Poszukiwania mato ciÄ…g dalszy
• Strona 1 z 1
Poszukiwania mato ciÄ…g dalszy
Jakiśczas temu rozglądałem się za jakimś średnio-większym golasem ale się wyleczyłem jak pewnego weekendu miałem polatać na Bandicie bez owiewki. Dla mnie masakra z wiatrem, 150km/h to maksymalna prędkość z jaką można było jechać i nie należało to do najprzyjemniejszych rzeczy - ciągła walka z wiatrem. O tym żeby się obejrzeć przy tej prędkości to można zapomnieć bo głowa nie chce wrócić do pierwotnej pozycji
W międzyczasie sprawdziłem kilka sprzętów m.in. SV1000N, Z750, FZ8 Fazer. Pozycja na każdym z moto była jak najbardziej ok, najwięcej funu dawał silnik SV1000N, za to w Fazerze doceniłem owiewkę, niestety oczekiwałem od tego moto żwawszego silnika i nieco mocniejszego dołu.
Jak widzicie szukam moto drogÄ… eliminacji
Chciałbym żeby nowy nabytek został ze mną co najmniej 2-3 sezony więc wybór musi być wyjątkowo przemyślany. W obecnej chwili biorę pod uwagę dwa moto - FZ1 Fazer i VFR800 VTEC.
Dysponuję kwotą około 20k więc powinno wystarczyć. Poza tym moto ma być w miarę wygodne, musi mieć jakąś owiewkę żeby można tym było latać w trasach. Oprócz tego chciałbym wyskoczyć tym co jakiś czas na tor, po mieście też sporo latam więc i w korkach musi dać radę.
Znajdzie się moto spełniające moje wymagania?
Na obecną chwilę mam dwa typy - FZ1 Fazer i VFR800 VTEC. Żadnym z nich jeszcze nie jechałem, jedyne co wiem to czysta teoria. Może znajdą się tu użytkownicy tych maszyn i powiedzą coś więcej na ich temat. A może jeszcze jakieś inne moto...?
Ech ta zima i rozkminy 'co by tu kupić nowego'...

W międzyczasie sprawdziłem kilka sprzętów m.in. SV1000N, Z750, FZ8 Fazer. Pozycja na każdym z moto była jak najbardziej ok, najwięcej funu dawał silnik SV1000N, za to w Fazerze doceniłem owiewkę, niestety oczekiwałem od tego moto żwawszego silnika i nieco mocniejszego dołu.
Jak widzicie szukam moto drogÄ… eliminacji

Chciałbym żeby nowy nabytek został ze mną co najmniej 2-3 sezony więc wybór musi być wyjątkowo przemyślany. W obecnej chwili biorę pod uwagę dwa moto - FZ1 Fazer i VFR800 VTEC.
Dysponuję kwotą około 20k więc powinno wystarczyć. Poza tym moto ma być w miarę wygodne, musi mieć jakąś owiewkę żeby można tym było latać w trasach. Oprócz tego chciałbym wyskoczyć tym co jakiś czas na tor, po mieście też sporo latam więc i w korkach musi dać radę.
Znajdzie się moto spełniające moje wymagania?
Na obecną chwilę mam dwa typy - FZ1 Fazer i VFR800 VTEC. Żadnym z nich jeszcze nie jechałem, jedyne co wiem to czysta teoria. Może znajdą się tu użytkownicy tych maszyn i powiedzą coś więcej na ich temat. A może jeszcze jakieś inne moto...?
Ech ta zima i rozkminy 'co by tu kupić nowego'...

- sarar
- Świeżak
Pisałeś że sv 1000 n dała ci najwięcej fanu. ona z owiewką wygląda jak fazer i nie jest wcale droższa od n-ki. ja jeżdżę sv1000n i polecam każdemu !
to o walce z wiatrem to zależy od kierowcy.
ja nie mam z tym problemu lubie jak mi urywa głowę przy 210 nawet na autostradzie
.
przy 150km/h nikt siÄ™ nie obraca bo obracasz siÄ™ i nagle budzisz siÄ™ w szpitalu bo dojechales do czegos i bum !
vfr mój kolega chciał kupić ale podobno Vtec jest fajny do czasu aż sie nie spie*doli.
uważaj na siebie i trzymam kciuki !
to o walce z wiatrem to zależy od kierowcy.
ja nie mam z tym problemu lubie jak mi urywa głowę przy 210 nawet na autostradzie

przy 150km/h nikt siÄ™ nie obraca bo obracasz siÄ™ i nagle budzisz siÄ™ w szpitalu bo dojechales do czegos i bum !
vfr mój kolega chciał kupić ale podobno Vtec jest fajny do czasu aż sie nie spie*doli.
uważaj na siebie i trzymam kciuki !
-
amahay - Stały bywalec
zamiast n-ki możesz jeszcze przymierzyć się do s-ki (sv1000)
(...) Jeżeli w CV napiszesz "2012-2014: sommelier - freelancer" to nikt się nie domyśli, że dwa lata chlałeś z rozpaczy po utracie poprzedniej pracy.
-
madcap - Administrator
madcap napisał(a):zamiast n-ki możesz jeszcze przymierzyć się do s-ki (sv1000)
S-ka odpada. W zeszłym sezonie jeździłem SV650S K4. Niestety moto niewygodne, na dalsze trasy nie za bardzo się nadaje, nie wspominając już o narzekaniu mojej żony na drętwiejące nogi itp.
- sarar
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości