senda drd pro
• Strona 1 z 1
senda drd pro
Witam, chialbym sie dowiedziec o sendzie drd pro sm 50 czy jest dobra do stuntu jak sie nia jezdzi jaki v max i czy jest wytrzymala , bo chce taka kupic bede nia jezdzil po szosie czasami tylko w teren?
- rogal234
- Świeżak
Supermoto w teren? hmm można ale się mocno namęczysz i 0 przyczepności. Silnik jest derbi, nie wiem czy am6, a czy wytrzymały? Kwestia dbania o nią i kwestia w jakim stanie jest technicznym bo byłym właścicielu. V-max 90-110? Trudno powiedzieć.
-
grunder - Mieszkaniec forum
Wytrzymalosciowo podobny do am6, tzn. Pojezdzisz bez niczego przy rozwaznej jezdzie 20-25k. Mocy troszke mniej, kolega w swojej ma alu airsala 70cc I na seryjnych przelozeniach leci 80-85km/h. Zdecyduj sie!
Moim zdaniem kup sobie sm (ale omijaj showe), do stuntu na poczatek da raje rade, v-max nie jest taki istotny, a teren sobie odpusc, ew. Wjechac do lasu dasz rade, ale na nic wiecej nie licz.
Moim zdaniem kup sobie sm (ale omijaj showe), do stuntu na poczatek da raje rade, v-max nie jest taki istotny, a teren sobie odpusc, ew. Wjechac do lasu dasz rade, ale na nic wiecej nie licz.
- magik2208
- Bywalec
Witam,
mam sendę drd sm tylko tą starszą wersję z podwójną lampą
.
Mam w niej wydech leovince v6 i gaźnik 19.
Przebieg w niej wynosi 23000 km +/- i wydaje się ,że pojeździ drugie tyle.
Jest ona troszeczkę dłuższa od zwykłej sendy przez to ciężej na koło ją wyrwać ale to minimalna różnica.
Czy silnik Derbi jest słabszy od am6 ?? no nie wiem, jedni mówią że nie, a inni że tak ,ale kolegę (dt 50 07.r) biorę jak chce i na każdym biegu.
licznikowo wskazówka zatrzymuje się na obudowie a na gpsie pokazywało 99,8 km/h.
Jeździłem w terenie i powiem, że daje radę ,ale na dłuższą metę proponował bym enduro albo kostki.
Rozpisałem się troszkę ale myślę ,żę to choć troszkę Ci pomoże.
mam sendę drd sm tylko tą starszą wersję z podwójną lampą

Mam w niej wydech leovince v6 i gaźnik 19.
Przebieg w niej wynosi 23000 km +/- i wydaje się ,że pojeździ drugie tyle.
Jest ona troszeczkę dłuższa od zwykłej sendy przez to ciężej na koło ją wyrwać ale to minimalna różnica.
Czy silnik Derbi jest słabszy od am6 ?? no nie wiem, jedni mówią że nie, a inni że tak ,ale kolegę (dt 50 07.r) biorę jak chce i na każdym biegu.
licznikowo wskazówka zatrzymuje się na obudowie a na gpsie pokazywało 99,8 km/h.
Jeździłem w terenie i powiem, że daje radę ,ale na dłuższą metę proponował bym enduro albo kostki.
Rozpisałem się troszkę ale myślę ,żę to choć troszkę Ci pomoże.
-
sqbany - Świeżak
Właśnie! Masz wydech sportowy i gaznik 19mm, to na 100% o wiele wiecej da niz wiekszy cyl przy tak ubogim gazniku, który co chwile ma zapchany. Tutaj już masz przewagę nad serią jakies 10-15km/h, do tego dochodza jeszcze przełożenia. Seria mysle, że poleci koło 80-85km/h
- magik2208
- Bywalec
senda drd pro
Dzieki wszystkim za info a co sadzicie o takiej sendzie?
http://otomoto.pl/derbi-senda-derbi-ddr ... 65549.html
http://otomoto.pl/derbi-senda-derbi-ddr ... 65549.html
- rogal234
- Świeżak
"DERBI SENDA DRD PRO ROK PRODUKCJI 2006. MOTOREK SPROWADZONY W IDEALNYM STANIE TECHNICZNYM WIZUALNIE BARDZO DOBRZE - WIDOCZNE ŚLADY UŻYTKOWANIA NA OWIEWKACH - ORYGINALNY LAKIER . OPONY SILNIK NAPĘD WSZYSTKO WYGLĄDA JAK NOWE . SILNIK JAK Z FABRYKI NIC NIE RUSZANE . ODPALA ZE STRZAŁA . MOTOREK BARDZO SZYBKI
BRAK TYLNEJ OWIEWKI ."
Sam opis mówi że jest super!

Sam opis mówi że jest super!
-
grunder - Mieszkaniec forum
senda drd pro
A mam takie pytanko bo slyszalem ze sendy drd pro maja aluminiowe ramy i sie do stuntu nie nadaja bo sa za slabe i moga pekac , co wy na to doradzcie mi ?
- rogal234
- Świeżak
senda drd pro
A ten twoj kolega tez ma sende drd pro? Czekam na wiecej odpowiedzi?
- rogal234
- Świeżak
co do ramy. akurat aluminiowa ma podoba mase do stalowej. fakt alu jest lzejsze. ale rama ma duza wieksza powierzchnie. wiec wagowo podobnie wypada. z alu jest latwiej wykrzesac wieksza sztywnosc ramy
takie tylko roznice
co do pekania. jak ma peknac stal i alu peknie. bo jak wiadomo jakslabsze punkty to spawy. ale watpie zeby markowy motocykl pekl ci od tak
musial bys bardzo go katowac zeby cokolwiek uszkodzic. podrywanie na kolo i opadanie motocykla nawet z pionu przy sprawnym zawieszeniu to nie sa duze obciazenia dla glowki ramy
nie az takie zeby spaw puscil
to nie china ;D

co do pekania. jak ma peknac stal i alu peknie. bo jak wiadomo jakslabsze punkty to spawy. ale watpie zeby markowy motocykl pekl ci od tak

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
-
henio12323 - Moderator
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm