Zobacz wÄ…tek - w jednej ladze taki w drugiej inny (olej )
NAS Analytics TAG

w jednej ladze taki w drugiej inny (olej )

Mechanika tylko powyżej 125cc.
_________

w jednej ladze taki w drugiej inny (olej )

Postprzez noratu » 12/3/2007, 22:20

hej wszystkim mam takie pytanie dzisiaj wymieniałem uszczelniacz w mojej yamaszcze yzf 750 r coś było nie tak bo z prawej lagi sączył się olej a lewa suchuśka jak piasek na pustyni więc jej wogóle nie ruszałem (niech sobie dalej jest sucha )i teraz mam takie pytanie czy jeśli w jednej ladze będę miał gęstość oleju rzadsza a w drugiej gęstszą będzie to miało jakis wpływ na ich pracę . moim zdaniem całą robotę robia sprężyny a olej tylko to wszystko smaruje co o tym sadzicie ?????
noratu
Świeżak

Postprzez cichy » 12/3/2007, 22:31

:shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Spadłem z krzesła. Sam to wymyśliłeś? :lol: :roll:
Zmień olej i uszczelniacze w obu lagach, dobrze radzę.
Gdyby sprężyny robiły całą robotę, to miałbyś huśtawkę, a nie motocykl.
Rozbawiłeś mnie, fajnie się tak pośmiać w przerwie na reklamy.

ps. To był żart, tak?
cichy
VIP Åšcigacz.pl

Postprzez dar1983 » 13/3/2007, 01:01

dobre bo polskie hehe!! nie no cu tu sie wyprawie to świat nie widział CICHY masz racje co do tej huśtawki ale olej ma także właściwości bardzo dobre w tłumieniu drgań z tego co wiem to do lag masz 3 rodzaje oleju a co do jazdu bez oleju to nie rade bo spieprzysz sobie lagi zjedziesz uszczelniacz i porysuje lage a na winklu jak nie przeskoczyłeś na lewy pas to masz duzo szczescia
SUZUKI GS 500 '92- sprzedany
obecnie GSX-R 750 '97
dar1983
Świeżak

Postprzez XL125 » 13/3/2007, 08:37

W obu lagach ma być jeden rodzaj oleju. Tak nawiasem mówiąc też mnie przycmiło po twoim poście :) myślalem ze w żartach to mówisz, no ale dobrze nie kazdy musi sie znać :] A teraz serio. Najlepiej to wywal ten olej który teraz masz, wlej nowy (do obu lagów ten sam olej!) Aha zrób jescze kontrole uszczelniaczy.
XL125
Świeżak

Postprzez noratu » 13/3/2007, 19:12

evil nic nie mówiłem że jeżdzę miesiąc 2 czy 10 na tych lagach z różnymi olejami w środku :shock: pisałem że wczoraj wymieniłem w jednej ladze bo z nią było coś nie tak a konkretnie chodziło o uszczelniacz. motor cały czas jest na sali operacyjnej .... se pomyślałem że zapytam się najmądrzejszych z najmądrzejszych a gdzie takich znależć tylko w ścigaczu :twisted: nie dawno wróciłem z roboty i już bięgnę do piwnicy przecież drugi czeka :wink: dzięki za posty
noratu
Świeżak

teraz to się doigrałem pomocy

Postprzez noratu » 16/3/2007, 20:05

chodzi o tą drugą lagę co była suchuśka też się chciałem do niej dobrac i wymienić w niej olej ale urodził mi sie problem ... nie moge odkręcić tej dolnej śruby(do spuszczania oleju ) polega to na tym .ze normalnie drgneła i się odkręcała ale jakos dziwnie ,bo tak jak by się coś tam ślizgało w środku i to właśnie uniemożliwia mi jej odkręcenie :cry: może komuś z was też się cos takiego przytrafiło i wie jak to odkręcić ??????????????
noratu
Świeżak

Postprzez falconiforme » 24/9/2007, 19:27

Olej pracuję również i to ciężko. A co do symetryczności to gdzieś przeczytałem że w Kawasaki Z1000 jest regulacja przedniego zawieszenia, ale tylko po jednej stronie :shock: hehe
Ongoing Success
falconiforme
VIP Åšcigacz.pl

Powrót do Mechanika motocyklowa

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 13 gości

na górê