honda cr - nie mam już sił
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
przynajmniej jestem pewien że nie zatre silnika, im bogatsza tym jesteś pewniejszy, ale licz się z tym że świece będziesz zminiał co 2-3 jazdy w teren. I tu polecam DENSA ponieważ NGK szybciej pada-sprawdzone. Pozdrawiam
-
grunder - Mieszkaniec forum
"zresztą . on powiedział że zrobił mieszanke 1:40 . i rzeczywiście nic nie dymiło ale jak ja już zrobiłem swoją moto zaczal dymic .."
Też lałem taką mieszanke i już nigdy w życiu. Na takiej proporcji jeździłem ponad rok i w zimie zdecydowałem sobie rozebrac CR i zobaczyc stan Nicasila. Efekt? Przytarty cylinder przy wydechu-znaczne rysy. Powód za uboga mieszanka...
Też lałem taką mieszanke i już nigdy w życiu. Na takiej proporcji jeździłem ponad rok i w zimie zdecydowałem sobie rozebrac CR i zobaczyc stan Nicasila. Efekt? Przytarty cylinder przy wydechu-znaczne rysy. Powód za uboga mieszanka...
-
to ja już nie wiem co ja mam robić
Henio mówi żeby jeszcze uboższą robić . a ty robisz 1:27
... Wydaje mi się że to wina gaźnika . Poprostu oddam Honde do typa żeby mi wyregulował dyszę Iglicę .. i te sprawy i zobaczymy efekty 

Honda cr 125 2006 rok 

-
Pawel221 - Świeżak
Tak sÄ… tory:
Orchówek (tu mieszkamy) tor crosowy 3 hopki- po 20 min działkowcy dzwonią po policje i radze uciekac..
Żłobek- prywatny tor crosowy- opuszczony przydałoby by się go odnowic, ale za to cisza...
Ziemnicki- wąwozy przerobione na tor tu często jeżdzimy, są ładne bandy i kilka hopek
no i wreszcie:
Albertów jakies 50 km od Włodawy ale za to to jest tor już na zawody, wybieramy się tam w sobote, także będzie ładna przygoda.
Pozdrawiam
Orchówek (tu mieszkamy) tor crosowy 3 hopki- po 20 min działkowcy dzwonią po policje i radze uciekac..
Żłobek- prywatny tor crosowy- opuszczony przydałoby by się go odnowic, ale za to cisza...
Ziemnicki- wąwozy przerobione na tor tu często jeżdzimy, są ładne bandy i kilka hopek
no i wreszcie:
Albertów jakies 50 km od Włodawy ale za to to jest tor już na zawody, wybieramy się tam w sobote, także będzie ładna przygoda.
Pozdrawiam
-
napisze cos ;D iglica powinna byc na srodku. i od tego masz regulacje. moze ktos wczesniej chciał zeby moto mniej paliło i zmienic ;P
co do mieszanki. to ja juz sam troche zgłupiałem do swojej CR lałem 1:20 na dotarcie nawet 1:15 i 0 dymu, 0 nagaru, 0 zmieniania swiec. tu kolega lał 1:20 i mu tez tak zalewało i waliło swiece. to zrobił 1:30 i juz bylo lepiej. ja radze zebys zobaczył czy bedzie swiece waliło na 1;35 powiedzmy. sąsiadowi w CR tez nie dymi na tym 1:27. wiec to nie jest tak ze moto tego nie przepali ;D ale najlepiej by tak było zebys oddał moto to gruntownego czyszczenia gaznika i do regulacji
a i na przyszłosc chłopaki edytujcie posty
co do mieszanki. to ja juz sam troche zgłupiałem do swojej CR lałem 1:20 na dotarcie nawet 1:15 i 0 dymu, 0 nagaru, 0 zmieniania swiec. tu kolega lał 1:20 i mu tez tak zalewało i waliło swiece. to zrobił 1:30 i juz bylo lepiej. ja radze zebys zobaczył czy bedzie swiece waliło na 1;35 powiedzmy. sąsiadowi w CR tez nie dymi na tym 1:27. wiec to nie jest tak ze moto tego nie przepali ;D ale najlepiej by tak było zebys oddał moto to gruntownego czyszczenia gaznika i do regulacji
a i na przyszłosc chłopaki edytujcie posty

KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Częsci do motocykli, serwis, tuning.. PW
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
zrozumiałem
Akurat u mojego taty w warsztacie na praktykach jest typ który naprawiał motory itd... Więc chyba oddam Hondę w jego ręce, żeby wyregulował mi gaźnik i wyczyścił . Typek ma 17 lat , ale motory to jego pasja itd.. Więc chyba wie co robi
Dzięki Henio

Akurat u mojego taty w warsztacie na praktykach jest typ który naprawiał motory itd... Więc chyba oddam Hondę w jego ręce, żeby wyregulował mi gaźnik i wyczyścił . Typek ma 17 lat , ale motory to jego pasja itd.. Więc chyba wie co robi
Dzięki Henio
Honda cr 125 2006 rok 

