Skuter [piski przy ruszaniu]
• Strona 1 z 1
Skuter [piski przy ruszaniu]
Jak ruszam to strasznie mi piszczy jak by jakiÅ› pasek czy coÅ› ale jak sie troche rozpedze to juz przestaje. Co moze byc przyczyna?
PS. Skuter docierac do 300 czy 1000km?
Pozdro
nie używaj bez powodu pogrubienia tekstu
Leg1oN
PS. Skuter docierac do 300 czy 1000km?
Pozdro
nie używaj bez powodu pogrubienia tekstu
Leg1oN
- eczarne1
- Świeżak
Nie chciałem zakładać nowego tematu a też mam problem ze sprzegłem bardzo nietypowy .
W czasie jazdy ok , po zatrzymaniu się i poźniej ruszenie też ok
problem jest tylko wtedy gdy przyjade do domu bo mam tam górke na podwórko z której zjeżdżam i po zjechaniu koło zaczyna cięzko chodzić lub całkiem je blokuje -wtedy sprzęgło jest nierozłączone i koło jest połączone z silnikiem czyli po odpaleniu nawet na niskich obrotach kręci się jak przegazuje i z wyczuciem nacisne hamulec to przestaje kręcić i wtedy zgasze i już jest ok moge skuter wprowadzić .
Mechanik zmieniał spręzynki przy sprzęgle bo miał słaby start ale niewiele to dało za to pojawiły się te problemy -nie zawsze się blokuje ale ostatnio coraz czesciej...
W czasie jazdy ok , po zatrzymaniu się i poźniej ruszenie też ok
problem jest tylko wtedy gdy przyjade do domu bo mam tam górke na podwórko z której zjeżdżam i po zjechaniu koło zaczyna cięzko chodzić lub całkiem je blokuje -wtedy sprzęgło jest nierozłączone i koło jest połączone z silnikiem czyli po odpaleniu nawet na niskich obrotach kręci się jak przegazuje i z wyczuciem nacisne hamulec to przestaje kręcić i wtedy zgasze i już jest ok moge skuter wprowadzić .
Mechanik zmieniał spręzynki przy sprzęgle bo miał słaby start ale niewiele to dało za to pojawiły się te problemy -nie zawsze się blokuje ale ostatnio coraz czesciej...
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
krzysieg - to może sprężynki na seryjne zmienić.
eczarne1 - prawdopodobnie sprzęgło, też tak miałem i przyczyną było w/w sprzęgło.
eczarne1 - prawdopodobnie sprzęgło, też tak miałem i przyczyną było w/w sprzęgło.
- Maciek_z94
- Świeżak
krzysieg - to może sprężynki na seryjne zmienić.
- Maciek_z94
- Świeżak
Tam mi zrobili w serwisie yamahy :/ i od razu po tym drugiego dnia juz mi się koło zablokowało ale potem było ok więc to olałem wcześniej nie miałem problemów z tym...
Ogólnie kiedyś skuter był mocniejszy i to raczej nie chodzi o napęd
po prostu silnik lepiej chodził ...czyszczenie gaznika filtr regulacja itp wszystko przerobiłem, kompresja dobra ok12 bar .
Co ciekawe skuter ciszej chodzi niż inne 2T nawet seryjne a sprawdzałem na dwóch tłumikach.
Może uszczelniacze na wale i tamtędy spierdziela mieszanka ?
Ogólnie kiedyś skuter był mocniejszy i to raczej nie chodzi o napęd
po prostu silnik lepiej chodził ...czyszczenie gaznika filtr regulacja itp wszystko przerobiłem, kompresja dobra ok12 bar .
Co ciekawe skuter ciszej chodzi niż inne 2T nawet seryjne a sprawdzałem na dwóch tłumikach.
Może uszczelniacze na wale i tamtędy spierdziela mieszanka ?
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości