Witam... Problem z KTM LC4 540 - PROSZĘ O POMOC
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Hej .... mam jeszcze jedno pytanie :)
Krótko spytam, nie będę nowego tematu zakładał... Słuchajcie mam możliwość zakupienia działki rolno-leśnej około 4,5 hektara. Chciałbym zakupić to - ogrodzić siatką leśną i zrobić .... fajne miejsce na zabawę wiecie jaką. Czy jeżeli nie pobierałbym opłaty za wjazd itp, czy mogę otworzyć tor ? Delikatne hopy, mocne zakręty. Mam znajomego z koparką który po wcześniejszym planie uzgodnionym z wszystkimi mógłby rozjechać teren. Działka z daleka od zabudowań - dojazd utwardzony. Co myślicie? Fajna inwestycja. W ogóle poszukuje działki pod budowę domu. Może takie połączenie nie byłoby głupie? Pytam was bo pomogliście mi bardzo,k może teraz coś podrzucicie.
Pozdrawiam wszystkich. Co do poprzedniego tematu połowa kasy już uzbierana.
więc do przodu.
Pozdrawiam wszystkich. Co do poprzedniego tematu połowa kasy już uzbierana.

KTM sx 525 2005 rok 

-
lenar - Świeżak
taki temat juz istnieje. generalnie kwestia jest taka ze niby jak twoj teren to mozesz robic co chcesz. ale jezeli to np lezy na terenie np byle parku krajobrazowego czy cos to od razu z miejsca nie masz co robic bo szybko sie o tym dowiedzą odpowiednie władze. a jezeli miejsce jest na uboczu i to bedzie twój teren to nie ma problemu 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Lenar oby ta działka nie leżała w bliskich lub dalszych okolicach Liwca. Program natura 2000 jest w naszej okolicy, nie wiem dokładnie co obejmuje ale na pewno wszystkie tereny przy Liwcu i sowiej górze.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Dzięki znów za pomoc
Szczepan no właśnie czytałem o tym. Z tym że działka z daleka od Liwca i Sowiej. Ale udam się jeszcze do urzędu i spytam jak to prawnie wygląda. Na sowiej jak byliśmy jeszcze przed awarią u mojego super się jeździło. Nie dość że fajnie woda na polu opadła to jeszcze są tam wyrwy i można fajnie poskakać. Teren świetny tak jak piaski jak się leci na sowią to po lewej stronie w lasku
. No nie wiem. Moje małe marzenie - ale czy da się to spełnić. W sumie rozumiem że zwierzyna i sąsiedzi mogą mieć dość hałasu. Oglądałem wczoraj zawody motocrossu na extreme i tam każde drzewo zabezpieczone, sianem i folią. Hmm może za granicami łatwiej to ogarnąć jak wszystko zresztą. U nas tereny świetne, możliwości są ale co z tą zgodą to zobaczymy. Wiem że tor trzeba robić pod PZM i oni później wystawiają certyfikat. Ale ten tor chciałbym stworzyć do zabawy, nie do profesjonalnych wyścigów.
No poczekamy - zima jest to ogarnę temat. Co to Mojej ktm to poszukałem jeszcze na allegro trochę silników - i popytałem o cylindry. Jeden gość zaproponował cyla w nicasilu z tłokiem i pierścieniami używke ale podobno w super stanie (czekam na foto) za 1300 zł Ale ten cylek jest z 600. To tylko propozycja. co Myślicie o takim rozwiązaniu.
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę.

