chip tuning - ujecie mocy
• Strona 1 z 1
chip tuning - ujecie mocy
jak w temacie
Czy jest cos takiego mozliwe i kto tego sie podejmuje, czy ma to sens ?
Chip miałby ując mocy .. dajmy na to motocykl typu
CBR 600 lub R6 mają okolo 100km lub ponad.. a pewnie dla początkującego wskazane było by ujecie tej mocy o 1/3
- czy dobrze myśle ? czy ma to sens?
Wiem ze mogę tu być posądzony o wodogłowie heh
Wiem ze to na początek i tak dużo.. moj I samochod to tez był BMW i wsumie ciesze sie ze na takim sie uczyłem heh..
jednak motocykl to nie to samo ..
szczegolnie na poczÄ…tku bojÄ™ sie kobinacji
moc + emocje + polskie drogi..
ale moze ujecie mocy taki unchip na I sezon o 1/3 bylby dobrym pomyslem dla rozwagi..
dobra teraz mozecie jechac..po mnie bo jestem nowy heh
Czy jest cos takiego mozliwe i kto tego sie podejmuje, czy ma to sens ?
Chip miałby ując mocy .. dajmy na to motocykl typu
CBR 600 lub R6 mają okolo 100km lub ponad.. a pewnie dla początkującego wskazane było by ujecie tej mocy o 1/3
- czy dobrze myśle ? czy ma to sens?
Wiem ze mogę tu być posądzony o wodogłowie heh

Wiem ze to na początek i tak dużo.. moj I samochod to tez był BMW i wsumie ciesze sie ze na takim sie uczyłem heh..
jednak motocykl to nie to samo ..
szczegolnie na poczÄ…tku bojÄ™ sie kobinacji
moc + emocje + polskie drogi..
ale moze ujecie mocy taki unchip na I sezon o 1/3 bylby dobrym pomyslem dla rozwagi..
dobra teraz mozecie jechac..po mnie bo jestem nowy heh
- Neutrino
- Świeżak
Déjà vu? byl gdzies taki post ale chodzilo o power commander.
BTW: nie da sie tego zrobic. a pozatym nie ma to sensu. chipem nie zablokujesz silnika, lepiej zablokowac go na gazniku albo na wydechu. szkoda wydawac kase na takie rzeczy
BTW: nie da sie tego zrobic. a pozatym nie ma to sensu. chipem nie zablokujesz silnika, lepiej zablokowac go na gazniku albo na wydechu. szkoda wydawac kase na takie rzeczy
Suzuki DR250, MZ ETZ250, MZ ETZ150, WSK125 (of course;) & Komar!
-
d8-vid - Świeżak
heh..no tak .. pewnie do lansowania tez..
:)
Oprócz tego, podejrzewałem że za maszynkami nowszej generacji typu cbr 600 i podobymi stoją jeszcze - nowsze technicznie rozwiazania z których warto czerpać ; zawieszenie, hamulce.. i co tam jeszcze.
Jesli jednak ..sprawa nie wyglada tak łatwo.. jak w samochodach ze szybko i bezproblemowo, mozna integrować w ustwienia..
to rzeczywiscie nie ma sensu lepiej kupic słabyszy motor tak jak choćby GS często polecany.

Oprócz tego, podejrzewałem że za maszynkami nowszej generacji typu cbr 600 i podobymi stoją jeszcze - nowsze technicznie rozwiazania z których warto czerpać ; zawieszenie, hamulce.. i co tam jeszcze.
Jesli jednak ..sprawa nie wyglada tak łatwo.. jak w samochodach ze szybko i bezproblemowo, mozna integrować w ustwienia..
to rzeczywiscie nie ma sensu lepiej kupic słabyszy motor tak jak choćby GS często polecany.
- Neutrino
- Świeżak
No Ty mi nie mów, że jak ktoś nie jeździ CBRką czy R6 to jeździ zabytkiem:) Wg. ciebie np.SV650 nie ma ani zawieszenia, ani hamulców??To jak Ci ludzie przeżyli te kilometry-herosi normalnie:)
Coś na pewno można zrobic...tylko, ze zamiast chipu może wymienić moduł zapłonowy albo zmienić mapy, które mozna nawet na necie znaleźć...do dynotechu napisz.
Coś na pewno można zrobic...tylko, ze zamiast chipu może wymienić moduł zapłonowy albo zmienić mapy, które mozna nawet na necie znaleźć...do dynotechu napisz.
brak opisu...
-
Thrillco - Mieszkaniec forum
Śmiejcie się.. śmiejcie... (człowiekiem od kastrowania mnie nazwali he he
) - nastatać powinien czas kiedy będzie można te jajowody porozwiązywac.. heh
jenak na pokuszenie moze niech.. nie napłodzą za dużo na początek
dzieki za odp.
pozdro.

jenak na pokuszenie moze niech.. nie napłodzą za dużo na początek
dzieki za odp.
pozdro.

- Neutrino
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 27 gości