Suzuki Bandit 600 - brak paliwa problem z odpaleniem
• Strona 1 z 1
Suzuki Bandit 600 - brak paliwa problem z odpaleniem
Witam, jestem od kilku dni posiadaczem Suzuki Bandit 600 no i moje pierwsze problemy…
Chodzi o to, że kiedy rano odpaliÅ‚em motor na ssaniu silnik pracowaÅ‚ czekaÅ‚em aż siÄ™ rozgrzeje wyÅ‚. ssanie silnik pracowaÅ‚ na niskich obrotach i kiedy chciaÅ‚em ruszyć zaczÄ…Å‚ tracić moc okazaÅ‚o siÄ™ że nie ma paliwa tak mi siÄ™ wydaje byÅ‚o na rezerwie a w zbiorniku pusto. WlaÅ‚em 3l i znowu ssanie krÄ™cÄ™ krÄ™cÄ™ i nic. Akumulator wysiadÅ‚… w trakcie kiedy tak próbowaÅ‚em odpalić na chwilÄ™ wyÅ‚. ssanie i spróbowaÅ‚em bez z gazem i bez… nic siÄ™ nie dziaÅ‚o tylko tak jakby już miaÅ‚ zapalić ale tylko na rozruszniku biaÅ‚y dymek leciaÅ‚ z wydechu proszÄ™ o pomoc czy to coÅ› poważnego?
Chodzi o to, że kiedy rano odpaliÅ‚em motor na ssaniu silnik pracowaÅ‚ czekaÅ‚em aż siÄ™ rozgrzeje wyÅ‚. ssanie silnik pracowaÅ‚ na niskich obrotach i kiedy chciaÅ‚em ruszyć zaczÄ…Å‚ tracić moc okazaÅ‚o siÄ™ że nie ma paliwa tak mi siÄ™ wydaje byÅ‚o na rezerwie a w zbiorniku pusto. WlaÅ‚em 3l i znowu ssanie krÄ™cÄ™ krÄ™cÄ™ i nic. Akumulator wysiadÅ‚… w trakcie kiedy tak próbowaÅ‚em odpalić na chwilÄ™ wyÅ‚. ssanie i spróbowaÅ‚em bez z gazem i bez… nic siÄ™ nie dziaÅ‚o tylko tak jakby już miaÅ‚ zapalić ale tylko na rozruszniku biaÅ‚y dymek leciaÅ‚ z wydechu proszÄ™ o pomoc czy to coÅ› poważnego?
-
vck1000 - Świeżak
To ustaw kranik w pozycji PRI i sciagnij sobie serwisówke.
Zarzyj na to forum: http://www.polishbanditcrew.pl/
Zarzyj na to forum: http://www.polishbanditcrew.pl/
CB 400N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
GSF 600N Bandit
FZS 600 Fazer,GSF 1200N
- baktus
- Świeżak
Dobry samochodowy akumulator + kable i reanimuj go na połowie ssane bez użycia manetki gazu.
Powinien odpalić.
Ps. Szkoda, że nie napisałeś który rok moto, ale pewnie stary.
Powinien odpalić.
Ps. Szkoda, że nie napisałeś który rok moto, ale pewnie stary.
"Myśl pozytywnie..
To życia esencja..."
To życia esencja..."
-
PuNk - Świeżak
A moze polecisz jeszcze od Bizona akumulator ?
Wiekszy jest szybciej sie uda spalic rozrusznik
Jak fura Ci sciagla cale paliwo z baku i z gaznikow, to wlewasz benzyne, kranik paliwa ustawiasz na PRI czekasz jakis czas, i probojesz odpalic ssanie na maks, manetka na zero i krecisz. Jak odpali kranik ustawiasz na RES lub ON. Nie jezdzi sie na PRI.
Jesli nie odpali pozostaje opcja, ze syf ktory byl na dnach komor plywakowych zatkal gazniki, wtedy tylko czyszczenie pomoze.
Wiekszy jest szybciej sie uda spalic rozrusznik
Jak fura Ci sciagla cale paliwo z baku i z gaznikow, to wlewasz benzyne, kranik paliwa ustawiasz na PRI czekasz jakis czas, i probojesz odpalic ssanie na maks, manetka na zero i krecisz. Jak odpali kranik ustawiasz na RES lub ON. Nie jezdzi sie na PRI.
Jesli nie odpali pozostaje opcja, ze syf ktory byl na dnach komor plywakowych zatkal gazniki, wtedy tylko czyszczenie pomoze.
929
-
cycu_rsko - Moderator
a mi sie wydaje ze zalane sa swiece ...skoro przebiera podczas krecenia rozusznikiem to obstawiam swiece!!!! zalej paliwa tak jak mowia wyze daj ssanie max i krec bez gazu.. jak dalej bedzie przepalal ale nie odpali wyjrec swiece i zobacz co i jak,....
Motorynka Pony
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
WSK 125 (1983r)
MZ ETZ 251
GSX 600F
ZX 9 R (moje oczko w głowie)
-
hugo2003 - Mieszkaniec forum
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 18 gości