Zobacz wątek - Mój Grizzly boi się wody :-/
NAS Analytics TAG

Mój Grizzly boi się wody :-/

Dla fanów czterokołowców
_________

Mój Grizzly boi się wody :-/

Postprzez onlinemaster » 5/9/2010, 17:58

Mam taki problem z moim Grizzly 700, podczas jazdy silnik co jakiś czas przygasa, odczucie jest takie, jak by na moment odcinało mu zapłon/iskrę, jest to denerwujące i mnie poważnie niepokoi, sprzęt ogólnie jest w idealnym stanie, silnik nie bierze oleju, nie kopci, ma kopa, wydaje mi się - powtarzam - wydaje mi się, bo pewny nie jestem, jeszcze muszę to obczaić, że dzieje się to po wjechaniu w głębszą wodę, taką do połowy wysokości quada lub po kilkunastokrotnych szybkich przejazdach przez duże kałuże, myślałem że gdzieś do jakiejś kostki dostaje się woda i powoduje zwarcia, przejrzałem wszystkie kostki w okolicach przedniego prawego koła - tam tych kostek kilka jest ale są w miarę hermetyczne, w środku były suche, sprawdziłem jakiś moduł w okolicy prawego tylnego koła - to samo, obie kostki suche, przy przednim prawym kole jest również cewka wys. nap., wyciągnąłem ją, wydaje się być ok, jest również hermetyczna, do pokrywy paska napędowego skrzyni woda nie dostaje się, sprawdziłem w korku spustowym i było sucho, w filtrze powietrza też tak że wody nie nabrałem na pewno, skończyły mi się pomysły, może ktoś kto się zna ew. przechodził coś takiego ze swoim Grizzly podpowie co dalej z tym fantem robić, co sprawdzić ?
Grizzly 700, 07/08r.
onlinemaster
Świeżak

Postprzez Żółwik » 10/10/2010, 09:53

Filtr powietrza czysty ?
Sprawdź czy fajka od świecy nie dostaje wody.
Żółwik
Świeżak

Postprzez onlinemaster » 19/10/2010, 23:04

Rozwiązałem problem samemu, a dokładniej znalazłem rozwiązanie w sieci, nie napisałem wcześniej bo później zauważyłem że podczas przygasania zapala się kontrolka wstecznego na cyferblacie, winna była podkładka pod czujnikiem wstecznego biegu.
Grizzly 700, 07/08r.
onlinemaster
Świeżak

Powrót do Quady

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości

na górê