Cichy kask do 500-600zł
• Strona 1 z 1
Cichy kask do 500-600zł
Cześć poszukuję kasku w cenie do 600zł, zależy mi na jak najcichszym kasku posiadającym blendę. Bardzo proszę o jakieś propozycje. Co prawda na forum jest dużo tematów o kaskach w tej cenie ale mi chodzi o jakiś bardzo cichy kask.
- luqa90
- Świeżak
Cichy kask równa się słaba wentylacja. Ciekawostka: w tym sezonie zrobiłem trasę 300 km autostradą z wysoką średnią prędkością
i na moje nieszczęście zapomniałem ten jedyny raz stoperów bez których nie ruszam się nawet na jazdę miejską. Szum wiatru słyszałem jeszcze 2 godziny po odstawieniu motocykla. Kask xr-1000.
Integral - możesz wybrać np : AIROH MATHISSE RS SPORT
Otwarty np: HJC KASK IS-33
Zakres cenowy który Cię interesuje to tylko kilka firm na które wg mnie warto zwrócić uwagę.
Zastanów się nad blendą. W jakimś temacie na tym forum kilku motocyklistów opowiadało że podczas wypadku otwarta blenda masakruje nos /twarz. Może któryś z nich zabierze głos.

Integral - możesz wybrać np : AIROH MATHISSE RS SPORT
Otwarty np: HJC KASK IS-33
Zakres cenowy który Cię interesuje to tylko kilka firm na które wg mnie warto zwrócić uwagę.
Zastanów się nad blendą. W jakimś temacie na tym forum kilku motocyklistów opowiadało że podczas wypadku otwarta blenda masakruje nos /twarz. Może któryś z nich zabierze głos.
-
nurofen - Świeżak
Ja mam HJC CS R1, za 600zł jakbyś dobrze trafił prawie 2 by Ci wyszły
Kask jest ok, jedyne co mnie denerwuje to jest naprawdę głośno w środku
ale już się przyzwyczaiłem, jak chcesz z blendą to masz wyższy model HJC, IS-16.

Kask jest ok, jedyne co mnie denerwuje to jest naprawdę głośno w środku

Honda CB 500 ----> Honda NX 650
-
motoftw - Stały bywalec
Ja polecam także Caberga V2 407 - z blendą. Kask nie należy do najcichszych ale spełnia swoje zadanie. Wentylacja ok. Po wypadku mogę powiedzieć, że kask spełnił swoje zadanie- pękł. Dodatkowym atutem było to , że jeżdzac w okularach w ogóle ich nie czułem, nie przesuwały się etc.
http://bikepics.com/members/kbiadun/ | CBR 600 RR4
-
limak14 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości