Problem z Kawasaki kx 85
• Strona 1 z 1
Problem z Kawasaki kx 85
Witam
Mam problem z kawasaki. Dziś odpaliłem moto, postał chwile na wolnych obrotach, żeby się zagrzał i ruszyłem. Przejechałem ok. 100m zatrzymałem.
Wrzucałem dwójkę a motor wszedł na luz. Z początku myślałem, że za słabo podniosłem klamkę zmiany biegów lecz juz nie wszedł żaden bieg. Wrzucam biegi a motor cały czas ma wrzucony Luz.. Klamka lata luźno jedynie u samej góry słychać jak by bieg wchodził a jednak dalej luz co to moze byc
Mam problem z kawasaki. Dziś odpaliłem moto, postał chwile na wolnych obrotach, żeby się zagrzał i ruszyłem. Przejechałem ok. 100m zatrzymałem.
Wrzucałem dwójkę a motor wszedł na luz. Z początku myślałem, że za słabo podniosłem klamkę zmiany biegów lecz juz nie wszedł żaden bieg. Wrzucam biegi a motor cały czas ma wrzucony Luz.. Klamka lata luźno jedynie u samej góry słychać jak by bieg wchodził a jednak dalej luz co to moze byc
- bwin10
- Świeżak
hmm to jest chyba nieprzeczytanie regulaminu.
a tak serio to łaskawie przeczytaj regulamin i stosuj sie do niego
bo bezsensownie jest zakładac posty które wymagaja odpowiedzi w 4 słowach
stawiam ze padły ci frezy na dzwigni zmiany biegów. lub dzwignia sie przestawiła i jak idzie w góre to dotyka silnika i nie pozwala wbic następnego biegu
a tak serio to łaskawie przeczytaj regulamin i stosuj sie do niego

stawiam ze padły ci frezy na dzwigni zmiany biegów. lub dzwignia sie przestawiła i jak idzie w góre to dotyka silnika i nie pozwala wbic następnego biegu
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Miałem ten sam problem, że frezy na dźwigni się zajechały i nie dało się wbić biegu. Jeśli faktycznie ci się to stało, to nie kupuj nowej dźwigni, bo jest aluminiowa i strasznie mięka. Ja w swoim kx ustawiłem ją na dogodnej pozycji i przyspawałem do wałka. Od tamtej pory nie mam z tym żadnych problemów.
- szalony iwan
- Świeżak
szalony iwan napisał(a):Ja w swoim kx ustawiłem ją na dogodnej pozycji i przyspawałem do wałka. Od tamtej pory nie mam z tym żadnych problemów.
Bez sensu, nowa dźwignia kosztuje raptem kilkadziesiąt złotych. A takie lepienie że spawanie a później w razie rozbiórki silnika (co w tych moto robi się dość często) rozcinanie spawu to głupia oszczędność.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
Kupiłem nową dźwignie, ale nie łapała wałka choć skręciłem ją na maksa. To że jest przyspawana do walka nie przeszkadza w rozebraniu moto.
- szalony iwan
- Świeżak
zalezy jak. jak rozbierasz kartery musisz wyjac wałek dzwigni zmiany biegów. spawanie jest bez sensu. wystarczy kupic odpowiednia dzwignie. ja jeszcze alu nie widziałem
a swoją drogą jezeli jest dobry stop alu to jest równie mocna jak stal. fakt łatwo uszkodzic frezy. ale alu ma to do siebie ze jest trudna w takiej obróbce. np na tokarkach jak sie wytacza alu trzeba uwazac bo noże łatwo idą. to samo zębatki srubokrętem łatwo zrobic głębokąryse w zebatce. a z kolei 70 km nie robi wrazenia na niej
to samo i wałek. jak sie dobrze załozy i dobrze skręci nie ma mozliwosci ze dzwignia nie wytrzyma.

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
Racja. Lepiej kupić nową dźwignie i skręcić ją porządnie. Przykręcenie dźwigni w odpowiednim położeniu i z odpowiednią siłą to najważniejsza kwestia decydująca o tym jak się będzie sprawować. Swego czasu dźwignie kopki w skuterze miałem alu i nawet bez frezów (które zjechały się) przy mocnym skręceniu trzymała się wałka. A siły były większe niż przy dźwigni biegów.
komar 2 biegi
->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 28 gości