Hornet-ogłoszenie
• Strona 1 z 1
Hornet-ogłoszenie
Witam wszystkich.
Panowie co sądzicie o tym ogłoszeniu i motocyklu?Czy może ktoś słyszła o tym komisie.Bardzo proszę o opinię.Dziękuję wszystkim za uwagi
http://moto.allegro.pl/item175975742_ho ... ancja.html
Panowie co sądzicie o tym ogłoszeniu i motocyklu?Czy może ktoś słyszła o tym komisie.Bardzo proszę o opinię.Dziękuję wszystkim za uwagi
Ostatnio edytowano 15/3/2007, 23:24 przez Backdraft, łącznie edytowano 1 raz
ognisty podmuch
Suzuki Bandit 650 N , Yamaha FZ1,aktualnie Suzuki B-King
- Backdraft
- Świeżak
ok już rozwijam temat
szukam motocykla (Bandit 600,Fazer 600,Hornet 600 z rocznika 2001-2004)Mam zamiar kupić jeden z wymienionych motocykli.
W czerwcu będzi rok jak szukam i nic.Akurat ten sprzedawca daje gwarancje na motocykl.Czy może miał ktoś styczność z tym komisem motocyklowym i może na jego temat coś powiedzieć?
Co do motocykla (czy na podstawie zdjęć można już coś wywnioskować na temat tego motocykla?)
Na co zwrócić uwagę przy zakupie Horneta?
Jak z awaryjnoscią i częściami(ceny zakupu) i co ile Km malezy robić obsługę
szukam motocykla (Bandit 600,Fazer 600,Hornet 600 z rocznika 2001-2004)Mam zamiar kupić jeden z wymienionych motocykli.
W czerwcu będzi rok jak szukam i nic.Akurat ten sprzedawca daje gwarancje na motocykl.Czy może miał ktoś styczność z tym komisem motocyklowym i może na jego temat coś powiedzieć?
Co do motocykla (czy na podstawie zdjęć można już coś wywnioskować na temat tego motocykla?)
Na co zwrócić uwagę przy zakupie Horneta?
Jak z awaryjnoscią i częściami(ceny zakupu) i co ile Km malezy robić obsługę
ognisty podmuch
- Backdraft
- Świeżak
ok przepraszam już wklejam
ognisty podmuch
- Backdraft
- Świeżak
Napewno zaleta jest ta gwarancja.
Zdjecia niezbyt wyrazne,wiec trudno na ich tylko podstawie ocenic stan i wiarygodnosc tego co pisze sprzedajacy.
Nic tylko musisz zobaczyc moto na zywo,wziasc jakiegos mechanika dla pewnosci i w droge
Handlarze maja to do siebie ze lubia przedstawic wszystko przez "różowe okulary",takze chodz,ogladaj,dogladaj,postukaj i popukaj czy nie czai sie tam jakas podpucha
Zdjecia niezbyt wyrazne,wiec trudno na ich tylko podstawie ocenic stan i wiarygodnosc tego co pisze sprzedajacy.
Nic tylko musisz zobaczyc moto na zywo,wziasc jakiegos mechanika dla pewnosci i w droge

Handlarze maja to do siebie ze lubia przedstawic wszystko przez "różowe okulary",takze chodz,ogladaj,dogladaj,postukaj i popukaj czy nie czai sie tam jakas podpucha

-
mlody - VIP Åšcigacz.pl
Kolor w opisie biały, a na zdjęciach jakiś taki niebieskawy
Jak na ten rok przebieg trochę mały. Ja kupiłem na zimę Horneta z 2005 z przebiegiem 5600 km i cena (coprawda zimowa) była większa o 2000 tys
+ kosmetyka do zrobienia (około 500 zl). Gwarancaj rzeczywiście zachęcająca, a i salon źle nie wygląda, jeżeli stan jest rzeczywiście igła to może i warto. Ja miałem ogromny dylemat przed zakupem, najpierw miał być rocznik 98-99, potem stwierdziłem że lepiej powyżej 2000 rok ze względu na przednie koło, potem ze względu na małe różnice w cenie zacząłem się rozglądać za rocznikiem 2003 po zmianach, a w końcu niespodziewanie trafił się 2005 w dobrej cenie i jestem z niego super zadowolony.
Jedno jest pewne moto musisz zobaczyć na żywo i się przejachać.
Pozdrawiam i udanego zakupu

+ kosmetyka do zrobienia (około 500 zl). Gwarancaj rzeczywiście zachęcająca, a i salon źle nie wygląda, jeżeli stan jest rzeczywiście igła to może i warto. Ja miałem ogromny dylemat przed zakupem, najpierw miał być rocznik 98-99, potem stwierdziłem że lepiej powyżej 2000 rok ze względu na przednie koło, potem ze względu na małe różnice w cenie zacząłem się rozglądać za rocznikiem 2003 po zmianach, a w końcu niespodziewanie trafił się 2005 w dobrej cenie i jestem z niego super zadowolony.
Jedno jest pewne moto musisz zobaczyć na żywo i się przejachać.
Pozdrawiam i udanego zakupu
Szarak
Motorynka ->> Simson ->> MZ 150 ->> Honda Hornet 2005
-
Szarak - Świeżak
a ja powiem tak 90% motocykli sciaganych zza granicy miało szlifa/dzwona / cos z silnikiem. Ważne jest to w jaki sposob został naprawiony motor, jesli został naprawiony tylko po to zeby "wyjechac" to do ceny moto dolicz jeszcze ewentualne koszty naprawy...
co do przebiegu to jest mały ale bywaja tacy co jezdza w weekendy i co jezdza 10 tys przez rok...
tdziwna jest opcjonalana kierownica i kierunki, z rguly wymieniaja na opcjonalene zaminenniki bo sa duzo tansze od orginału...
co do przebiegu to jest mały ale bywaja tacy co jezdza w weekendy i co jezdza 10 tys przez rok...
tdziwna jest opcjonalana kierownica i kierunki, z rguly wymieniaja na opcjonalene zaminenniki bo sa duzo tansze od orginału...
- fandzoilisz
- Bywalec
Panowie rozmawiałem przez telefon z właścicelem komisu i tak
-motocykl jest ściągany z Niemiec
-pierwszy właściciel(brak książki serwisowej
)
-wymieniony olej +filtr
-wymienione uszczelniacze amortyzatorów
-wymieniony płym w układzie hamulcowym
-zrobiona synchronizacja gaźników
-sprawdzone luzy zaworowe(pytanie- czy Hornet ma hydraulikę zaworów?)
-polerowany zbiornik(podobno ryski były od ,,torby'' na zbiornik)
-opony w dobrym stanie (jednak nie są od nowości-czy to możliwe że nie wytrzymały tego przebiegu co na liczniku?)
-napęd (łańcuch naciągnięty w 1/3 długości zakresu)
co wy na to
czy ktoś już słyszał o tym komisie?
-motocykl jest ściągany z Niemiec
-pierwszy właściciel(brak książki serwisowej

-wymieniony olej +filtr
-wymienione uszczelniacze amortyzatorów
-wymieniony płym w układzie hamulcowym
-zrobiona synchronizacja gaźników
-sprawdzone luzy zaworowe(pytanie- czy Hornet ma hydraulikę zaworów?)
-polerowany zbiornik(podobno ryski były od ,,torby'' na zbiornik)
-opony w dobrym stanie (jednak nie są od nowości-czy to możliwe że nie wytrzymały tego przebiegu co na liczniku?)
-napęd (łańcuch naciągnięty w 1/3 długości zakresu)
co wy na to

ognisty podmuch
- Backdraft
- Świeżak
Jeśli chodzi o całą wymienioną obsługę to została wykonana w kraju(przez komis gdzie stoi motocykl tak mówił sprzedawca)
Mnie też martwi brak książki serwisowej
-a czy wogóle ktoś widział białego Horneta
?
Mnie też martwi brak książki serwisowej

-a czy wogóle ktoś widział białego Horneta

ognisty podmuch
- Backdraft
- Świeżak
Białe Hornety były, nie wiem czy akurat ten rocznik, ale były. Co do książki serwisowej to ja też kupiłem bez i jest OK. Jeżeli kupić ściągniętego to najlepiej w takim stanie w jakim został ściągnięty np. po szlifie i zrobić już we własnym zakresie - wtedy trochę bardziej wiadomo czym się jeździ 

Szarak
-
Szarak - Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 33 gości