problem z Super 9
• Strona 1 z 1
problem z Super 9
Witam wszystkich , tydzien temu stalem sie szczesliwym wlascicielem skutera kymco super 9 . wszystko wydawalo sie swietne dopuki skuter nie zacząl mi gasnąc na swiatlach . Dzieje sie to nieregularnie a wyglada tak ze skter podczas postoju na swiatlach traci obroty (spadaja tak do 1200) i podczas próby ruszenia mometalnie silnik gasnie (wystarczy lekko ruszyc manetka)..
Nie mam kasy zeby go oddac do serwisu, poza tym wole to zrobic sam
skuter jest z 2004r i ma 12 tys przebiegu..
Nie mam kasy zeby go oddac do serwisu, poza tym wole to zrobic sam
skuter jest z 2004r i ma 12 tys przebiegu..
- Guziec
- Świeżak
hmmm... a silnik jest dostatecznie rozgrzany?? ja naprawe zaczoł bym od standardowych procedór:) zerknać na iskre na świecy, przeczyścic filtr powietrza, jeśłi nawet to nie pomorze to napewno nie zaszkodzi:) ewentualnie jak jesteś obeznany to mozesz pogrzebać przy gaźniku jeśli wydaje ci sie ze są za niskie obroty... ale jeśli nie masz o tym pojecia to lepiej nie kombinuj....
a tako w czasie normalnej jazdy zachowuje sie normalnie?? ma kopa?? itd?? PoZdRo

- Brdakus
- Świeżak
filtr powietrza juz przeczyscilem , z iskra jak najlepiej. Podczas normalniej jazdy jezdzi swietnie ma kopa i nie ma zadnych problemów dopuki sie nie zatrzymam np. na swiatlach ;/... Jutro bede rozbieral gaznik , pewnie cos go przytyka.. obroty sa w porzadku na 100% bo by gasl za kazdym razem , poza tym gaznik byl regulowany . Jestam ciekaw czy ktos juz sie spotkal z czyms takim , moze wie co to "dokladnie" jest .
- Guziec
- Świeżak
Ja miałem takie coś w aprili sr50 . U mnie to była cewka . A jak jedziesz na bardzo małych obrotach to Ci nie zaczyna przygasać ??
Honda Cbr 125 | http://www.bikepics.com/members/mateusz1605/05cbr125/
-
Mateusz1605 - Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm