Zapisy do wyścigów Motocross.. od jakiego wieku?
• Strona 1 z 1
Zapisy do wyścigów Motocross.. od jakiego wieku?
Nie wiecie czasem od ilu lat mozna sie zapisac w Polsce ( Małopolsce ) do wyscigów Motocross ? ( W lutym bd mial 15 ;P )
nazywaj odpowiednio tematy..
przeczytaj regulamin..
Leg1oN
nazywaj odpowiednio tematy..
przeczytaj regulamin..
Leg1oN
- Banas223
- Świeżak
zalezy jakiej rangi są to zawody. od 16 lat mozna startowac na 125 ccm. ale jeżeli są to jakies eliminacje albo cos podobnego i nie trzeba miec żadnych dokumentów ani nic to moga cie przyjac na zawody. ale to mówie zależy od zawodów. bo jak są powazniejsze to bez licencji nie przejdziesz. a jakies lokalne powinni cie załapac. no zalezy jaki masz moto jeszcze. bo jak ponizej 125 ccm to sązawody od kilku lat. nie wiem chyba od 8
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
tak tylko ze do MX2 to trzeba miec juz licencje itp itd. jezeli mowa o lokalnych zawodach klasy moga sie od siebie roznic. sam sie dowiadywalem i np sa klasy amatorów totalnych gdzie dziela mniej wiecej na wiek. i puszczaja wszystkie pojemnosci praktycznie wiekowo. albo odwrotnie - sa podzialy na klasy pojemnosciowe i scigaja sie mlodzi ze starymi 

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- kopermaciek
- Świeżak
nie pamietam dokladnie. poczytaj na jakis stronkach klubow. albo organizaji. nie wiem moze pz mot w tym siedzi
ale to jakos trzeba isc na jakies zawody i chyba wtedy sie dostaje od razu licencje. ale nie jestem pewien

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
- kopermaciek
- Świeżak
Nigdzie indziej niż na zawodach PP/MP nie zdobędziesz licencji PZMotu.
Primo - żeby ubiegać się o licencję należy przede wszystkim poznać Regulamin PZM i Regulamin Sportów Motorowych (koniecznie rozdział do dziedziny w której ubiegamy się o licencję)
Jako nowicjusz możesz ubiegać się o licencję typu B pozwalającą na uczestnictwo w Pucharze Polski. Żeby dostać A, trzeba najpierw wykazać się w PP. Bez konkretnego wyniku Cię nie przyjmą.
Do tego dochodzi jeszcze książeczka sportowca i badanie u lekarza medycyny sportowej czy nie masz żadnych przeciwwskazań. Na koniec tylko ukończony jeden z wyścigów/dni zawodów i test u Sędziego Głównego z wiedzy teoretycznej dotyczącej głównie RSM. Nie wiem jak jest teraz z opłatami.
Ja osobiście doszedłem do etapu, w którym wystarczyło udać się do sędziego na teorię, jednak po przemyśleniu sytuacji stwierdziłem, że i tak na nic mi się nie przyda ta licencja, bo zawodnik ze mnie marny. Do amatorskiego latania nie była mi ona wszakże potrzebna.
Primo - żeby ubiegać się o licencję należy przede wszystkim poznać Regulamin PZM i Regulamin Sportów Motorowych (koniecznie rozdział do dziedziny w której ubiegamy się o licencję)
Jako nowicjusz możesz ubiegać się o licencję typu B pozwalającą na uczestnictwo w Pucharze Polski. Żeby dostać A, trzeba najpierw wykazać się w PP. Bez konkretnego wyniku Cię nie przyjmą.
Do tego dochodzi jeszcze książeczka sportowca i badanie u lekarza medycyny sportowej czy nie masz żadnych przeciwwskazań. Na koniec tylko ukończony jeden z wyścigów/dni zawodów i test u Sędziego Głównego z wiedzy teoretycznej dotyczącej głównie RSM. Nie wiem jak jest teraz z opłatami.
Ja osobiście doszedłem do etapu, w którym wystarczyło udać się do sędziego na teorię, jednak po przemyśleniu sytuacji stwierdziłem, że i tak na nic mi się nie przyda ta licencja, bo zawodnik ze mnie marny. Do amatorskiego latania nie była mi ona wszakże potrzebna.
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Ścigacz.pl
dokladnie. ale zawsze na zawody do grupy D mozna sie zapisac gdzie startują amatorzy bez zadnych papierów
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
w mx1 mx2 nie ma licencji..
przynajmniej u nas
były właśnie dzisiaj zawody i to wyglądało tak
mx1 +veteran
mx2
licencja chyba A nie pamietam tak czy siak pojemnosc wszelaka, bracia Kędzierscy oraz Kurowski nas zaszczycili swoją obecnością i dali niezły popis jazdy i utarli nosa tym którzy myśleli że dobrze jeżdzą
no i quad
ogólnie pogoda udana była, jak będą zdjęcia to wstawię na forum
przynajmniej u nas
były właśnie dzisiaj zawody i to wyglądało tak
mx1 +veteran
mx2
licencja chyba A nie pamietam tak czy siak pojemnosc wszelaka, bracia Kędzierscy oraz Kurowski nas zaszczycili swoją obecnością i dali niezły popis jazdy i utarli nosa tym którzy myśleli że dobrze jeżdzą

no i quad

ogólnie pogoda udana była, jak będą zdjęcia to wstawię na forum
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 1 z 1