opona tylna suzuki GS 500 E 1995
• Strona 1 z 1
opona tylna suzuki GS 500 E 1995
Witam wszystkich
Mam pytanko odnośnie GS 500 E 1995 którego właśnie zakupiłem i aby przeszedł przegląd konieczne będzie wymienienie tylnej opony.
Na oponie jest napisane "140/70 R17 M/C 66H" Proszę napiszcie jaka opony by pasowały bo takiej konkretnej nie mogę znaleźć. Szukam dobrej używanej.
Z góry wielkie dzięki
Mam pytanko odnośnie GS 500 E 1995 którego właśnie zakupiłem i aby przeszedł przegląd konieczne będzie wymienienie tylnej opony.
Na oponie jest napisane "140/70 R17 M/C 66H" Proszę napiszcie jaka opony by pasowały bo takiej konkretnej nie mogę znaleźć. Szukam dobrej używanej.
Z góry wielkie dzięki
- krysti24
- Świeżak
gs'y mają na tyle 130. Możesz jak chcesz zamontować szerszą, ale skoro producent przewidział 130 to imo nie ma co kombinować z szerszymi.
http://www.ninjette.org/forums/showthread.php?t=9780
tu masz test opon do gs'a.
i ja bym kupił nówkę. to nie są jakieś specjalnie duże koszta, a dzięki dobrej oponie będziesz miał więcej frajdy na zakrętach
http://www.ninjette.org/forums/showthread.php?t=9780
tu masz test opon do gs'a.
i ja bym kupił nówkę. to nie są jakieś specjalnie duże koszta, a dzięki dobrej oponie będziesz miał więcej frajdy na zakrętach

- slusar_o2
- Świeżak
W suzuki jak zakładali 130 do gs'a to wiedzieli co robią, opona dopasowana jest m.in do rozstawu kół i do kąta nachylenia główki ramy, oczywiście można założyć oponę 140 ale w ten sposób pogorszysz tylko trakcje.
Pozdro
Pozdro
-
w_mat3usz - Świeżak
t3warda opona to taka która robiąc zrywa na szutrze nie będzie miała widocznych oznak otarcia, co miało miejsce w moim przypadku przy oponie miękkiej, gdzie jeden raz wystarczył by oponę szlak trafił. Więc powiedzcie jakie to są oznaczenia, ewentualnie przedziały liczbowe oznaxczeń dla opon miękkich, twardych i średnich by nie dać nabić się w butelkę
pozdro
pozdro
- krysti24
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości