Czyszczenie filtra powietrza CROSS
• Strona 1 z 1
Czyszczenie filtra powietrza CROSS
Siema chciałby poznać opinie kierowców crossów . Jak czyscicie filtr ?
Czym czyścicie filtr ?
Czy czyścicie go do bólu (aż będzie taki jak nowy ) czy może być jeszcze niebieski od poprzedniego oleju
Czy ludwig do mycia naczyń to dobry pomysł co do czyszczenia filtrów?
A może znacie stronkę gdzie jest opisane wszystko(nie chodzi mi o filtry do ścigaczów czy skuterów itd.. tylko cross) ?
Ja mam osobiście honde cr z filtrem twin air
Pozdrawiam i czekam na odp
Czym czyścicie filtr ?
Czy czyścicie go do bólu (aż będzie taki jak nowy ) czy może być jeszcze niebieski od poprzedniego oleju
Czy ludwig do mycia naczyń to dobry pomysł co do czyszczenia filtrów?
A może znacie stronkę gdzie jest opisane wszystko(nie chodzi mi o filtry do ścigaczów czy skuterów itd.. tylko cross) ?
Ja mam osobiście honde cr z filtrem twin air
Pozdrawiam i czekam na odp
- Hondziak
- Świeżak
Metod czyszczenia gąbkowych filtrów jest wiele. Jedni czyszczą specjalnymi preparatami, inni ludwikiem albo proszkiem do prania a jeszcze inni benzyną. Każda metoda jest dobra pod warunkiem że uda Ci się wypłukać cały stary smar wraz z syfem. Ja osobiście filtr czyszczę zwykłą benzyną albo ekstrakcyjną jak mam pod ręką. W niej stary smar schodzi szybciej niż wodą z płynem i szybciej schnie. Niby benzyna jest droga ale mi idzie na czyszczenie 300-500ml więc nie ma tragedii.
,,De gustibus non est disputandum"(łac.)-O gustach się nie dyskutuje.
-
Landryss25 - VIP Åšcigacz.pl
- Hondziak
- Świeżak
Benzyna nie jest dobrym pomyslem, niszczy gabke przez co czesciej trzeba wymieniac filtr na nowy. Albo plyn do mycia filtrow, albo ciepla woda i detergent ( np. plyn do mycia naczyn)
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
Ja używam płynu do mycia silnika, najpierw usuwam nim najgorszy brud, później piorę filtr w proszku do prania. Efekt jest super, filterek wygląda jak nowy. Nasączam go potem WD-40, sprawdza się super i kosztuje 1/4 tego co oryginalny spray. Stosowałem ten sposób na zwykłym filtrze gąbkowym, teraz kupiłem Twin Air i I raz go nasączyłem. Sam filterek jest o niebo lepszy od oryginału, zobaczymy jak metoda sprawdzi się w jego przypadku.
komar 2 biegi
->derbi vamos 50 fl ->derbi senda Bi3 80 ->kawasaki klx 650c ->Honda CB450s
->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"

->Kawasaki ZZR600e
"ZIEMIE RWIE"
- balchan1
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości