świeżak
- girl aniołek
- Świeżak
• Strona 1 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 14 gości