Neos traci moc, muli nie osiÄ…ga v max
• Strona 1 z 1
Neos traci moc, muli nie osiÄ…ga v max
Witam skierowano mnie do Was
Otóż mam taki problem, że odpalam skuter, na zimno i dodaje gazu jadę kawałek i zaczyna strasznie mulić. Jest minimalna ilość gazu, dodaje więcej i nie przyspiesza, następuje taki dziwny spadek mocy, skuter co prawda jest zablokowany, ale na prostej jechał 47-8km/h teraz jest to 41km/h lub coś podobnego. Mam zamiar go odblokować w tym miesiącu, ale użytkowuję go codziennie, więc jest to już jakiś problem. Nie wiem czy na to ma jakiś wpływ że był jeżdżony na deszcz, czy nie ale przedtem tak się nie działo. Wiem że teraz są chłodniejsze dni, no ale to powinno mimo wszystko działać, po rozgrzaniu troszkę silnika na biegu jałowym chociażby.
Pozdrawiam i proszÄ™ o pomoc

Pozdrawiam i proszÄ™ o pomoc
- michał_645
- Świeżak
- danielekoo7
- Świeżak
Dzięki za pomoc. Jeszcze nie wiem jak się do niego dopcham, bo nie ma go tam gdzie powinien być
Na razie podregulowałem linkę od gazu i trochę pomogło

- michał_645
- Świeżak
Witam
Przeczyściłem jakiś tydzień temu filtr powietrza, skuter został przy okazji odblokowany i teraz problem się pogłębił
Wygląda to tak, że wyjeżdżam np. pod górę i traci moc, wyjeżdżam na prostą i zanim złapie obroty to mija gdzieś tak 6sekund. Kiedy jadę na prostej i np odjąłem gazu, chce przyspieszyć sytuacja powtarza się. Czasami jak jadę gdzieś tak 60km/h występują szarpnięcia, taka mała czkawka. Proszę o pomoc
Przeczyściłem jakiś tydzień temu filtr powietrza, skuter został przy okazji odblokowany i teraz problem się pogłębił

- michał_645
- Świeżak
Witam
Sorka że odkopuje ale nie chce zakładać nowego tematu. Ostatni mój problem z skuterem został rozwiązany przez założenie większej dyszy. Problem zaczął się zaraz po odblokowaniu (mulenie, tracenie na obrotach). Nie wiem co jest, ale skuter pali teraz nie całe 5l na setkę to troszkę za dużo zwłaszcza że przed zdjęciem blokady palił 3l. Co może być tego przyczyną, i jak rozwiązać problem
ProszÄ™ o odpowiedz
Sorka że odkopuje ale nie chce zakładać nowego tematu. Ostatni mój problem z skuterem został rozwiązany przez założenie większej dyszy. Problem zaczął się zaraz po odblokowaniu (mulenie, tracenie na obrotach). Nie wiem co jest, ale skuter pali teraz nie całe 5l na setkę to troszkę za dużo zwłaszcza że przed zdjęciem blokady palił 3l. Co może być tego przyczyną, i jak rozwiązać problem

ProszÄ™ o odpowiedz

- michał_645
- Świeżak
michał_645 napisał(a):Witam
Sorka że odkopuje ale nie chce zakładać nowego tematu. Ostatni mój problem z skuterem został rozwiązany przez założenie większej dyszy. Problem zaczął się zaraz po odblokowaniu (mulenie, tracenie na obrotach). Nie wiem co jest, ale skuter pali teraz nie całe 5l na setkę to troszkę za dużo zwłaszcza że przed zdjęciem blokady palił 3l. Co może być tego przyczyną, i jak rozwiązać problem![]()
ProszÄ™ o odpowiedz
Sam sobie odpowiedziales - dynojet

-
rossavu - Stały bywalec
- michał_645
- Świeżak
Gaźnik został wyregulowany. Wczoraj jeszcze zauważyłem, że dymi się z wydechu, jakoś tak jak by skuter nie przerabiał tego paliwa.
Spalanie rzeczywiście jest większe jeśli jeszcze szybciej, ale przy spokojnej jeździe też jest dalekie od normalnego. tzn(max 50km/h)
To nie jest tak że odkręcam od razu cała manetkę jak tylko wyjadę z pod domu. Czy ruszam i od razu pełny gaz. Robię to stopniowo wraz z rozpędzaniem się pojazdu. Rzeczywiście jadę szybciej jak jadę drogą główną i wtedy jadę te 65-70km/h (jest to prędkość maksymalna).
Nie wiem czy może to mieć jakiś związek, ale odblokowany mam jedynie wydech, więc pewnie jest jeszcze jakaś blokada. Czy to może też wpływać na spalanie?
Spalanie rzeczywiście jest większe jeśli jeszcze szybciej, ale przy spokojnej jeździe też jest dalekie od normalnego. tzn(max 50km/h)
To nie jest tak że odkręcam od razu cała manetkę jak tylko wyjadę z pod domu. Czy ruszam i od razu pełny gaz. Robię to stopniowo wraz z rozpędzaniem się pojazdu. Rzeczywiście jadę szybciej jak jadę drogą główną i wtedy jadę te 65-70km/h (jest to prędkość maksymalna).
Nie wiem czy może to mieć jakiś związek, ale odblokowany mam jedynie wydech, więc pewnie jest jeszcze jakaś blokada. Czy to może też wpływać na spalanie?
- michał_645
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 29 gości