Kawasaki ZX6R czy Suzuki GSX-R 600 ?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Kawasaki ZX6R czy Suzuki GSX-R 600 ?
Witam:) a mianowicie mam pytanko odnosnie tych 2 motocykli.
Zastanawiam się nad zakupem a raczej wyborem ścigacza o poj. 600ccm.
Moj wybór padł na wymienione wyżej dwa modele. Roczniki 1998-2001
Możecie mi podpowiedziec który z nich lepszy?
W kawie słyszałem ze jest aluminiowa rama która lubi pękać. Czy to prawda? Jaka rame ma suzuki?
Na co trzeba patrzeć przy zakupie owych motocykli?
Co musze sprawdzić?
Prosiłbym o wypowiedz osoby ktore posiadaja owe moto. Ich plusy i minusy:)
Dodam iż wcześniej jeździłem słabszym moto.
pozdrawiam
neever
Zastanawiam się nad zakupem a raczej wyborem ścigacza o poj. 600ccm.
Moj wybór padł na wymienione wyżej dwa modele. Roczniki 1998-2001
Możecie mi podpowiedziec który z nich lepszy?

Na co trzeba patrzeć przy zakupie owych motocykli?

Prosiłbym o wypowiedz osoby ktore posiadaja owe moto. Ich plusy i minusy:)
Dodam iż wcześniej jeździłem słabszym moto.
pozdrawiam
neever
- neever
- Świeżak
Jeśli rozważasz gixera z 2001 to nie ma się nawet nad czym zastanawiać
Jeśli się pomyliłeś i w grę wchodzą tylko SRAD'y to też nie masz się nad czym zastanawiać i brać Suzuki.
Ogólnie to może i nie jestem obiektywny, ale porównujesz najlepszą i najgorszą 600 z epoki

Jeśli się pomyliłeś i w grę wchodzą tylko SRAD'y to też nie masz się nad czym zastanawiać i brać Suzuki.
Ogólnie to może i nie jestem obiektywny, ale porównujesz najlepszą i najgorszą 600 z epoki

-
Invi - VIP Ścigacz.pl
- arktan
- Bywalec
kiedys mialem porownanie bo znajomi takie mieli.kawa bardziej dopracowana jesli chodzi o detale,wyglad,natomiast jest ciut za krotka i nawet niska osoba siedzi na nim jak na psie.suzuki ma wiele niedorobek jesli chodzi o laczenia plastikow,oslone zegarow,takie jakies lipne srubki,badziewne zbiorniczki itp,za to moim zdaniem lepiej sie na nim jezdzi.ja bym bral srada ewentualnie cbr f4.
- fz6
- Świeżak
w 2001 widzialem nie ulepa tylko nowke sztuke.i mowie o wykonaniu.jak patrzysz na zegary w kawie to wszystko wspolgra,nie ma przeswitow,wszystko pozakrywane plastikami i gumami.a gsxr wyglada jakby go skladali z wybrakowanej wski.surowe i nieestetyczne wykonanie.ale i tak wolalbym gsxra.
- fz6
- Świeżak
Tak kolego w grę raczej wchodza SRADy.
Dzięki wielkie za szybką odpowiedz chłopaki. Tak też myslalem ze lepsza będzie suzi. Tylko znaleźć dobrą sztukę będzie ciężko...
A powie mi ktos jaka rame ma GSX-R ? stalowa czy aluminiowa?

A powie mi ktos jaka rame ma GSX-R ? stalowa czy aluminiowa?
- neever
- Świeżak
najgorzej jak ktos rozsiewa bzdurne opinie...
A tak nawiasem mówiąc,ludzie troszkę własnego myslenia...przecież takie giganty w branzy jak Suzuki czy Kawasaki nie mogą sobie pozwolic sobie na takie uchybienia jak słaby matex na ramy motocykli
...rama w motocyklu NIGDY!!!!! ,nie pęknie jesli jest on używany zgodnie z przeznaczeniem...
Jesli natomiast moto jest bezmyslnie stawiany na koło i napierdala sie widelcem o asfalt po kilka godzin w tyg. to każda rama może w koncu tego nie wytrzymac...
A tak nawiasem mówiąc,ludzie troszkę własnego myslenia...przecież takie giganty w branzy jak Suzuki czy Kawasaki nie mogą sobie pozwolic sobie na takie uchybienia jak słaby matex na ramy motocykli

Jesli natomiast moto jest bezmyslnie stawiany na koło i napierdala sie widelcem o asfalt po kilka godzin w tyg. to każda rama może w koncu tego nie wytrzymac...
Ostatnio edytowano 3/10/2010, 10:53 przez front247, łącznie edytowano 1 raz
-
front247 - Świeżak
Invinciblee..przepraszam,zwracam honor
Jakoś tak automatycznie twoją wypowiedz żle zinterpretowałem.Oczywiście nic o tym niepisałes...jedynie autor w temacie podał te info jako domyślne
jeszcze raz przepraszam.
pozdrawiam

Jakoś tak automatycznie twoją wypowiedz żle zinterpretowałem.Oczywiście nic o tym niepisałes...jedynie autor w temacie podał te info jako domyślne

jeszcze raz przepraszam.
pozdrawiam
-
front247 - Świeżak
front247 kolego powiesz mi gdzie stwierdzilem że pękaja ramy w kawasaki? Ja zadałem pytanie "W kawie słyszałem ze jest aluminiowa rama która lubi pękać. Czy to prawda?"
Jakby nie patrzeć nie napisałem że pekaja ramy tylko zadałem wyraźne pytanie
pozdrawiam
Jakby nie patrzeć nie napisałem że pekaja ramy tylko zadałem wyraźne pytanie

pozdrawiam
- neever
- Świeżak
ok neever juz wyjasniam.
Po prostu zbyt zapalczywie wyraziłem swoja opinię,bo jak się zaczyna rozmowa o kawasaki to pierwsze co to rama pęka lub panewki
,stąd jakby chciałem uprzedzić dyskusję na ten temat,Bo ja się akurat z tym nie zgadzam..ot i tyle...aczkolwiek absolutnie nie chciałem sprowadzac rozmowy na zły ton lub cokolwiek zarzucac,jak coś to sorry 
Po prostu zbyt zapalczywie wyraziłem swoja opinię,bo jak się zaczyna rozmowa o kawasaki to pierwsze co to rama pęka lub panewki

-
front247 - Świeżak
Front nie gniewaj sie ale w kazdym micie/powiedzeniu troche prawdy jest , a co do ramy w Zx6r to jedną peknietą kolega miał została pospawana i niby usterka ustąpiła choć po czasie dalej pękła i o dziwo motocykl nie byl jakos katowany na kole . Kawa bardzo ładny motocykl jednak chyba wybrałbym Gsxr-a
sc33 FireBlade
-
JędrekZDW - Bywalec
ja jezdzilem kawa zx6r 2000 rok (kocie oczy) nic mi nie peklo motocykl jak sprzedawalem mial prawie 70 tys przebiegu ( moje jakies 30)_ i oprocz seriwsu co 6 tys nic nie robilem . bardzo milo wpominam ten motocykl dlatego moge go polecic..... sracz mi sie nie podoba ...wyglada jakby mial z 500 kg... ale to kwestia gustu 

habba babba!
-
palgumeniedusze - Stały bywalec
Jędrek ,może w tym micie jest troche prawdy, dlatego że te kawy generalnie są tańsze od innych marek i czesto uzywane do stuntu...to wiadomo że moze się materiał zmęczyc...ale co by nie mówic nie słyszałem by użytkownicy nowych zx6r zgłaszali się masowo do dilerów na całym swiecie z powodu łamiacych się ram
...i to jest dowód ze to..mit . w dodatku złamana rama w czasie jazdy to wielkie niebezpieczenstwo wypadku...a tego już by nikt nie bagatelizował.
pozdrawiam

pozdrawiam
-
front247 - Świeżak
Ja bym brał ZX6R ale tylko pod jednym warunkiem, trzeba trafić naprawde dobrą sztukę. Mi 3 lata temu udało się kupić dosłownie idealną ZX6R z 98r i katowałem ją okrutnie przez dwa lata. Były dni kiedy więcej przelatywała na jednym kole niż na dwóch i przez te dwa lata nic dosłownie nic nie robiłem przy niej prócz czystej eksploatacji. Regularny serwis + zadbana sztuka i myślący kierowca dają połączenie motocykla nie do zakatowania.
Jak patrze jak bardzo rozpowszechniła sie plota o pękającej rame to mnie krew zalewa. Jak ktoś nie potrafi delikatnie schodzić z gumy to i w SRADzie czy CBR rozwali rame.
Ostatnio widziałem pękniętą rame (nie po wypadku) w SRADzie i w litrowym K5. Chyba trzeba rozsiać plote o zabójczych ramach w Suzuki!!!11111111
Jak patrze jak bardzo rozpowszechniła sie plota o pękającej rame to mnie krew zalewa. Jak ktoś nie potrafi delikatnie schodzić z gumy to i w SRADzie czy CBR rozwali rame.
Ostatnio widziałem pękniętą rame (nie po wypadku) w SRADzie i w litrowym K5. Chyba trzeba rozsiać plote o zabójczych ramach w Suzuki!!!11111111

|1000RR 2006r| | http://www.bikepics.com/members/kubcys/
-
Kvba - Świeżak
Damcio napisał(a):Tylko i wyłącznie gsx-raaaazajebi**a maszynka nie mam nic do kawasaki ale ogólnie gixxx lepszy
buahahahaha...to się nazywa porada na forum...
jak dla mnie jest jeden możliwy wybór...bierz to co trafisz w lepszym stanie.
Pamiętaj że chcesz kupić moto 10-12 letenie, wiec to stan techniczny powinien być głównym wyznacznikiem
- sebasbox
- Świeżak
no to tak mam na oku pewną kawe zx6r, sprzedający sam mnie poinformował o pękniętej ramie (4mm) powiedział że od 3 lat tak ma i nic się nie dzieje, motocyklem tym jeździł 5 lat od 3 z pęknięciem, oprócz tego wszystko podobno z moto ok, moje pytanie brzmi czy warto go brać, koszt spawania w bielsku to podobno 100zł ( niewiem na ile to pewna informacja) dodaje zdjęcia pęknięcia pomóżcie
http://img837.imageshack.us/img837/3623/zdjecie008.jpg
http://img831.imageshack.us/img831/7426/zdjecie011.jpg
http://img837.imageshack.us/img837/3623/zdjecie008.jpg
http://img831.imageshack.us/img831/7426/zdjecie011.jpg
- matey89
- Świeżak
• Strona 1 z 2 • 1, 2