SÄ… tu jacyÅ› graficy PC?
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
Nie do końca na temat, ale chciałem się tylko pochwalić co dostałem od znajomego.
SÄ… to rysunki/szkice obrobione w photoshopie..
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
Szczególnie pierwszy obrazek przypadł mi do gustu.
Chłopak ma talent i nie chce go wykorzystać. Nie sprzedaje swoich prac. Robi je sam dla siebie. Ot, takie hobby.

Szczególnie pierwszy obrazek przypadł mi do gustu.
Chłopak ma talent i nie chce go wykorzystać. Nie sprzedaje swoich prac. Robi je sam dla siebie. Ot, takie hobby.
-
bryk77 - Stały bywalec
ot hobby, ale jaki grafik może ładna kasę klepać, dużo ludzi w tym jak bym wiele oddał by umieć tak rysować : ) robił by to co lubi i miał z tego kase ^^
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." |indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować

-
Bystry - Stały bywalec
To i ja się pochwale co stworzyłem
tutaj wykonane w solidworks 2008 projekt schodów do mojego domku
(musiałem dopasować schody do wymiarów otwory i stworzyć takie najbardziej możliwe na małą ilość miejsca, w sumie wszystko jest wyliczone na styk)
(otwórz link)
(otwórz link)
a tutaj jak to wyszło w praktyce
wszystko sam oheblowałem strugiem elektrycznym do tego ręcznie wszystko powycinane płatnicą (materiały to nieoheblowane belki i nieoheblowana tarcica)
koszt ok 500-600zł razem z chromowaną poręczą której nie ma jeszcze na fotkach (sama poręcz to koszt ok 300zł) tak że jak widać wyszło tanio i działa
jakiś ponad tydzień roboty
(otwórz link)
(otwórz link)
(otwórz link)
można powiedzieć że wdrożyłem projekt
za jakiś czas wrzuce inny projekt, jak zdąże zrobić go na czas i będzie dobry, to też będzie wykonany in live, tylko że to będzie trochę większe przedsięwzięcie za trochę większą kasę

tutaj wykonane w solidworks 2008 projekt schodów do mojego domku
(musiałem dopasować schody do wymiarów otwory i stworzyć takie najbardziej możliwe na małą ilość miejsca, w sumie wszystko jest wyliczone na styk)

a tutaj jak to wyszło w praktyce

koszt ok 500-600zł razem z chromowaną poręczą której nie ma jeszcze na fotkach (sama poręcz to koszt ok 300zł) tak że jak widać wyszło tanio i działa

można powiedzieć że wdrożyłem projekt

za jakiś czas wrzuce inny projekt, jak zdąże zrobić go na czas i będzie dobry, to też będzie wykonany in live, tylko że to będzie trochę większe przedsięwzięcie za trochę większą kasę

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Na stolarce siÄ™ nie znam, ale jakoÅ› licho ta konstrukcja siÄ™ przedstawia..
Marcin, musisz brać też pod uwagę to, że teściowa zapewne więcej waży od Ciebie. No... pod warunkiem, że nie tym właśnie się kierowałeś
Brawo za koncepcjÄ™ i wykonanie.

Brawo za koncepcjÄ™ i wykonanie.
-
bryk77 - Stały bywalec
spokojnie, 2 osoby dorosłe weszły na dłuższą belke (ok 180-190kg razem) i wytrzymało
tam są dane dwie belki 70x90 tak że razem jest 140x90 beleczka
biorąc pod uwage jeszcze duży kąt to obciążenie bardzo małe przenosi
może to zaraz wrzuce do neinastrana i policze wytrzymałość
acha schody działają już pół roku
z jednej strony widać haki trzymają każdy schodek do ściany (na zdjęciu nie ma, ale potem jeszcze dołożyłem haki z góry
), a z drugiej poręcz jest tak zrobiona że trzyma po 2schodki naraz 

acha schody działają już pół roku

<b>Life begins at 200km/h!!!!</b>
było gsx600f, było ZX12R
, jest V-Strom 650 AK8 
było gsx600f, było ZX12R

-
mar111cin - VIP Åšcigacz.pl
Jak będę w drugim domu to ci zrobie schody, jakie mój dziadek zrobił( ma 85 lat) . Miejsce mamy to samo ale kąt może inny. Też robiliśmy dziure na piętrze aby sie dostać na dół, aby nie chodzić na około. Tylko że nasze są szersze.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
grunder - Mieszkaniec forum
Postanowilem sie pochawilc
.. Wciaz tluke
:
,a tu link do strony z progresem:
http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=73122&page=4
data pierwszego postu 0 - data rozpoczecia modelu.[/img]

,a tu link do strony z progresem:
http://www.max3d.pl/forum/showthread.php?t=73122&page=4
data pierwszego postu 0 - data rozpoczecia modelu.[/img]
-
Niedawno skonczylem pisac prace inzynierska. Jej efektem jest animacja trwajaca 75 sekund wykonana w Autodesk Inventor, przedstawiajaca obrobke laserowa i montaz z lutowaniem ukladow scalonych na plytkach drukowanych. Animacja ma charakter techniczny, aczkolwiek uzyto tutaj sporo elementow grafiki rastrowej i obrobki filmow cyfrowych.
Na dole render glowicy lutownicznej uzywanej w montazu zrobotyzowanym. Jest jeden ze 100 elementow skladajacych sie na cale stanowisko obrobcze.
Na dole render glowicy lutownicznej uzywanej w montazu zrobotyzowanym. Jest jeden ze 100 elementow skladajacych sie na cale stanowisko obrobcze.
- Załączniki
-
glowicalut.jpg
- (38.98 KiB) Pobrane 355 razy
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator

http://www.youtube.com/watch?v=cCgTCL-3WSI
-
-
nad kolorami popracuj głównie owiewki czacha zadupek bak ; )
| "Szybciej jeździmy, szybciej pijemy, szybciej żyjemy i niestety często - szybciej umieramy." |indor napisał(a):zanim nauczę się szybko jeździć nauczę się szybko hamować

-
Bystry - Stały bywalec
Na lapku robie
...Czacha owiewki bak akurat to jest lakeri samochodowy
. Rozumiem ze obnizyc refleksy? Powiem szczerze ze jeszcz emodel wymaga dopieszczenia
.
dodalem texturki ale lakier poszedl wpizdu i narazie zwykly blin a moze potem jak beda alphamapy to pojdzie i lakier:

dodalem texturki ale lakier poszedl wpizdu i narazie zwykly blin a moze potem jak beda alphamapy to pojdzie i lakier:

-
Wakacyjnie (w przyszłości) 

- Załączniki
-
- zachód moto2 800_600.jpg (124.89 KiB) Przeglądane 3749 razy
Dobre, bo czarne ~ ZR-7
-
peterwhite - Świeżak
-
-
peterwhite - Świeżak
-
mar111cin napisał(a):całe stanowisko narysowałeś? taki element jak pokazany po elemencie? troche chyba Ci to czasu zajeło xD
Tak, do zaprojektowania bylo cale stanowisko. Trudnym do zamodelowania i animacji obiektem byly maszyny o kinematyce rownoleglej. Trzeba posiadac dokladne dane, aby wszystko dzialalo tak jak nalezy.
Efekt calosci w linku:
http://communities.autodesk.com/?nd=sho ... bsite_id=7
Caly projekt zabral mi blisko 4 miesiace, tak srednio po 2 godziny dziennie.
Inventor posiada bardzo prosty rendering, aczkolwiek z nowszych w wersjach pojawia sie coraz wiecej opcji i roznych bibliotek materialow, ktore po zrendereowaniu wiernie oddaja rzeczywistosc. Nie mniej jednak producentem Inventora jest firma Autodesk, ktora wypuscila 3Ds maxa, czyli jednego z lepszych programow graficznych. Miedzy tymi programami mozna wymieniac dane.
Honda VFR 800 FI
-
elco - Moderator
• Strona 3 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 17 gości