Kategoria A1 i robienie prawka
• Strona 1 z 1
Kategoria A1 i robienie prawka
Czy kategoria ta obejmuje motorki od 125 do 600 ccm? Moj kolega chce zrobic ta kategorie i ma zamiar kupic jakas 125tke. Aha, czy jesli lekarz stwierdzi ze gosc ma slaby wzrok, to moze wydac mu prawko? Jakie wyda wtedy orzeczenie i czy w okularach bedzie mogl smigac ?
odpowiedzcie
pozdrawiam ja i moja suzuki odswiezone po zimie

pozdrawiam ja i moja suzuki odswiezone po zimie

- SuzukiRG80
- Świeżak
Jesli na badaniach lekarskich wyjdzie Ci ze masz slaby wzrok to i tak pewnie dostaniesz zgode na prowadzenie pojazdow. No chyba ze jest to jakas ogromna wada i jestes prawie slepy.
Jesli nosisz okulary juz jakis czas to dostaniesz prawko bezterminowe. Jesli od niedawna to pierwsze prawo jazdy dostaniesz okresowe. Ja mialem na 2 lata a pozniej musialem isc ponownie na badania i nastepne prawko dostalem juz bezterminowo.
Juz nie pamietam jak to jest ale w prawie jazdy jest chyba gdzies adnotacja ze musisz jezdzic w okularach. Jesli sie myle to poprawcie
Jesli nosisz okulary juz jakis czas to dostaniesz prawko bezterminowe. Jesli od niedawna to pierwsze prawo jazdy dostaniesz okresowe. Ja mialem na 2 lata a pozniej musialem isc ponownie na badania i nastepne prawko dostalem juz bezterminowo.
Juz nie pamietam jak to jest ale w prawie jazdy jest chyba gdzies adnotacja ze musisz jezdzic w okularach. Jesli sie myle to poprawcie
-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
od czego sÄ… soczewki kontaktowe?
zawsze można je załozyć na badanie jak i ułatwiają zycie podzczas jazdy

zawsze można je załozyć na badanie jak i ułatwiają zycie podzczas jazdy

www.wiktor.lukasiewicz.net.pl/ | Życie nie powinno być podróżą do grobu(...)Jest raczej ślizganiem się z boku na bok z czekoladą w jednej dłoni, winem w drugiej, ciałem gruntownie wyeksponowanym, totalnie wyczerpanym i z krzykiem:Cholera, ale jazda!=)
-
Nefretete - VIP Åšcigacz.pl
soczewki mozna zakladac max do wady 2.25 jak jest wiecej to kicha
Co do wady auto mozna prowadzic nawet bez 1 oka na moto to nie przejdzie, wymagania odnosnie wzroku sa wieksze. Z okularami mozna spokojnie jezdzic.
Co do wady auto mozna prowadzic nawet bez 1 oka na moto to nie przejdzie, wymagania odnosnie wzroku sa wieksze. Z okularami mozna spokojnie jezdzic.
www.rosamotorcycle.pl | | FZ600/XRV650/WR450
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
januszrosa napisał(a):soczewki mozna zakladac max do wady 2.25 jak jest wiecej to kicha
LOL
moja siostra ma -10 a nosi soczewki -7,00 bo silniejszych nie może...

tak, soczewki można nosić tylko do wady max 2,25

www.wiktor.lukasiewicz.net.pl/ | Życie nie powinno być podróżą do grobu(...)Jest raczej ślizganiem się z boku na bok z czekoladą w jednej dłoni, winem w drugiej, ciałem gruntownie wyeksponowanym, totalnie wyczerpanym i z krzykiem:Cholera, ale jazda!=)
-
tydzien temu bylem u optyka zrobilem badanie wyszlo mi 3(nie pamietam w ktora strone) i mi powiedzieli ze tylko oksy bo na soczewki za duza wada.
-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
januszrosa napisał(a):tydzien temu bylem u optyka zrobilem badanie wyszlo mi 3(nie pamietam w ktora strone) i mi powiedzieli ze tylko oksy bo na soczewki za duza wada.
to ja bym na Twoim miejscu zmieniła lekarza

-
Oszukali mnie???!!!! A niby taka dobra firma Vision Express maderfakerzy no !!!
Co do zmiany za pozno juz zamowilem u nich oksy
Co do zmiany za pozno juz zamowilem u nich oksy

-
rosa - VIP Åšcigacz.pl
Janusz niekoniecznie Cie oszukali. Moze ich zle zrozumiales. Faktem jest ze nie wszyscy moga nosic soczewki. Ale to nie z powodu wady wzroku tylko jakichs innych parametrow. Moze ty wlasnie pod to podpadasz.
U mnie nie bylo przeciwwskazan do noszenia soczewek ale jednak nie nosze bo bardzo sie zle w nich czulem. Szczypaly mnie oczy i mialem wrazenie ze mam oczy spuchniete(chociaz nic nie bylo widac). Teraz okazyjnie nosze 1dniowki ale po 6h to juz katorga. Cale szczescie ze mam nieduza wade i na co dzien nawet okularow nie nosze
U mnie nie bylo przeciwwskazan do noszenia soczewek ale jednak nie nosze bo bardzo sie zle w nich czulem. Szczypaly mnie oczy i mialem wrazenie ze mam oczy spuchniete(chociaz nic nie bylo widac). Teraz okazyjnie nosze 1dniowki ale po 6h to juz katorga. Cale szczescie ze mam nieduza wade i na co dzien nawet okularow nie nosze

-
siekson - VIP Åšcigacz.pl
Hmm, to skoro tak o wadzie wzroku. Może ktoś się orientuje co to może być. Na co dzień widzę normalnie (lewe oko słabsze, prawe w jak najlepszym porządku
), a po wypiciu/zjedzeniu, czegoś gorącego, tudzież na czczo, obraz mi się, delikatnie mówiąc, rozpływa
.
Pozdrawiam.
P.S. Sorry za offtop

Pozdrawiam.
P.S. Sorry za offtop

Suzuki GSX1100F 1995
-
silver - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 15 gości