Co powinienem zrobić - problem natury moralnej.
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4
To nie on.. ktoś sobie jaja robi.
Jutro prawdopodobnie znowu spotkam się z nim w szkole i ewentualnie coś uzgodnimy, jeżeli koleś nie zacznie znowu głupich tekstów
Trochę niektórych tu nie rozumiem, zwracam się z proźba o pomoc, bo co jak co ale sytuacja jest dosyć niespotykana a wy mi wyjeżdzacie że robię prowokacje, jakis smieszek robi sobie jaja bo wątpie żeby ten chłopak w jakikolwiek sposób tu trafił, tym bardziej ze nie widziałem go nigdy na motocyklu.[/list]
Jutro prawdopodobnie znowu spotkam się z nim w szkole i ewentualnie coś uzgodnimy, jeżeli koleś nie zacznie znowu głupich tekstów
Trochę niektórych tu nie rozumiem, zwracam się z proźba o pomoc, bo co jak co ale sytuacja jest dosyć niespotykana a wy mi wyjeżdzacie że robię prowokacje, jakis smieszek robi sobie jaja bo wątpie żeby ten chłopak w jakikolwiek sposób tu trafił, tym bardziej ze nie widziałem go nigdy na motocyklu.[/list]
-
Patrykhonda - Świeżak
O ile dobrze zrozumiałem to właśnie do tego 'śmieszka' a nie do Ciebie odnosi się słowo prowokacja.
Żaden z Was nie zachował się fair. Dobrze, że chciałeś oddać choć bezinteresowne to nie było.
W pracy ciągle ktoś telefony znajduje, które potem lądują na moim biurku i jeszcze jakoś żadnego sobie nie zatrzymałem. Nawet nie wiesz jaka to przyjemność spojrzeć na twarz wdzięcznego człowieka.
Wszyscy rozważają czy oddać czy nie oddać. Ja bym oddał za friko i strzelił gościowi w pysk żeby wiedział, że słowo więcej znaczy od pieniędzy.
Żaden z Was nie zachował się fair. Dobrze, że chciałeś oddać choć bezinteresowne to nie było.
W pracy ciągle ktoś telefony znajduje, które potem lądują na moim biurku i jeszcze jakoś żadnego sobie nie zatrzymałem. Nawet nie wiesz jaka to przyjemność spojrzeć na twarz wdzięcznego człowieka.
Wszyscy rozważają czy oddać czy nie oddać. Ja bym oddał za friko i strzelił gościowi w pysk żeby wiedział, że słowo więcej znaczy od pieniędzy.
-
bryk77 - Stały bywalec
Znalazlem 2-3 telefony
wszystkie oddalem. Raz nawet mi dziewczyna czekolady nie dała w podziekowaniu. Słowo dzieku też słabo. Za drugim razem koles przyjechal taksówka i dał mi 10% znaleźnego no moze mnie 40zł ;p. Tak czy siak telefon był włączon także zadzwonilem po rodzinie i przekazalem info. Nie wiem ja już tak mam ;p. Inny by pewnie wylaczyl. Jakby był wyłączony to pewnie poszedłbym do operatora sieci badz sprawdzil swoja karta czy nie ma nr w pamieci komorki typu mam tata ;p brat hehe.

-
Seba_ER5 - VIP Ścigacz.pl
Dominik_YZF napisał(a):Wiekszosc ludzi wzięłaby sobie telefon i pogonilą go dalej. Ty chciałes byc uczciwy, a koles okazał sie cwaniaczkiem. Ja bym nie dal zrobic z siebie frajera. Albo daje stówe, albo tel ląduje w wiadrze z wodą, tak jak napisal Marcin.
Dokładnie. Koleś miał telefon za 1000 zł, a żydzi na 10% - czyli to co obiecał.
W dzisiejszych czasach DANE SŁOWO nic nie znaczy. Ludzie są chamami i sprzedadzą własną godność za 10 czy 100zł.
Ja bym postąpił honorowo - utopić telefon najlepiej w płynie hamulcowym i oddać go bez żadnego znaleźnego. Niech się CHAMIDŁO nauczy.
Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
U mnie na klatce raz dziewczyna fona zgubiła, zadzwoniłem do jej ojca, przyjechała, dałem jej, powiedziała dzięki i tyle. Ale przynajmniej jestem w porządku.
Co do kasy to skoro oferował to niech da, albo wal na alledrogo i tyle go będzie wdział. Znalazłeś telefon i nie wiedziałeś czyj więc sprzedałeś.
Co do kasy to skoro oferował to niech da, albo wal na alledrogo i tyle go będzie wdział. Znalazłeś telefon i nie wiedziałeś czyj więc sprzedałeś.
- Bezem
- Świeżak
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl
heh, ale jesteście mściwi
ja bym oddał telefon, a jak nie chce dać stówki to bym po prostu powiedział co o nim myślę i tyle. A telefon bym oddał, bo po co mi on?
A co do autora to moim zdaniem nie jest taki wspaniałomyślny i dobry jak piszę. Po prostu znalazł jakiś telefon i miał dylemat: Zatrzymać czy oddać. Zobaczył, że jest nagroda wiec się połasił na pieniądze, bo i tak nie miał pomysłu co z telefonem zrobić. Okazało się, że kasy nie ma wiec zgłupiał i zmienił zdanie i postanowił zatrzymać telefon. A jak został postraszony policją to stwierdził, że się boi i napisał posta na forum motocyklowym.
Też kiedyś znalazłem telefon jeszcze za granicą, i też oddałem. Nie mówiąc już o mp3 i pendrive'ach które zanosiłem do woźnego w szkole.

ja bym oddał telefon, a jak nie chce dać stówki to bym po prostu powiedział co o nim myślę i tyle. A telefon bym oddał, bo po co mi on?
A co do autora to moim zdaniem nie jest taki wspaniałomyślny i dobry jak piszę. Po prostu znalazł jakiś telefon i miał dylemat: Zatrzymać czy oddać. Zobaczył, że jest nagroda wiec się połasił na pieniądze, bo i tak nie miał pomysłu co z telefonem zrobić. Okazało się, że kasy nie ma wiec zgłupiał i zmienił zdanie i postanowił zatrzymać telefon. A jak został postraszony policją to stwierdził, że się boi i napisał posta na forum motocyklowym.
Też kiedyś znalazłem telefon jeszcze za granicą, i też oddałem. Nie mówiąc już o mp3 i pendrive'ach które zanosiłem do woźnego w szkole.
- slusar_o2
- Świeżak
ankiete trzeba założyć, czy oddać i strzelić w pysk, umoczyć w wiadrze, czy w kupie xD ewentualnie jeszcze jakieś inne "dobre" pomysły xD
<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Ścigacz.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
-
falconiforme - VIP Ścigacz.pl
Jak ma na abonament to podzwon sobie gdzies za stowe, powysylaj smsy na jakas charytatywna rzecz albo zadzon do nocnej telegry i powiedz "pokaz cyce" xD
-
Piankowy Marynarzyk - VIP Ścigacz.pl
• Strona 3 z 4 • 1, 2, 3, 4