-
Pawel221 - Świeżak
ps: motory to jego pasja;d
ale jakie motory?? mz? jawa? motorynka? komarek??
jeżeli nie miał styczności z takimi sprzetami, nie rozbieral 125 ani gaźników ani nie wie dokladnie co i jak to jeżeli on zrobi jak komarka to ja nie chce tego motoru spowrotem
jeżeli coś źle się ustawi w secie, w crossie to można silnik posadzic, spalic tloka nicasil uszkodzic
to nie motorynki i inne pierdoly
motory tego typu oddaje sie do fachowców
ale jakie motory?? mz? jawa? motorynka? komarek??
jeżeli nie miał styczności z takimi sprzetami, nie rozbieral 125 ani gaźników ani nie wie dokladnie co i jak to jeżeli on zrobi jak komarka to ja nie chce tego motoru spowrotem
jeżeli coś źle się ustawi w secie, w crossie to można silnik posadzic, spalic tloka nicasil uszkodzic
to nie motorynki i inne pierdoly
motory tego typu oddaje sie do fachowców
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
1. jakoś mi się nie wydaje żebyś znał tego typa ..
Więc chyba nie masz za dużo do gadania .
2. Skoro większość ludzi robi to z serwisówką w dłoni i nie są jakimiś specjalnymi fachowcami , to tym bardziej nie wydaję mi się iż czyszczenie, ustawianie gaźnika jest jakąś sprawą wymagającą specjalisty ..
Następnym razem na początku zapytaj . A nie , później gadasz głupoty .
PS. Mechanik (o którym mowa) zapewniam że nie naprawiał motorynek ,wsek , komarów , lecz motocykle rzędu Yamaha v-max , Honda shadow , R6 itd..
Pozdrawiam i proszÄ™ o koniec off-topa
Chyba że jesteś nie wyżyty emocjonalnie . W takim razie zapraszam na gg : 2487795 .
Więc chyba nie masz za dużo do gadania .
2. Skoro większość ludzi robi to z serwisówką w dłoni i nie są jakimiś specjalnymi fachowcami , to tym bardziej nie wydaję mi się iż czyszczenie, ustawianie gaźnika jest jakąś sprawą wymagającą specjalisty ..
Następnym razem na początku zapytaj . A nie , później gadasz głupoty .
PS. Mechanik (o którym mowa) zapewniam że nie naprawiał motorynek ,wsek , komarów , lecz motocykle rzędu Yamaha v-max , Honda shadow , R6 itd..
Pozdrawiam i proszÄ™ o koniec off-topa
Chyba że jesteś nie wyżyty emocjonalnie . W takim razie zapraszam na gg : 2487795 .
-
Pawel221 - Świeżak
... z moim moto robi siÄ™ coraz ciekawiej ..
Chcę wyjąć gaźnik .. i ku mojemu zdziwieniu górna pokrywa gaźnika jest zupełnie inna niż w sewisówce chodzi mi dokładnie o zaznaczony na czerwono element
http://yfrog.com/n5pokrywaganikap
Moje jest tak jakby bardziej okrągłe
Czy to może wpływać na zalewanie się świecy ?
Chcę wyjąć gaźnik .. i ku mojemu zdziwieniu górna pokrywa gaźnika jest zupełnie inna niż w sewisówce chodzi mi dokładnie o zaznaczony na czerwono element
http://yfrog.com/n5pokrywaganikap
Moje jest tak jakby bardziej okrągłe
Czy to może wpływać na zalewanie się świecy ?
-
Pawel221 - Świeżak
napisz co pisze na gazniku - jaki to model gaznika.
KTM 300 EXC
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
Yamaha FZ6
GasGas TXT 250
-
henio12323 - Moderator
hmm MIKUNI Made in Japan ;p nie ma raczej żadnego modelu
PS. Skoczyłem do gararzu i zrobiłem fotki
Zaraz siÄ™ wgrajÄ… wstawie linka
FOTKI : http://www.aukcjoner.pl/hosting/edit/3455981/?tab=4
PS. Skoczyłem do gararzu i zrobiłem fotki

Zaraz siÄ™ wgrajÄ… wstawie linka
FOTKI : http://www.aukcjoner.pl/hosting/edit/3455981/?tab=4
-
Pawel221 - Świeżak
kolego ja się Ciebie ani twojego mechanika nie czepiam. Nie wiedzialem co chłopaczek reperuje, czym się zajmuje, i nie mialem na celu jakiegos pierdu pierdu aby napisac, tylko chodzi mi o to że jeżeli źle się ustawi mieszankę to można łatwo i szybko zniszczyc silnik
i nie każdy wie do konca co i jak a tym bardziej wiek 17 lat...
i nie każdy wie do konca co i jak a tym bardziej wiek 17 lat...
Oleje motocyklowe,samochodowe,smary,chemia, części,naprawy
-
Bostorn - Moderator
• Strona 2 z 4 • 1, 2, 3, 4
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości