Pytanie o dokumenty niemieckie
• Strona 1 z 1
Pytanie o dokumenty niemieckie
Witam!
Kupilem motor z niemiec od znajomego i otrzymałem takie oto dokumenty od niego :
-Umowa kupno-sprzedaz spisalismy niemc-pol
-Zielony dokument składany na 3 czesci wyglada jak dowód wszystkie informacje o motorze sa w nim wpisane a po zlozeniu na pierwszej stronie widnieje adres wlasciciela i nr rejestracyjny
-Zielona kartka A5 ABMELDUNG spieta zszywka razem z "tym dowodem"
Czy te dokumenty wystarcza do rejestracji ??
Dodam ze motor ten to 80ccm i slyszalem ze potrzeba jakis FAHRZEUGBRIEF czy cos takiego bo bez tego sie nie zarejstruje .
Prosze o odpowiedz Z góry dziękuje
Kupilem motor z niemiec od znajomego i otrzymałem takie oto dokumenty od niego :
-Umowa kupno-sprzedaz spisalismy niemc-pol
-Zielony dokument składany na 3 czesci wyglada jak dowód wszystkie informacje o motorze sa w nim wpisane a po zlozeniu na pierwszej stronie widnieje adres wlasciciela i nr rejestracyjny
-Zielona kartka A5 ABMELDUNG spieta zszywka razem z "tym dowodem"
Czy te dokumenty wystarcza do rejestracji ??
Dodam ze motor ten to 80ccm i slyszalem ze potrzeba jakis FAHRZEUGBRIEF czy cos takiego bo bez tego sie nie zarejstruje .
Prosze o odpowiedz Z góry dziękuje

- ^Butcher^
- Świeżak
"żyj tak, że kiedy umrzesz twoim znajomym zrobi sie przykro" | www.201.photobucket.com/albums/aa296/lu ... sterko.jpg
- x_miki_x
- Świeżak
Przejzalem ten post i nadal nie znalazlem odpowiedzi na moje pytanie pisze ze trzeba miec umowe ,wymeldowanie i brief ...Czyli moze mi ktos wyjasnic co ja mam przypiete do tego wymeldowania jesli to nei jest brief bo juz sam nie wiem ;/
Będe bardzo wdzieczny za konkretna wypowiedz
Będe bardzo wdzieczny za konkretna wypowiedz
- ^Butcher^
- Świeżak
ta zielona kartka to wlasnie brief i ona jest ci potrzebna do zameldowania plus jej tlumaczenie i umowa .. nic wiecej nie potrzebujes (oczywiscie jeszcze polskie dokumenty jak zwolnienie z VAT tez)
Proces ewolucji by lukas... najpierw rowerek z kolkami bocznymi pozniej normalny rowerek a dalej fz6 fazerek
-
lukas00 - Świeżak
Nie zgodze sie z Tą wypowiedzą ,ponieważ każdy tłumaczy dowór rejstracyjny i Brif, a tak naprawdę wystarczy tylko dowód rejstracyjny
, a o Brif wogóle nie Zapytają wiec zaoszczedzasz 50 zł 

Moja CBR i słysze muzykę wiatru 

-
wujas22 - Świeżak
ja nie dokladnie napisalem moze.... juz prostuje...
ta zielona karteczka ktora masz to brief i niemiecki dowod rejstracyjny i teraz w zaleznosci od urzedu musisz tlumaczyc albo sam dowod albo sam brief albo i to i to ja mieszkam w gdyni i tutejsze urzedy wymagaja jednego i drugiego zey tlumaczone bylo..
ta zielona karteczka ktora masz to brief i niemiecki dowod rejstracyjny i teraz w zaleznosci od urzedu musisz tlumaczyc albo sam dowod albo sam brief albo i to i to ja mieszkam w gdyni i tutejsze urzedy wymagaja jednego i drugiego zey tlumaczone bylo..
Proces ewolucji by lukas... najpierw rowerek z kolkami bocznymi pozniej normalny rowerek a dalej fz6 fazerek
-
lukas00 - Świeżak
Ja mam tylko wymeldowanie i ten zielony dokument.Wydaje mi sie ze to jest dowod rejestracyjny bo widzialem u znajomego brief to taka biala karta z napisem FAHRZEUGBRIEF a u mnie na tym zielonym tak niepisze wiec chyba to nie jest ten "brief".Mysle ze nie bedzie problemu z rejstracja
pozdrawiam

- ^Butcher^
- Świeżak
Mam dokładnie taki sam problem http://www.bikepics.com/pictures/830094/ (otwórz link) czy dzieki takiemu papierkowi moge zarejestrowac moto?? i oczywiscie przeglad wiem ze to jest wyrejestrowanie
- Sebav
- Świeżak
to czego zdjecie masz w tym linku to jest jedynie wymeldowanie pojazdu w niemczech ... potrzebujesz jeszcze taka tekturowa kartke na 3 zazwyczaj skladana tez zielono bialo i tam bedzie brief wlasnie i stary dowod rejstracyjny pojazdu ...
-
lukas00 - Świeżak
Witam . mam pytanie w sprawie dokumentów które musze dostać od gościa od którego kupuje motoryk.Konkretnieczy taki motorek sprowadzony z Niemiec musi mieć "wymeldunk"-dodam że gość ma tylko tzw mały brif i duży brif i czy to wystarczy
- michael2712
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości