Spalony pasek napędowy.
• Strona 1 z 1
Spalony pasek napędowy.
Witam mam taki problem ponieważ jechałem sobie skuterkiem i nagle stracił przełożenie na koło. Zaprowadziłem go do domu ,zdjąłem obudowe a pasek napędowy to było siano... spalił się całkiem tylko nitki pozostawały... I mam pytanie co może być tego przyczyną ? ;/ Pasek był Dayco i przejechałem na nim tylko 200km... Sprzęgło, dzwon , sprężyna i wariator były ostatnio wymieniane wraz z paskiem ;/
- Donatelho
- Świeżak
- swirus2007
- Stały bywalec
Może przełożenia zmieniałeś i na pasek jest przekazywany zbyt duży moment, jak masz wariator wymagający smarowania to może zatłuściłeś wariator i się ślizgał, ja na bando 23tys km zrobiłem, sprzęgło też pewnie od zbyt wysokich obrotów chyta, kolega w karcie ma ustawione tak żeby tylko nie jechał na wolnych obrotach
- adrianb
- Świeżak
- pawelDR800
- Świeżak
Witam
A co może być powodem, że pasek napędowy w skuterze szarpie dosyć mocno, najbardziej gdy skuter jest uruchomiony i stoi w miejscu??. Już dwa razy musiałem wymieniać pasek w ciągu dwóch lat.
A co może być powodem, że pasek napędowy w skuterze szarpie dosyć mocno, najbardziej gdy skuter jest uruchomiony i stoi w miejscu??. Już dwa razy musiałem wymieniać pasek w ciągu dwóch lat.
- krzysiek17
- Świeżak
sprawdz czy śruba centralna wariatora nie odkręca się podczas jazdy,ja też tak miałem wymieniłem śrubę i jest OK
- asterix838
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm