Help derbi senda R SM kopci itp
• Strona 1 z 1
Help derbi senda R SM kopci itp
Mam problem. Kupilem derbi sende r Sm. Caly czas mi z rury kapie olej a jak go zostawie na wolnych obrotach to gasnie. Nie wiem co sie stalo? mozecie mi pomoc moje gg 8803877 plx o pomoc
- lukoraven
- Świeżak
Masz dozownik prawda? Możliwe, że się rozregulował i teraz daje za dużo oleju, i przez to olej nie jest do końca spalany przez co wylatuje z tłumika. Poprostu jest zabogata mieszanka
A jak wygląda świeca? Bardzo jest w oleju?

A jak wygląda świeca? Bardzo jest w oleju?
"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
Lepiej zostaw to jakiemuś fachowcowi, bo sam to możesz jedynie po tych wszystkich regulacjach silnik zatrzeć, bo nie będzie wystarczającej ilości oleju dostarczał. Bardzo przydałaby Ci się jakaś serwisówka. Tam jest wszystko o dozowniuku, jak wyregulować etc.
Pozdro
Pozdro
-
a jak zrobie tak. wyleje z dozownika olej i zrobie sam mieszakne zmieni to co?a i jak bym chcial robic mieszanke to ile do ile? chodzi o olej syntetyczny.
a i czy na necie nie ma gdzie ksiazki serwisowej do drebi??jak tak to prosze o linki.
a i czy na necie nie ma gdzie ksiazki serwisowej do drebi??jak tak to prosze o linki.
Ostatnio edytowano 18/3/2007, 16:46 przez lukoraven, łącznie edytowano 1 raz
- lukoraven
- Świeżak
Używaj opcji ''Edytuj'', bo trochę śmiecisz
Najlepszy licznik elektroniczny hmm... KOSO według mnie to dobra firma i robi spoko liczniki, warto zainwestować, bo pokazuje prawie wszystko
Jasne, że możesz robić własną mieszankę, tylko musisz wiedzieć jaki ma być stosunek paliwa do oleju, ale pewnie 1:50 tak jak w większości 2T. Wtedy dozownik już Ci niebędzie potrzebny

Najlepszy licznik elektroniczny hmm... KOSO według mnie to dobra firma i robi spoko liczniki, warto zainwestować, bo pokazuje prawie wszystko

Jasne, że możesz robić własną mieszankę, tylko musisz wiedzieć jaki ma być stosunek paliwa do oleju, ale pewnie 1:50 tak jak w większości 2T. Wtedy dozownik już Ci niebędzie potrzebny

-
A po co masz odłączać dozownik?? Niech będzie tak jak teraz, a tylko lej olej do baku, a nie do dozownika. Pozatym nieda się odłączyć dozownika jedynie go zdemontować. Nic się niebędzie psuło (o ile ty niezepsujesz)
Serwisówki powinny być, tylko podejrzewam, że po polsku nieznajdziesz. Poszukaj na eMule i na googlach
Serwisówki powinny być, tylko podejrzewam, że po polsku nieznajdziesz. Poszukaj na eMule i na googlach

-
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości