Jaki jest najlepszy motorower dla dorosłych?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Jaki jest najlepszy motorower dla dorosłych?
Chciałbym wczuć się w klimat motocykli. Chciałbym zacząć od motoroweru. Jaki będzie dla wysokiego mężczyzny 194 cm. Niekoniecznie musi to być skuter.
- piotrpaz
- Świeżak
moze jakis duzy Cros?? BO nie wiem czy na czymś innym nie bedziesz wyglądać jak na zabawce
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Angus napisał(a):odradzam ci motorower kup jakiś motocykl 125 podróżowanie z prędkością 50km/h szybko ci się z nudzi, a poza tym jak masz tyle wzrostu to ważysz ze 100kg czyli tyle co motorower więc wnioski nasuwają się same.
Ja to szczuplutki jestem. Waże niecałe 70. Mam 21 lat
- piotrpaz
- Świeżak
yamaha tzr, aprilia rs ,yamaha aerox aprilia sr, rieju rs2, gilera dna , moim zdaniem wszytkie z nich to dobry wybor ;p
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)

-
zioomeek09 - Świeżak
Skutery jak ktoś lubi to może i fajne ale nie na polskie drogi-za twarde zawieszenie za małe kółka i nie jeździ się tym jak motocyklem .
Ścigaczopodobne jak dla mnie odpadają (w moim wieku)wizualnie taka Tzr to fajna ale ścigacz musi jednak mieć osiągi i odpowiedni dźwięk , nie wiem jak z jazdą po polskich dziurach ale na pewno lepiej niż skuter.
Enduro takie jak motorhispania furia,ryz/peugeot xp6/yamaha dt powyżej 2000r/rieju rr/Malaguti xsm itd wszystkie mają popularny silnik Am6 więc nie ma problemu z częściami i jest mocny jak na 50ccm .
Wszystkie są praktycznie tej samej wielkości i wygodnie sie jeździ , ja mam tego pierwszego 182cm wzrostu ,ledwo piętami ziemi sięgam .
Ścigaczopodobne jak dla mnie odpadają (w moim wieku)wizualnie taka Tzr to fajna ale ścigacz musi jednak mieć osiągi i odpowiedni dźwięk , nie wiem jak z jazdą po polskich dziurach ale na pewno lepiej niż skuter.
Enduro takie jak motorhispania furia,ryz/peugeot xp6/yamaha dt powyżej 2000r/rieju rr/Malaguti xsm itd wszystkie mają popularny silnik Am6 więc nie ma problemu z częściami i jest mocny jak na 50ccm .
Wszystkie są praktycznie tej samej wielkości i wygodnie sie jeździ , ja mam tego pierwszego 182cm wzrostu ,ledwo piętami ziemi sięgam .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
Nie komfortowe pod jakim względem ?
Motorower który ma 2-3KM to porażka tylko na miasto ale te mocniejsze nie są takie złe
Jakby mógł jeździć motocyklem to pewnie by nie pytał , pewnie chce zacząć
od motoroweru...a później zobaczy.
Odblokowana mocniejsza 50tka praktycznie dorównuje niektórym 80tką a nawet chińskiej 125 lub coś klasy Wsk
-a to już motocykle .
Nie mówie że to jest mocne ale już jakaś frajda jest do 90km/h się rozbuja
ale ja jeżdżę do 70km/h max i nawet za miastem mi to wystarczy .
Po za tym dla mnie już 60-70 to jest wystarczająco szybko ,mam świadomość że 2 kółka są o wiele bardziej niebezpieczne niż samochód w razie wypadku...
Motorower który ma 2-3KM to porażka tylko na miasto ale te mocniejsze nie są takie złe

Jakby mógł jeździć motocyklem to pewnie by nie pytał , pewnie chce zacząć
od motoroweru...a później zobaczy.
Odblokowana mocniejsza 50tka praktycznie dorównuje niektórym 80tką a nawet chińskiej 125 lub coś klasy Wsk

Nie mówie że to jest mocne ale już jakaś frajda jest do 90km/h się rozbuja
ale ja jeżdżę do 70km/h max i nawet za miastem mi to wystarczy .
Po za tym dla mnie już 60-70 to jest wystarczająco szybko ,mam świadomość że 2 kółka są o wiele bardziej niebezpieczne niż samochód w razie wypadku...
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
krzysieg napisał(a):
wizualnie taka Tzr to fajna ale ścigacz musi jednak mieć osiągi i odpowiedni dźwięk
Odblokowana tzr powiedzmy z tumikiem hebo biedze miala naprawde rasowe brzmienie i dobre osiagi
-
zioomeek09 - Świeżak
zioomeek09 napisał(a):Odblokowana tzr powiedzmy z tumikiem hebo biedze miala naprawde rasowe brzmienie

I tak dalej to będzie pierdzący piździk, tylko, że będzie pierdział jeszcze głośniej.
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
Napisałeś że cena nie gra roli myśleliśmy że chcesz wydać pare klocków a tu tak skromnie
Siedziałeś na simsonie ? trochę mały na twój wzrost ale może wygodnie będzie ci sie jeździć .
W ogóle dźwięk 2T nie pasuje do takiego "ścigacza" .
Dla mnie 50ccm to tylko 2T i tylko enduro(prawdziwe też mają 2T więc pierdzenie pasuje) lub klasyczny motorek typu simson .

Siedziałeś na simsonie ? trochę mały na twój wzrost ale może wygodnie będzie ci sie jeździć .
50ccm nigdy nie będzie miało rasowego brzmienia, na sportowym wydechu chodzi lepiej, no ale bez przesady.
W ogóle dźwięk 2T nie pasuje do takiego "ścigacza" .
Dla mnie 50ccm to tylko 2T i tylko enduro(prawdziwe też mają 2T więc pierdzenie pasuje) lub klasyczny motorek typu simson .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm