Żywotność silnika w motocyklu np Suzuki GSR600 (GSR 600)
• Strona 1 z 1
Żywotność silnika w motocyklu np Suzuki GSR600 (GSR 600)
Witam
Jestem użytkownikiem od nowości Suzuki GSR 600 K9 i w 1,5 sezonu zrobiłem 19kkm, wobec tego zaczynam się zastanawiać nad żywotnością silnika (oczywiście prawidłowo serwisowanego)
Bardzo proszę o informację, przy jakich przebiegach można się spodziewać jakiś prac przy silniku lub konieczności wykonania remontu generalnego. Obecnie mogę powiedzieć, że wycieków lub pocenia brak, oleju też nie bierze
Czy przy przebiegu rzędu 24-36 kkm można się spodziewać zużycia innych elementów niż typowo eksploatacyjne ?
Jestem użytkownikiem od nowości Suzuki GSR 600 K9 i w 1,5 sezonu zrobiłem 19kkm, wobec tego zaczynam się zastanawiać nad żywotnością silnika (oczywiście prawidłowo serwisowanego)
Bardzo proszę o informację, przy jakich przebiegach można się spodziewać jakiś prac przy silniku lub konieczności wykonania remontu generalnego. Obecnie mogę powiedzieć, że wycieków lub pocenia brak, oleju też nie bierze
Czy przy przebiegu rzędu 24-36 kkm można się spodziewać zużycia innych elementów niż typowo eksploatacyjne ?
- seldon2
- Świeżak
Myślę że przy 80 kkm będzie wymiana łańcuszka rozrządu, napinacza i sprzęgła (oczywiście przy jeździe bez gumowania), a przy 100kkm będziesz musiał sprawdzić stan silnika - ciśnienie sprężania.
Co to jest 50kkm dla tego silnika ?
Znam kilka GSX-R 600 z przebiegiem około 90kkm które jeżdżą bez problemowo, nawet czasami na gumie.
Co to jest 50kkm dla tego silnika ?
Znam kilka GSX-R 600 z przebiegiem około 90kkm które jeżdżą bez problemowo, nawet czasami na gumie.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 9 gości