Skuter stunt :) Co trzeba zrobic zeby podnosiło na jedno ?
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Skuter stunt :) Co trzeba zrobic zeby podnosiło na jedno ?
Witam chciał bym się spytać co trzeba zrobić zeby podnosiło mnie na jedno koło ?
Co muszę wymienić itd?
Obecny setup to:
- DR 70cc Evolution
- Tec Evo Racing (sprzęgło)
- Top Racing Next Generation (wariator)
- Wentylator wariatora Polini
- Leovince sp3
- Gaźnik 16mm dell'orto
- Dzwon sprzęgła Tec
- Przedłużka Amortyzatora
- Kierownica BMX he ;d
Rolki mam 6.5 grama .
Koledzy co miał bym jeszcze wymienić , zrobić zeby mnie podnosiło na jedno koło bez duzego wysiłku ?
Z góry dziękuje za pomoc

Co muszę wymienić itd?
Obecny setup to:
- DR 70cc Evolution
- Tec Evo Racing (sprzęgło)
- Top Racing Next Generation (wariator)
- Wentylator wariatora Polini
- Leovince sp3
- Gaźnik 16mm dell'orto
- Dzwon sprzęgła Tec
- Przedłużka Amortyzatora
- Kierownica BMX he ;d
Rolki mam 6.5 grama .
Koledzy co miał bym jeszcze wymienić , zrobić zeby mnie podnosiło na jedno koło bez duzego wysiłku ?
Z góry dziękuje za pomoc

- kympka125
- Świeżak
turbine wsadź!
stary moje Tgb seryjnie stawało na koło. miał jakoś ponad 6KM po odblokowaniu wydechu i wario. a jak Ty w takiej konfiguracji nie jestes w stanie go postawić to sobie lepiej daruj...
stary moje Tgb seryjnie stawało na koło. miał jakoś ponad 6KM po odblokowaniu wydechu i wario. a jak Ty w takiej konfiguracji nie jestes w stanie go postawić to sobie lepiej daruj...
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
Następny który myśli ze jak wpakuje w tuning 3k to skuter sam będzie na gumie latał. Ogarnij się! Ile treningów zrobiłeś? Wydaje mi sie że nawet jednego...
Jutro niedziela. Idź do kościoła, pomódl się o zdrowie i o pogode, zjedz niedzielny obiad i jedź na jakis pusty plac i trenuj! Od siedzenia na forum skilla Ci nie przybędzie wiec rusz to co powinieneś i nie pisz więcej głupich postów. Ja seryjnym Vitality po trzecim treningu już latałem spore kawałki na gumie, a Ty mi mówisz ze z takim setupem nie potrafisz? Śmieszne...
Jutro niedziela. Idź do kościoła, pomódl się o zdrowie i o pogode, zjedz niedzielny obiad i jedź na jakis pusty plac i trenuj! Od siedzenia na forum skilla Ci nie przybędzie wiec rusz to co powinieneś i nie pisz więcej głupich postów. Ja seryjnym Vitality po trzecim treningu już latałem spore kawałki na gumie, a Ty mi mówisz ze z takim setupem nie potrafisz? Śmieszne...
-
Arturo925 - Stały bywalec
ja tez mam problem tylko z nsr bo nie mozna jej za nic postawic
mtx'a stawiam od razu a nsr to jest masakra postawic (raz mi sie udalo ale musze ja szarpac z calej siły)
kympka125 jaki to skuter bo moze byc poprostu za długi i jest go ciężko poderwac
mtx'a stawiam od razu a nsr to jest masakra postawic (raz mi sie udalo ale musze ja szarpac z calej siły)
kympka125 jaki to skuter bo moze byc poprostu za długi i jest go ciężko poderwac
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Łooo, ty boostera nie potrafisz utrzymać?? Śmieszny jesteś... Trenuj, trenuj i jeszcze raz trenuj... Jeśli koniecznie chcesz, to zmień wydech, bo LV SP3 to jak gdyby seria... Do stuntów podobno ZX ładnie ciągnie, może być też jakiś metrkait oraz hebo Performer/ new Performer... Jeśli chcesz regulować na przyspieszenie, to twardszy docisk, twardsze sprężynki sprzęgła i lżejsze rolki, bo 6,5g. to zdecydowanie za dużo...
A tak wgl. to jest albo Yamaha BWS, albo Booster NG...
A tak wgl. to jest albo Yamaha BWS, albo Booster NG...
- zdunek136
- Świeżak
Tak jak wszyscy piszą musisz ćwiczyć! Przed kompem się niczego nie nauczysz, a jak na razie to stękasz tylko, że Ci nie wychodzi... Wszystko się da na koło postawić tylko trzeba umieć.
Trenuj, trenuj i jeszcze raz edytuj posty ;]
Trenuj, trenuj i jeszcze raz edytuj posty ;]
GS500F --> SV650S --> Bandit 600N --> XV535 Virago
-
C-bool - Mieszkaniec forum
kympka125 napisał(a):Trenuje ,trenuje ...
Ale chyba nie to co trzeba

Chopok. Ludzie lataja na seryjnych BWS'ach i to nie po 10m ale po 1000m i to z palcem w du.. A Ci którzy są bardziej kumaci, dalej zagłebiają się w Stunt i kręcą jakieś cyrkle i walą kombosy.
W tuningu skuterów jestem zielony, ale kolega trochę wcześniej podał Ci co możesz zmienić. Być moze po prostu masz tuning, ale nie pod Stunt.
Tak czy sr*k ja dalej twierdze ze Ty po prostu nie ćwiczysz i myślisz że wystarczy odkręcić manętę i musnąć palcem kierownice żeby wyrwać na gume... Niektórzy mają więcej siły, niektórzy mają mniej, ale zawsze po jakims tam czasie treningów udaje im się! Więc - masz ładny niedzielny dzionek. Bierej skuter i idź w końcu potrenować. Tylko nie 5 czy 10 minut. Co najmniej pół godziny, dopóki nie poczujesz że ze zmęczenia chcą Ci ręcę odpaść.
Technike sobie musisz sam wykreować bo nikt raczej z tutaj wypowiadających się nie ma takiego BWS'a jak Ty i nikt Ci nie powie kiedy skuter ma pie*dolnięcie. Może to być 10km/h, ale moze to też być 40. Wiec nic innego poza treningiem nie pomoże..
-
Arturo925 - Stały bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Motorowery do 50 ccm