w jednej ladze taki w drugiej inny (olej )
• Strona 1 z 1
w jednej ladze taki w drugiej inny (olej )
hej wszystkim mam takie pytanie dzisiaj wymieniałem uszczelniacz w mojej yamaszcze yzf 750 r coś było nie tak bo z prawej lagi sączył się olej a lewa suchuśka jak piasek na pustyni więc jej wogóle nie ruszałem (niech sobie dalej jest sucha )i teraz mam takie pytanie czy jeśli w jednej ladze będę miał gęstość oleju rzadsza a w drugiej gęstszą będzie to miało jakis wpływ na ich pracę . moim zdaniem całą robotę robia sprężyny a olej tylko to wszystko smaruje co o tym sadzicie ?????
- noratu
- Świeżak

Spadłem z krzesła. Sam to wymyśliłeś?

Zmień olej i uszczelniacze w obu lagach, dobrze radzę.
Gdyby sprężyny robiły całą robotę, to miałbyś huśtawkę, a nie motocykl.
Rozbawiłeś mnie, fajnie się tak pośmiać w przerwie na reklamy.
ps. To był żart, tak?
http://www.bikepics.com/members/cichy929/ | SMR450/YZ125
-
cichy - VIP Åšcigacz.pl
dobre bo polskie hehe!! nie no cu tu sie wyprawie to świat nie widział CICHY masz racje co do tej huśtawki ale olej ma także właściwości bardzo dobre w tłumieniu drgań z tego co wiem to do lag masz 3 rodzaje oleju a co do jazdu bez oleju to nie rade bo spieprzysz sobie lagi zjedziesz uszczelniacz i porysuje lage a na winklu jak nie przeskoczyłeś na lewy pas to masz duzo szczescia
SUZUKI GS 500 '92- sprzedany
obecnie GSX-R 750 '97
obecnie GSX-R 750 '97
- dar1983
- Świeżak
W obu lagach ma być jeden rodzaj oleju. Tak nawiasem mówiąc też mnie przycmiło po twoim poście
myślalem ze w żartach to mówisz, no ale dobrze nie kazdy musi sie znać :] A teraz serio. Najlepiej to wywal ten olej który teraz masz, wlej nowy (do obu lagów ten sam olej!) Aha zrób jescze kontrole uszczelniaczy.

-
XL125 - Świeżak
evil nic nie mówiłem że jeżdzę miesiąc 2 czy 10 na tych lagach z różnymi olejami w środku
pisałem że wczoraj wymieniłem w jednej ladze bo z nią było coś nie tak a konkretnie chodziło o uszczelniacz. motor cały czas jest na sali operacyjnej .... se pomyślałem że zapytam się najmądrzejszych z najmądrzejszych a gdzie takich znależć tylko w ścigaczu
nie dawno wróciłem z roboty i już bięgnę do piwnicy przecież drugi czeka
dzięki za posty

- noratu
- Świeżak
teraz to się doigrałem pomocy
chodzi o tą drugą lagę co była suchuśka też się chciałem do niej dobrac i wymienić w niej olej ale urodził mi sie problem ... nie moge odkręcić tej dolnej śruby(do spuszczania oleju ) polega to na tym .ze normalnie drgneła i się odkręcała ale jakos dziwnie ,bo tak jak by się coś tam ślizgało w środku i to właśnie uniemożliwia mi jej odkręcenie
może komuś z was też się cos takiego przytrafiło i wie jak to odkręcić ??????????????

- noratu
- Świeżak
Olej pracuję również i to ciężko. A co do symetryczności to gdzieś przeczytałem że w Kawasaki Z1000 jest regulacja przedniego zawieszenia, ale tylko po jednej stronie
hehe

Ongoing Success
-
falconiforme - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości