Yamaha dt czy Honda mtx ?
• Strona 1 z 1
Yamaha dt czy Honda mtx ?
Witam
Mam mały dylemat bo rózne opinie słyszałem na temat tych 2 motorqw. Mam do wyboru yamahe dt 80 (lub 125) i honde mtx 80 (lub 125). 125cm w wypadku gdy bym zarejestrował na motorower lub zrobił A1.
Motorek chce kupić z roku 90-95, czy wogóle opłaca sie brać tak stary ? czy może bedzie z nim wiecej roboty niż pożytku ?
pozdro 4 all
Mam mały dylemat bo rózne opinie słyszałem na temat tych 2 motorqw. Mam do wyboru yamahe dt 80 (lub 125) i honde mtx 80 (lub 125). 125cm w wypadku gdy bym zarejestrował na motorower lub zrobił A1.
Motorek chce kupić z roku 90-95, czy wogóle opłaca sie brać tak stary ? czy może bedzie z nim wiecej roboty niż pożytku ?
pozdro 4 all
-
Luku - Świeżak
Jeżeli szukasz Yamahy DT to możesz się ze mna skontaktować. Wiem, że jedna stoi świeżynka zarejestrowana, po kapitalce całego silnika, bo zostal zakupiony praktycznie motocykl bez silnika (bo tamten kibel bym silnikiem nie nazwał), wszystko ściągane i robione w autoryzowanym servisie Yamahy(co kosztowało sporo). Teraz motocykl na nowym silniku, pracuje doskonale, odpala za 1 razem, nowa opona z tyłu Michelinka, a na przód 1 sezonowa. Obydwie są na ciężki teren. Motocykl jak na swoją pojemność dźwięk ma nietuzinkowy bo było robione przy wydechu. Był także ściągnięty moduł, blokujący prędkość, żeby jak ktoś kupi a chciał się szybciej poruszać mógł ściągnąć 2 blokade w tłumiku i maszyna leci ponad 80km/h (o ile ktoś potrzebuje, w terenie to wystarczająco i do miasta też). Jeżeli byłbyś zainteresowany to napisz mi i się skontaktujemy, wtedy więcej szczegółów i zdjęcia.
Dosiadam:
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm
Yamaha Thundercat sprzedany
|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm

|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
-
Vercef - VIP Åšcigacz.pl
Z tego co wiem, to różnic jakiś kolosalnych nie ma. Yamaha wydaje mi się bardziej popularna, ale to może dlatego że zawsze uważałem Yamahe za jedną z najlepszych firm motocyklowych. Poza tym wątpie aby w tych klasach były jakieś znaczące różnice, czy tam mocniejsze silniki bardzo odstające od konkurentów. Popytaj, poszukaj, a jak już byłbyś bardziej zainteresowany to daj znać wszystko Ci zaprezętuje.
Dosiadam:
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm
|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
Cross:
Kawasaki KX 125 ccm
Honda CR 250 ccm

|~~|...Tomek CBR|~~| [*]
-
Vercef - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 10 gości