Sprężynka sprzęgła 90%
• Strona 1 z 1
Sprężynka sprzęgła 90%
witam
mam pytanie czy jak wsadzę sprężynkę sprzęgła 90% do zippa vapora to będzie dużo szybszy?? jego v- max to 70 km/h

mam pytanie czy jak wsadzę sprężynkę sprzęgła 90% do zippa vapora to będzie dużo szybszy?? jego v- max to 70 km/h
- KmL1234
- Świeżak
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
Ha ha ha czy wy jesteście aż tak tępi?? to nie jest ile % mocy Ci daje, tylko jaka twardość czy coś takiego, aczkolwiek sprężyny, sprężynki i rolki służą tylko i wyłącznie DO REGULACJI NAPĘDU a nie do nabijania koni... ;p
- zdunek136
- Świeżak
Próbowałem Ci to uświadomić, ale chyba mi to nie wyszło... Słuchaj sprężynki służą DO REGULACJI NAPĘDU! nawet, gdybyś chciał go wyregulować na v-max, to nie dasz rady nadrobić 10 km/h, człowieku, uzbieraj sobie na jakiegoś multivara, 70ccm, dobre sprzęgło, dzwon i gaźnik to wtedy możemy pogadać o prędkościach wagi 85 na vaporze...
- zdunek136
- Świeżak
No to w takim razie jeśli chcesz stracić przyśpieszenie, to polecam Ci na początek jolki jakieś cięższe, tylko nie bierz ty super tuningowych z allegro w kształcie jajka, bo to tylko i wyłącznie wymysł żółtych ludzi, który się do niczego nie nadaje... Weź zwykłe, klasyczne... Potem jeśli Ci nadal nie będzie odpowiadać, to tylko i wyłącznie sprężynki sprzęgła np. średnio - twarde (poziom expert) Docisku nie ruszaj!! Na 100% 10km/h nie nadrobisz, być może 3-7km/h...
- zdunek136
- Świeżak
Tylko cięższe roli Ci zostają, bo co innego zrobisz bez dużego wkładu finansowego...
Ale wiadomo na przyśpieszeniu stracisz (tak samo jak kombinacje ze sprężynami) A jeśli chodzi o 2 zdanie, to nie zbyt ogarniam, ale od razu mówię tak szybko wtrysku w skuterze nie zrobisz... A dysz nie trza wymieniać, bo to tylko jeśli za mało lub za dużo paliwa dostaje (w zależności za mała / za duża)
Tyle ode mnie, myślę, że pomogłem.
Pozder.

Tyle ode mnie, myślę, że pomogłem.
Pozder.
- zdunek136
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości