APRILIA RS 125 2007 r FOTKI ZAPRASZAM
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
super sprzecik kurcze ja mam plany kupic tez aprilke rs ale ta z roku albo 2000 lub 1993 bardziej mi sie podobaja zastanawiam sie tez nad yamaha tzr chcialbym zeby mi ktos cos o tych motorkach blizej powiedzial, np. czy szybciej sie cos zuzywa(oprocz oczywistych zeczy klocki itp.) ja by mail ktos ochote to przosze pisac pozdrawiam 

- bzdyl14
- Świeżak
Nie w tym kontekście, poprostu według mnie wydanie takiej fury kasy na moto o pojemności 125ccm to czyste szaleństwo jak dla mnie (nie licząc crossów, bo za nówkę dałbym 20k zł) Pozatym nigdy w życiu niezamieniłbym typowego crossa/enduro na tej samej klasy plastika
To trochę tak jakby się przesiąść z Gixa 750 na Gixa 600 (tak ja to widzę) niby to samo a różnica ogromna.
Widać, że masz kasę, bo normalny Kowalski by sobie tak niemógł pozwolić, ale według mnie w naszych czasach, w ciężkiej polsce kupowanie nowego moto mija się z celem. I w sumie nietylko ja tak myślę. No cóż są też tego konsekwencje, polska się staje śmietniskiem Europy i nietylko, zbieramy jakieś stare samoloty z zagranicy za symboliczne 1 Euro, sprowadzamy używane samochody, motocykle, a jeśli chodzi o kupno nowych z salonu to niestety, ale niewidzę, żeby popyt na ''nówki'' rósł
Sorry za off-topa

Widać, że masz kasę, bo normalny Kowalski by sobie tak niemógł pozwolić, ale według mnie w naszych czasach, w ciężkiej polsce kupowanie nowego moto mija się z celem. I w sumie nietylko ja tak myślę. No cóż są też tego konsekwencje, polska się staje śmietniskiem Europy i nietylko, zbieramy jakieś stare samoloty z zagranicy za symboliczne 1 Euro, sprowadzamy używane samochody, motocykle, a jeśli chodzi o kupno nowych z salonu to niestety, ale niewidzę, żeby popyt na ''nówki'' rósł

Sorry za off-topa

"Hope is when we feel the pain that makes us try again"
-
Manhatan - VIP Åšcigacz.pl
bmroczyk napisał(a):Manhatan dlaczego ktos bedzie glupi i sie skusi ? czy rs to zly motor ;| ?
Kuba a przez ile km ja docierales ?
Pierwsze 800-1000 km zrobilem spokojnie potem zaczelem jej odkrecac. Po wizycie w serwisie jezdze ja "normalnie". Nie badz zaskoczony jak ci sie pojawi kluczyk po 1000 km

I nie badz podatny na opinie innych, mam ten motor, jestem stary jak swiat i jestem zajebiscie zadowolony... poprostu magnes na cipki

I wg mnie to jest chore myslenie ze kupowanie nowego motoru (ktory wiemy napewno ze skreca hamuje przyspiesza !!) mija sie z celem. Co jest zlego w kupowaniu sprawnego motoru ? ... niewiem, "bo to Polska ?", "bida, nedza, slams ?" goscia bylo stac wiec jak mial kase to kupil, nie niezamierzam pytac skad wziol pieniadze i bo to jest beszczelne tak samo jak odpowiedzi niektorych "masz kasiastych starszych to se kupiles".Ja Bmronczykowi niebede zalowal. Oczywiscie, "za 20 tys mozna kupic 600 jakas", ale niezapominajmy ze gosc ma 15 czy 16 lat z tego co udalo mi sie wywnioskowac, moim skromnym zdaniem jak na ta kategorie wiekowa ten motor jest wsam raz, z 3,4 lata na niej pojezdzi i jak dobrze nauczy sie jezdzic to bedzie klepal przecietniaka na 600.
Bmronczyk, dzisiaj maly trip zrobilem i sprawdzilem skrzynie jak wchodza biegi (na wysokich obrotach wylacznie !!!) bez sprzegla ... szybko i bezbolesnie.
Pozdrawiam.
PS
Ja rownierz chcialbym przeprosic najmocniej za off topic
Pasek od sieksona 

-
kuba - Świeżak
Manhatan no wiec tak...
poczatkowo chcialem kupic uzywke byl to wydatek jakis 17 tys.
ogladalem 2 motory na 50 z niemczech - przebieg 1350km i 800km niby bezwypadkowe w idealnym stanie .... niestety tak nie bylo ... lezaly oba tylko zalozone byly nowe plastyki. Nastepnie ogladalem zwykla 125 na 125 400km przebiegu ... idealny stan jakies czesci tuningowe itp w ogloszeniu po prostu cudo .... w rzeczywistosci zupelnie co innego ....
Jesli mialem wydac jakies 17 i jezdzic czyms co jest krzywe i zlozone z 3 motorow , to moim zdaniem lepiej dolozyc te 3 tys i kupic cos dobrego nowego z gwarancja .
poczatkowo chcialem kupic uzywke byl to wydatek jakis 17 tys.
ogladalem 2 motory na 50 z niemczech - przebieg 1350km i 800km niby bezwypadkowe w idealnym stanie .... niestety tak nie bylo ... lezaly oba tylko zalozone byly nowe plastyki. Nastepnie ogladalem zwykla 125 na 125 400km przebiegu ... idealny stan jakies czesci tuningowe itp w ogloszeniu po prostu cudo .... w rzeczywistosci zupelnie co innego ....
Jesli mialem wydac jakies 17 i jezdzic czyms co jest krzywe i zlozone z 3 motorow , to moim zdaniem lepiej dolozyc te 3 tys i kupic cos dobrego nowego z gwarancja .
Life begins at 200 km/h
| | | http://bikepics.com/members/bmroczyk | | Fz1N 08` / Ktm 525 XC SS 08` Atv

-
bmroczyk - Bywalec
Kuba a jak docierales to ile km/h jezdziles i do jakich obratow kreciles ?
czy czasami odrecales mu na maxa ?
czy czasami odrecales mu na maxa ?
Life begins at 200 km/h

-
bmroczyk - Bywalec
przez pierwsze 800 km staralem sie go NIE odkrecac powyzej 7,500, po przekroczeniu troche bardziej do jakis 9 a po ,1200 juz mu "dawalem" do 10, pare razy tylko go odkrecalem do odciecia. Chodzi jak w zegarku.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Pasek od sieksona 

-
kuba - Świeżak
Kuba a z jaka predkoscia maxymalna jezdziles ? na ktorym biegu ?
Life begins at 200 km/h

-
bmroczyk - Bywalec
nowy motor to dobra rzecz
wiesz ze nie jest zmeczony itp
jakbym mogl sobie pozwolic to tez bym jezdzil nowka :]
bmroczyk: ile masz przejechane? dotarles juz ten sprzet? kolega Kuba tutaj robi ostre km a Ty tam ledwo po uliczkach ujezdzasz?!

bmroczyk: ile masz przejechane? dotarles juz ten sprzet? kolega Kuba tutaj robi ostre km a Ty tam ledwo po uliczkach ujezdzasz?!

-
Saimek - VIP Åšcigacz.pl
Kuba ale jak docierales to ile na maxa jezdziles i na jakim biegu ?
Life begins at 200 km/h

-
bmroczyk - Bywalec
Kurde juz sie nie moge doczekac. Musze jeszcze ten sezon przejezdzić na tzr-ce . A za rok nowa rs 125
. Lipa ze urodziłem sie w grudniu. A bromczyk zarejestrowałeś na motorower? 

- Kacper_125
- Świeżak
Jestem w trakcie rejestracji
Ja jestem z Października

Ja jestem z Października

Life begins at 200 km/h

-
bmroczyk - Bywalec
aprilia rs 125
zakupiłem sobie dzisiaj tą aprilie rs 125 2007r. i tak sobie chciałem troche poczytac ;] i znalazłem to forum i jak faktycznie jest tak jak pisze kuba ze jeżeli dobrze sie dotrze motor .... i bendzie mial osiagi 165 hm/h ... mmm bd zadowolony
ale i tak chciałbym wiecej szczegółów wiec prosze o kontakt gg:5380837 ! elO

Chce wiedzieć wszysko o RS 125 . 2007r !
- siwy90
- Świeżak
Siwy moja jedzie 175 - 180 km/h ;]
Life begins at 200 km/h

-
bmroczyk - Bywalec
- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
• Strona 4 z 5 • 1, 2, 3, 4, 5
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 20 gości