No poczekamy - zima jest to ogarnę temat. Co to Mojej ktm to poszukałem jeszcze na allegro trochę silników - i popytałem o cylindry. Jeden gość zaproponował cyla w nicasilu z tłokiem i pierścieniami używke ale podobno w super stanie (czekam na foto) za 1300 zł Ale ten cylek jest z 600. To tylko propozycja. co Myślicie o takim rozwiązaniu.
Pozdrawiam i miłej niedzieli życzę.
KTM sx 525 2005 rok 

-
lenar - Świeżak
jezeli by pasował to nie glupio. moto dostalo by troche kopa na pewno z dołu dostał by mocy. awaryjnosc i tak jest mała bo czesci sa przystosowane do wiekszej mocy tzn wsadzisz wiekszy tlok to nie walnie ci tak jak w przypadku wsadzenia wiekszego tłoczka do juz wyzylowanego silnika
tylko pytanie czy wszystko bedzie pasowalo 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
No właśnie Heniu. Bo patrz teraz koszt szlifu mojego z przesyłkami koło 110 zł i to nadal żeliwo. Tłok z pierścionkami 650 zł. To już 760 zł. Zależy jeszcze czy ten gość ma tłok wossnera czy inny - a innego nie chce. Ale to już nicasil - więc chyba lepiej. A Stary cylek i tak mogę szlifnąć i mieć w zapasie - jakby kiedy co. Może z 1300 zł by jeszcze zszedł - nie wiem. Podobno by pasował - tak piszę, ale muszę dokładnie książki serwisowe poczytać. Myślisz że w mocy by się odczuło różnicę? Szczerze Ci powiem - Kumpel ma lc4 640 i przy odejściu nie może mnie dojść. http://www.youtube.com/watch?v=dJi4mQDXnZE tak sprawował się w piaskach. Poczekamy co reszta powiem
3maj siÄ™ Heniu.

KTM sx 525 2005 rok 

-
lenar - Świeżak
na pewno moc bedzie lepsza a przynajmniej dół sie poprawi. co do kosztów tak czy siak cylek nie taki wcale drogi
w ksiazce serwisowej nie wiem czy bedzie pisalo czy jest mozliwosc wsadzenia innego cylka
bo cylek jak cylek ale ciekawe jak głowica zy by wszystko pasowalo

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
gościu wysłał mi zdjęcia. Ale kurde co ja po nich widzę.... :/ Luknijcie Pozdrawiam
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dc4 ... 41a39.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bc8 ... 50c5a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f32 ... bfe4d.html
a na tłoku widać 1 czyli 1 selekcja ?
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/dc4 ... 41a39.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/bc8 ... 50c5a.html
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/f32 ... bfe4d.html
a na tłoku widać 1 czyli 1 selekcja ?
KTM sx 525 2005 rok 

-
lenar - Świeżak
Selekcje oznaczane są za pomącą dużych liter alfabetu - A, B, C, D, E
A co do toru to uważaj. W okolicach Kielc znajdował się swego czasu tor (Polichno). Właściciel nie zarejestrował go jako działalności gospodarczej, a od czasu do czasu jak ktoś latał po torze to swoje płacił (nie było z tego zysku, raczej wystarczało na równanie toru co jakiś czas) Teraz facet dostał wyrok na odsiadkę. Jak zakończyła się cała sprawa, nie wiem, w każdym razie groziło mu więzienie. A do całej sytuacji doczepił się w dodatku konserwator przyrody, według którego tor znajdował się w okolicy jakichś pomników przyrody, zagrożonych przez wściekłych off-roadowców siejących wokół zniszczenie.
A co do toru to uważaj. W okolicach Kielc znajdował się swego czasu tor (Polichno). Właściciel nie zarejestrował go jako działalności gospodarczej, a od czasu do czasu jak ktoś latał po torze to swoje płacił (nie było z tego zysku, raczej wystarczało na równanie toru co jakiś czas) Teraz facet dostał wyrok na odsiadkę. Jak zakończyła się cała sprawa, nie wiem, w każdym razie groziło mu więzienie. A do całej sytuacji doczepił się w dodatku konserwator przyrody, według którego tor znajdował się w okolicy jakichś pomników przyrody, zagrożonych przez wściekłych off-roadowców siejących wokół zniszczenie.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 4 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości