Yamaha r1 rn22 2009 rezerwa paliwa i zonk :)
• Strona 1 z 1
Yamaha r1 rn22 2009 rezerwa paliwa i zonk :)
Hej , bardzo bym Was prosił o podpowiedz .
Ile jesteście w stanie przejechać kilometrów na rezerwie ?
Moja Landrynka pokazała mi wczoraj rogi , a mianowicie po zapalaniu sie rezerwy przejechałem dokładnie 3,9 km i motong zgasł ( shara w baku ) , dziś po dolaniu 0,5 paliwa rezerwa zgasła
. Hmm według instrukcji wychodzi , że rezerwa ma około 3,1 litra . W poprzednim wcieleniu r1 czyli rn19 wszystko było oki ( rezerwa to około 30 km ) a tu taki niemiły zonk . Może macie jakieś przypuszczenia ? bardzo bym prosił ...
pozdro
Moja Landrynka pokazała mi wczoraj rogi , a mianowicie po zapalaniu sie rezerwy przejechałem dokładnie 3,9 km i motong zgasł ( shara w baku ) , dziś po dolaniu 0,5 paliwa rezerwa zgasła

pozdro
<B>Yamaha R ONE 2009 and 2010 by Trimix</B>
-
Trimix - Świeżak
W moim f4i od zapalenia rezerwy okolo 25-30km.
W f4i zapalaja sie najpierw takie kreski chyba z piec i co okolo 5km mruga pierwsza z gory i co kolejne 5km mrugaja kolejne.
W gsx-r (srad) zapalala sie tylko pomaranczowa kontrolka i tez pamietam,ze starczalo od zapalneia kontrolki na okolo 25km
W f4i zapalaja sie najpierw takie kreski chyba z piec i co okolo 5km mruga pierwsza z gory i co kolejne 5km mrugaja kolejne.
W gsx-r (srad) zapalala sie tylko pomaranczowa kontrolka i tez pamietam,ze starczalo od zapalneia kontrolki na okolo 25km
-
macs - Bywalec
Re: Yamaha r1 rn22 2009 rezerwa paliwa i zonk :)
Trimix napisał(a):Hej , bardzo bym Was prosił o podpowiedz .
Moja Landrynka pokazała mi wczoraj rogi , a mianowicie po zapalaniu sie rezerwy przejechałem dokładnie 3,9 km i motong zgasł ( shara w baku ) , dziś po dolaniu 0,5 paliwa rezerwa zgasła. Hmm według instrukcji wychodzi , że rezerwa ma około 3,1 litra . W poprzednim wcieleniu r1 czyli rn19 wszystko było oki ( rezerwa to około 30 km ) a tu taki niemiły zonk . Może macie jakieś przypuszczenia ? bardzo bym prosił ...
pozdro
Wziazc to na logike to cos musisz miec nie tak,jesli rezerwa starcza na 4km...
-
macs - Bywalec
Trimix napisał(a):rna napisał(a):Bak po ostrej rzeźbie? Ale jakoś tak od dołu wątpię
sam sobie zaprzeczasz , ale co byle post do przodu .
taak. tylko chcę posty nabijać. Sprawdź co wcześniej pisałem miszczu, a poźniej tak się wypowiedz.
Żeby nie było, że nabijam posty. Przypadek kumpla(cbr) - tak samo z rezerwą. Jak się okazało, była rzeźba robiona i to taka, że aż się ździwiłem.
A to, że napisałem, że wątpię, to chodziło o to, że mało prawdopodobne, ale chyba warto sprawdzić, prawda? Może chociażby na zasadzie prawa murphy'ego.
Dobrze, napiszę coś zupełnie sensownego, jakby było za mało.
Ściągnij bak, zlej wache, wykręć sobie czujnik paliwa(wiadomo z czym to sie wykręca). Może się coś zasyfiło. Prawdopodobnie znajdziesz odpowiedź
-
rna - Świeżak
A jak do takiego pustego baku zalewasz na maksa pod korek to ile wchodzi? Tyle ile w instrukcji czy sporo mniej?
wiesz to jest nowy motocykl. Nie masz gwarancji na niego? Zadzwoń do serwisu i tam zapytaj. Oni odbiorą maszyne od Ciebie, wymontują pompę z "pływakiem", sprawdzą czujnik i bedziesz wiedział czy wszystko ok czy nie bo to się na gwarancji robi takie coś bo to nie eksploatacja. POzdro
wiesz to jest nowy motocykl. Nie masz gwarancji na niego? Zadzwoń do serwisu i tam zapytaj. Oni odbiorą maszyne od Ciebie, wymontują pompę z "pływakiem", sprawdzą czujnik i bedziesz wiedział czy wszystko ok czy nie bo to się na gwarancji robi takie coś bo to nie eksploatacja. POzdro
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
możliwe ze czujnik od rezerwy wypioł sie z pompy i leżał na dnie. Mialem podobnie tylko w r6 rezerwa migła mi na chwile i moto za 2 km zgasło. Zobacz czy jak masz te 0.5 litra wahy to czy cos nie majta sie w baku.Jak tak trza wyjąć pompe i założy czujnik na miejsce (30 minut roboty )
- BrylantR6
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości