Zobacz wątek - Bashan 200cc nie odpala po jeżdżeniu w deszcz :(
NAS Analytics TAG

Bashan 200cc nie odpala po jeżdżeniu w deszcz :(

Dla fanów czterokołowców
_________

Bashan 200cc nie odpala po jeżdżeniu w deszcz :(

Postprzez maxtrancer » 18/8/2010, 20:23

Witam wszystkich...mam problem...3dni temu wyjechałem pojeździć quadem...były kałuże i padał deszcz...wróciłem do domu...zgasiłem silnik...i tyle...na drugi dzień nie mogłem go odpalić i problem występuje do tej pory...dodam tyle że prąd na świece dochodzi...
co robić?:(
prosze o pomoc
maxtrancer
Świeżak
 
Posty: 20
Dołączył(a): 18/8/2010, 20:20


Postprzez 7beat » 18/8/2010, 20:31

przeczyść gaźnik, sprawdź luz na zaworach, albo zmień moduł lub samą świece na początek bo może mieć na oko ładną iskrę ale dla zapłonu będzie za słaba
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
Avatar użytkownika
7beat
Stały bywalec
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 21/3/2009, 15:43
Lokalizacja: Maków Mazowiecki

Postprzez maxtrancer » 18/8/2010, 20:33

zawory są ok...;/ a jest możliwość żeby do baku do paliwa dostała się woda.?i dlatego nie pali.?
dodam jeszcze że z popychu też nie odpala;/
maxtrancer
Świeżak
 
Posty: 20
Dołączył(a): 18/8/2010, 20:20

Postprzez 7beat » 18/8/2010, 20:35

jak najbardziej, w końcu sama marka mówi nam że wszystkiego możemy się spodziewać... ale mówię ci spróbuj na początek nową świece i potem zajrzyj do gaźnika i lej jak najlepszą wachę bo w tym roku jest taka lipa że szok... pilarki i skutery jak szalone się zacierają
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
Avatar użytkownika
7beat
Stały bywalec
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 21/3/2009, 15:43
Lokalizacja: Maków Mazowiecki

Postprzez maxtrancer » 18/8/2010, 20:37

ok wielkie dzieki 7beat ;) jutro spróbuje to zrobić ;)
maxtrancer
Świeżak
 
Posty: 20
Dołączył(a): 18/8/2010, 20:20

Postprzez glodzilla » 19/8/2010, 08:07

wyczyść gaźnik zalej nowego paliwa bo mogła się dostać woda nawet w Lucky star'ach a jest to już lepszy pojazd jak chinol też dostaje się woda do zbiornika nie wiem jak no ale się dostaje
glodzilla
Świeżak
 
Posty: 25
Dołączył(a): 24/6/2009, 15:08

Postprzez maxtrancer » 19/8/2010, 11:02

wyczyściłem gaźnik;/ wlałem nowego paliwa...stare spuściłem ... i nadal nic;/ co robić.?proszę o pomoc;(
maxtrancer
Świeżak
 
Posty: 20
Dołączył(a): 18/8/2010, 20:20

Postprzez maxtrancer » 19/8/2010, 19:22

problem Panowie rozwiązany...świeca... tylko pojawił się następny ;/ przez przypadek jeździłem na ssaniu prostu zapomniałem wyłączyć...i teraz mam tak że jak odpale to muszę trzymać manetkę gazu prawie w oporze żeby nie zgasł...gaźnik regulowałem i nic...i odpala tylko na ssaniu....w czym problem.??czy to może przez to ze jeździłem na ssaniu.? z góry dzięki za pomoc...:(
maxtrancer
Świeżak
 
Posty: 20
Dołączył(a): 18/8/2010, 20:20

Postprzez 7beat » 20/8/2010, 09:53

a widzisz tak jak podejrzewałem że świeca.... a co do tego ssania to tak, wykręć świece przeczyść ją z nagaru sprawdź czy to coś dało i jak nie będzie efektów to przeczyść gaźnik bo bardzo możliwe że jakiegoś syfa zassał i dysze wolnych obrotów zablokował
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
Avatar użytkownika
7beat
Stały bywalec
 
Posty: 1048
Dołączył(a): 21/3/2009, 15:43
Lokalizacja: Maków Mazowiecki

Postprzez maxtrancer » 20/8/2010, 11:43

to nic nie pomogło;/wczoraj jeszcze odpalał na ssaniu i gasł jak puściłem gaz;/ a dzisiaj już wgl nie chce odpalić ;/ co robić.?
maxtrancer
Świeżak
 
Posty: 20
Dołączył(a): 18/8/2010, 20:20

Postprzez glodzilla » 20/8/2010, 14:27

Jest iskra ??
glodzilla
Świeżak
 
Posty: 25
Dołączył(a): 24/6/2009, 15:08

Postprzez maxtrancer » 20/8/2010, 14:33

już odpala...jak wyłącze ssanie to chodzi...tylko musze trzymać manetke gazu bo inaczej gaśnie;/ gaźnik regulowałem i nic;/
maxtrancer
Świeżak
 
Posty: 20
Dołączył(a): 18/8/2010, 20:20

Postprzez glodzilla » 20/8/2010, 19:34

a nie masz na gaźniku przypadkiem regulacji obrotów na pewno jest wystarczy że mu lekko podkręcisz i będzie chodził bez problemu nie wiem gdzie to i z której strony jest w chinolu bo nie miałem ale najprędzej będzie tam gdzie przychodzi linka od gazu tak bynajmniej jest w Lucky star
glodzilla
Świeżak
 
Posty: 25
Dołączył(a): 24/6/2009, 15:08

Postprzez maxtrancer » 20/8/2010, 23:50

wiem gdzie to jest;/ i właśnie musze podkręcić obroty żeby odpalił...a jak je zmniejszam to jest lipami gaśnie ;/ Panowie co radzicie.?
maxtrancer
Świeżak
 
Posty: 20
Dołączył(a): 18/8/2010, 20:20

Postprzez glodzilla » 21/8/2010, 07:15

Gaśnie ci dla tego że nie masz ustawionych obrotów odpal go i ustaw takie obroty jak miałeś kiedyś u mnie to jest około 1800 rpm i quad na takich odpala i silnik pracuje bez problemu ty musisz to samo zrobić mój quad w lato odpala bez ssania zobaczymy jak będzie w zimę
glodzilla
Świeżak
 
Posty: 25
Dołączył(a): 24/6/2009, 15:08

Postprzez maxtrancer » 21/8/2010, 09:42

jak go odpale i zaczne zmniejszać obroty to gaśnie i nie mogę go odpalić...i muszę znowu obroty podkręcić...mi do niedawna też bez ssania odpalał...;/ i teraz jest coś nie tak;/
maxtrancer
Świeżak
 
Posty: 20
Dołączył(a): 18/8/2010, 20:20

Postprzez glodzilla » 21/8/2010, 10:02

To może dostaje lewe powietrze
glodzilla
Świeżak
 
Posty: 25
Dołączył(a): 24/6/2009, 15:08

Postprzez maxtrancer » 21/8/2010, 10:36

ja mam jeszcze wrażenie jakby gaźnik był zapchany...albo dysze...i to blokuje wolne obroty ;/ jeszcze raz lookne gaźnik.
maxtrancer
Świeżak
 
Posty: 20
Dołączył(a): 18/8/2010, 20:20

Postprzez andrzej487 » 15/1/2011, 23:03

mi gasł jak przejechałem parę razy quadem po kałuży dlatego że filtr nie zamoczył !!!!
andrzej487
Świeżak
 
Posty: 2
Dołączył(a): 15/1/2011, 22:33
Lokalizacja: szamotuły



Powrót do Quady



Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 0 gości




na gr