kurs doskonalenia jazdy - pomorskie
• Strona 1 z 1
kurs doskonalenia jazdy - pomorskie
Witam wszystkich,
Mam pytanko, czy ktos sie orientuje czy sa jakies szkoly, kursy doskonalenia jazdy na motocyklu w okolicy woj. pomorskiego. Chodzi mi o kurs gdzie mozna sie nauczyc (pod okiem doswiadczonego instruktora) prawidlowego brania zakretow, pozycji na motorze, zchodzenia na kolano, awaryjnego hamowania w zakrecie itd...) Czy ktos sie orientuje gdzie sa organizowane takie kursy w okolicy pomorskiego?
pozdr
Mam pytanko, czy ktos sie orientuje czy sa jakies szkoly, kursy doskonalenia jazdy na motocyklu w okolicy woj. pomorskiego. Chodzi mi o kurs gdzie mozna sie nauczyc (pod okiem doswiadczonego instruktora) prawidlowego brania zakretow, pozycji na motorze, zchodzenia na kolano, awaryjnego hamowania w zakrecie itd...) Czy ktos sie orientuje gdzie sa organizowane takie kursy w okolicy pomorskiego?
pozdr
GSXR-600 2000r
- Ruffus
- Świeżak
Cześć.
To mój pierwszy post na tym forum i w sumie bardziej przywitanie, niż odpowiedź na Twoje pytanie Ruffus. Także na dzień dobry pozdrowionka dla braci forumowej!!! Nie znalazłem niestety wątku do przywitań.
Też bym się chętnie dowiedział, gdzie można sobie w rejonie Trójmiasta pośmigać pod okiem instruktora. Mam kategorię A, ale jeszcze nie mam moto - przymierzam się właśnie do kupna, ale ostatni raz jeździłem kilka ładnych lat temu i na małym wypierdku (MZ150 chyba
No i takie kilka godzin przypomnienia podstaw na czymś cięższym i o większej mocy (250-400-500-600ccm ???) połączone z wyplenieniem złych nawyków przydałoby się i to bardzo. Słyszałem, że najlepiej zacząć od crossu, żeby się nie poobijać - niższe prędkości, bardziej miękkie podłoże itd. No i coś mi się obiło o uszy, że w Sopocie, albo w Gdyni jest jakiś tor. Sam nie jestem fanem crossu i raczej będę celował w naked'a, albo jakiegoś niezbyt dużego turystyka do jazdy na codzień, no ale można chyba powiedzieć, że zasady są podobne bez względu na typ moto, więc mnie też ciekawi, gdzie w Trójmieście i w jakiej formie można się podszkolić.
Czy tym "MotoSokołem" warto sobie głowę zaprzątać?
To mój pierwszy post na tym forum i w sumie bardziej przywitanie, niż odpowiedź na Twoje pytanie Ruffus. Także na dzień dobry pozdrowionka dla braci forumowej!!! Nie znalazłem niestety wątku do przywitań.
Też bym się chętnie dowiedział, gdzie można sobie w rejonie Trójmiasta pośmigać pod okiem instruktora. Mam kategorię A, ale jeszcze nie mam moto - przymierzam się właśnie do kupna, ale ostatni raz jeździłem kilka ładnych lat temu i na małym wypierdku (MZ150 chyba

Czy tym "MotoSokołem" warto sobie głowę zaprzątać?
- dzibi
- Świeżak
Ja również dołączam się do pytania. Ostatnio próbowałem zejść na kolano i coś koślawo mi to szło. Poszukałem w googlach i znalazłem jedynie szkoły doskonalenia jazdy w poznaniu, gostyniu, lublinie i krakowie. Może ktoś z użytkowników forum zna podobną szkolę gdzieś bliżej trójmiasta?
Drugą sprawą jest brak toru na który spokojnie można by poćwiczyć takie manewry jak wspomniane wcześniej zejście na kolano. Z tego co mi wiadomo to najbliższy od trójmiasta tor na którym można motorem pośmigać jest w koszalinie. Niema nic bliżej?
Drugą sprawą jest brak toru na który spokojnie można by poćwiczyć takie manewry jak wspomniane wcześniej zejście na kolano. Z tego co mi wiadomo to najbliższy od trójmiasta tor na którym można motorem pośmigać jest w koszalinie. Niema nic bliżej?
poczój w sobie dzikie zwierze...
...i uwolnij je...
...i uwolnij je...
- kamerekk
- Świeżak
radek1234
No właśnie o coś takiego chodzi. Gdzie się jeździ z tym MotoSokołem? Tzn. gdzie odbywa się szkolenie? Słyszałem, że jazda enduro/crossem to dobra szkoła (mniejsze prędkości, bardziej miękka nawierzchnia w razie czego
. Chyba siÄ™ z nimi spiknÄ™.
No właśnie o coś takiego chodzi. Gdzie się jeździ z tym MotoSokołem? Tzn. gdzie odbywa się szkolenie? Słyszałem, że jazda enduro/crossem to dobra szkoła (mniejsze prędkości, bardziej miękka nawierzchnia w razie czego

- dzibi
- Świeżak
Cześć!
Właśnie jestem w trakcie robienie kursu na kat. A w Motosokol.
Bardzo się cieszę bo jazda crossem była częścią szkolenia.
Spędziłem na enduro 2 godziny jeżdżąc po ich małym torze za placem manewrowym. Uczyłem się panowaniem nad crossem, jazdy ciasnym slalomem przy użyciu pół sprzęgła oraz ostrzejszej szybkiej jazdy i hamowań awaryjnych przy użyciu poszczególnych hamulców.
Uważam, że to świetny pomysł ze strony tej szkoły, że wprowadzają jazdę crossem do zwykłego szkolenia.
Właśnie jestem w trakcie robienie kursu na kat. A w Motosokol.
Bardzo się cieszę bo jazda crossem była częścią szkolenia.
Spędziłem na enduro 2 godziny jeżdżąc po ich małym torze za placem manewrowym. Uczyłem się panowaniem nad crossem, jazdy ciasnym slalomem przy użyciu pół sprzęgła oraz ostrzejszej szybkiej jazdy i hamowań awaryjnych przy użyciu poszczególnych hamulców.
Uważam, że to świetny pomysł ze strony tej szkoły, że wprowadzają jazdę crossem do zwykłego szkolenia.
-
Ambro - Świeżak
Pytałem dzisiaj w trakcie zajęć o kursy doskonalenia jazdy i Moto Sokół jak najbardziej organizuje takie imprezy. Podobno Tomek - właściciel szkoły jest bardzo szanowaną w kręgu PORDu i znaną z b.dużego doświadczenia osobą. Organizuje podobno wypady na tor w Toruniu i tam prowadzi doszkalanie. Sam na pewno się skusze za jakiś czas.
Będzie można zmontować ekipę i wynegocjować jakąś fajną cenę
Będzie można zmontować ekipę i wynegocjować jakąś fajną cenę

-
Ambro - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości