Zobacz wÄ…tek - Naprawa zbiornika paliwa.
NAS Analytics TAG

Naprawa zbiornika paliwa.

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

Naprawa zbiornika paliwa.

Postprzez tomis69 » 4/10/2010, 17:12

Witajcie.
W związku z tym, że jest to mój pierwszy post chciałbym się przywitać :)

Nie dawno dzięki stanie polskich dróg, uszkodziłem bak ochraniaczem łokciowym. Powstała niewielka wgniotka, która mnie bardzo irytuje i szpeci sprzęt, lakier nie naruszony. Chciałbym się dowiedzieć, gdzie w Olsztynie lub okolicach znajdę blacharza profesjonalistę, który by naprawił tę wgniecienie nie niszcząc lakieru oraz aby nie pozostał ślad po takowej naprawie. Proszę o sprawdzonych i dobrych "magików" :) Czytałem o wyciąganiu takowych i myślę, że nie jest ona na tyle duża, ani załamana żeby był z nią jakiś problem :?
tomis69
Świeżak

Re: Naprawa zbiornika paliwa.

Postprzez Trimix » 4/10/2010, 17:34

tomis69 napisał(a):Chciałbym się dowiedzieć, gdzie w Olsztynie lub okolicach znajdę blacharza profesjonalistę, który by naprawił tę wgniecienie nie niszcząc lakieru oraz aby nie pozostał ślad po takowej naprawie. Proszę o sprawdzonych i dobrych "magików" :)

ul. Jana Pawła Woronicza 17
00-999 Warszawa
tel.: (22) 547 44 50 zadzowń tutaj i poproś o połączenie z Koncertem Życzeń tam dadzą radę naprawić bak bez śladowo
<B>Yamaha R ONE 2009 and 2010 by Trimix</B>
Trimix
Świeżak

Postprzez tomis69 » 4/10/2010, 17:58

Gdybym chciał durne komentarze i miejsce to nabijania postów to bym pisał, gdzie indziej. Widać, że mało wiesz lub mało widziałeś, skoro wątpisz w taką naprawę...

http://www.youtube.com/watch?v=tjOjYvT0jEU
http://www.youtube.com/watch?v=zfRya_ke ... re=related

ProszÄ™ o PRAWDZIWÄ„ POMOC...
tomis69
Świeżak

Postprzez Trimix » 4/10/2010, 18:05

Widzisz , być może Ty mało wiesz , naoglądałeś się you tube i teraz masz problem ...
Ja akurat wiem co piszę i to robię na codzień www.bike4you.pl
Pozdrawiam
Trimix
Świeżak

Postprzez tomis69 » 4/10/2010, 18:21

Skoro to nie możliwe, to czemu jest tak dużo filmików z "klepaniem" blacharki?? Nie widziałem na w/w stronie naprawy blacharskiej... Jeżeli naprawdę to robisz na co dzień to zawsze zostają ślady po takowej naprawie?? Proszę również o jakieś zdjęcia na pm lub na forum z przykładowych napraw, żeby wiedział czego mogę się spodziewać.
tomis69
Świeżak

Postprzez Trimix » 4/10/2010, 19:29

tomis69 , nie jest moim celem uprzykrzanie Ci dyskusji , jeśli tak to obebrałeś to przepraszam .
Natomiast wracając do naprawy bezinwazyjnej ślad po niej pozostanie zawsze ( załamanie powłoki lakierniczej ) . Na Twoim miejscu bym nie ruszał go i zostawił , ponieważ każdy rozsądny kupiec motocykla mierzy bak ( grubość powłoki lakieru ) i pożniej go nie przekonasz , ze bak miał wgniecenie nie spowodowane wszędobylską parkingówką , bo jak powszechnie wiadomo motory nie mają wypadków czy ślizgów tylko parkingówki :twisted:
Trimix
Świeżak

Postprzez tomis69 » 4/10/2010, 23:06

W moim wypadku było to nieszczęśliwe uderzenie ochraniaczem o bak ;/ No nic trochę się "uspokoiłem" po tym wszystkim i narazie chyba to zostawię... Może w przyszłym roku upoluje sprzęta trochę mocniejszego :) Wgniecenie nie jest mocne więc myślę, że jak zjechałbym 100zł to byłoby ok... Może ktoś miał robiony bak z okolic Olsztyna?? Chętnie bym obejrzał jak to wygląda :)
tomis69
Świeżak

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 48 gości

na górê