Może macie jakiś patent???
• Strona 1 z 1
Może macie jakiś patent???
Siemanko!!!!
w związku z tym ze sezon zbliż się ku końcowi postanowiłem zabrać się powoli za dopieszczanie mojego moto.
Jest to xj 900 z 1999r.
technicznie nie mam żadnych problemów,na materiałach nie oszczędzam.
w sumie to co mnie boli w tym motocyklu to wydech a dokładnie same kolektory.
z biegiem czasu straciły swój połysk i najwyższy czas je odświeżyć.
pytanie:
czy starać się je polerować jeśli tak to czym???(choć wydaje mi się ze to daremna robota)
czy może nowy chrom???(jeśli już to gdzie???)
to ostatnie rozwiÄ…zanie wydaje mi siÄ™ najrozsÄ…dniejsze.
nie interesuje mnie doraźny efekt.
wychodząc na przeciw mowie od razu ze z silnikiem wsio oki i nie ma problemów typu przegrzanie czy za duże luzy na zaworach. to tylko ząb czasu je pokąsał i chciałbym się tego pozbyć. poradźcie please:)
w związku z tym ze sezon zbliż się ku końcowi postanowiłem zabrać się powoli za dopieszczanie mojego moto.
Jest to xj 900 z 1999r.
technicznie nie mam żadnych problemów,na materiałach nie oszczędzam.
w sumie to co mnie boli w tym motocyklu to wydech a dokładnie same kolektory.
z biegiem czasu straciły swój połysk i najwyższy czas je odświeżyć.
pytanie:
czy starać się je polerować jeśli tak to czym???(choć wydaje mi się ze to daremna robota)
czy może nowy chrom???(jeśli już to gdzie???)
to ostatnie rozwiÄ…zanie wydaje mi siÄ™ najrozsÄ…dniejsze.
nie interesuje mnie doraźny efekt.
wychodząc na przeciw mowie od razu ze z silnikiem wsio oki i nie ma problemów typu przegrzanie czy za duże luzy na zaworach. to tylko ząb czasu je pokąsał i chciałbym się tego pozbyć. poradźcie please:)
Motocykle to nie styl zycia, to stan umyslu...
- motomc
- Świeżak
Wszystko da się wypolerować, nie musisz kłaść nowego chromu. Musisz kupić dobry środek do polerowania tego typu materiałów (najlepiej nie w formie cieczy, ale hmm... wosku z proszkiem polerującym) i końcówkę filcową do polerowania. Efekt nowości gwarantowany.
<a href="http://maclife.pl">serwis ipad iphone mac</a>
-
lutecki - Świeżak
pan_wiewiorka napisał(a):Jeśli kolektory zmieniły barwę na żółtą/niebieską, to polerowanie nic nie pomoże. Są to zmiany termiczne i jedyne co można zrobić, to dać do galwanizowania. Średnio można przyjąć, że 4 kolektory to ok. 450-500 PLN (przynajmniej tyle krzyknęli mi za organy do mojego, więc za 500 kupiłem nówki wraz z dolotami).
To ciekawe, bo u mnie pomogla zwykla pasta polerska...
Kawasaki ER5 2005
-
Traperoso - Mieszkaniec forum
Witam. Pozwólcie, że podepnę się pod ten temat... Też chciał bym odświeżyć kilka elementów w swoim moto. Jeśli chodzi o pastę polerska (nie w cieczy ) to jaką polecacie i czy wystarczy ta końcówka filcowa??? Odnośnie polerowanie felg wystarczy je polerować tak samo jak tłumnik??? I czy nic nie stanie się z lakierem. Nie znam się na tym, dlatego proszę o poradę
- bamber137
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 35 gości