Honda Varadero 125 vs Yamaha TDR 125 vs Husqvarna 125 SM -A1
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Honda Varadero 125 vs Yamaha TDR 125 vs Husqvarna 125 SM -A1
Tak wiem , husqvarna to super moto a reszta to turystyki .
Zacznę od tego , że jeżdżę tak więcej rok czasu ( wcześniej jawka itp . ) na derbi sendzie SM 50 .
Jak już jadę tak 80-100 km to już pod koniec co nieco boli od siedzenia . I tu powstała myśl o turystykach .
Mam 16 lat , 50kg i 160cm z hakiem .
Pierwszy problem to z varadero czy to jak na mnie nie zadurza" krowa "?
Ciężko mi powiedzieć jak jeżdżę czasem tak porostu do sklepu czy do babci po kasę
, a czasem biorę i jadę sobie gdzieś - asfalt , szuter może i przez rzekę wyłożoną płytami .
Teraz trudno mi powiedzieć czy 4T albo 2T . Potrzeba mi motor by służył bez żadnych wkładów finansowych i był taki by zawsze coś na wypadek pod manetką zostało . Czyli taki jakiś jak by był 3T
PS. Oczywiście motocykl używany tak 2000 - 2004 r .
Ja zawsze mam tendencje to zakupu za dużych .
Wiem , że ciężko pomóc , ale czasem jedno słowo może dużo zmienić .
Zacznę od tego , że jeżdżę tak więcej rok czasu ( wcześniej jawka itp . ) na derbi sendzie SM 50 .
Jak już jadę tak 80-100 km to już pod koniec co nieco boli od siedzenia . I tu powstała myśl o turystykach .
Mam 16 lat , 50kg i 160cm z hakiem .
Pierwszy problem to z varadero czy to jak na mnie nie zadurza" krowa "?
Ciężko mi powiedzieć jak jeżdżę czasem tak porostu do sklepu czy do babci po kasę

Teraz trudno mi powiedzieć czy 4T albo 2T . Potrzeba mi motor by służył bez żadnych wkładów finansowych i był taki by zawsze coś na wypadek pod manetką zostało . Czyli taki jakiś jak by był 3T

PS. Oczywiście motocykl używany tak 2000 - 2004 r .
Ja zawsze mam tendencje to zakupu za dużych .
Wiem , że ciężko pomóc , ale czasem jedno słowo może dużo zmienić .
-
QQQ50gQQQ - Świeżak
tdr jest jak na 125 bardzo duża i przy twoim wzroście byś miał ciężko nią manewrować, ja mam 187 i mi stopy prawie całe leżały na ziemi a niżsi koledzy już mieli problem dotknąć do ziemi, ogólnie motorek zarąbisty i wmiare mocny (mój stawał na koło z jedynki) jak jest dobry silnik, nie zarżnięty to będzie śmigać i śmigać.
tdr125 er-5 ZX9r ktm lc4 600, 620 adventure, F2 stunt, crf 450 i transalp, zx6r 08 stunt
-
7beat - Stały bywalec
Co do viadra nie bd mial problemu, bo sam mam 163 (chyba) wzrostu i 60 wagi (przyajmniej ostatnio bylo tyle ;D). Motorek nie jest wcale taki ciezki, wiec rade dasz. Ma regulowany tylni amorek wiec odpowiednio go sobie obnizysz i bd siegal prawie calymi nogami. Co do awaryjnosci to na pewno bd jej mniej niz w TDR (chociaz zanim mialbys wymienic cylek w tdr to juz bys 3 razy sprzedal ten motor
). Mocy TDR-ka ma wiecej no i na pewno troszke lepiej ciagnie. W Varadero tez mocy nie brakuje, na poczatek wystarczajaca, z czasem jednak zaczyna brakowac przy wyprzedzaniu 

-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
Zapraszam do tematu dotyczącego tylko i wyłącznie Varadero. tam dowiesz sie dlaczego ten motocykl jest bezkonkurencyjny w swojej klasie i gwarantuje Ci ze po przeczytaniu tematu bedziesz zdecydowany.
Jak Ci ktos powie ze nie dosiegniesz stopami ziemi to nie wierz. jedz i sie przymierz na pierwsze lepsze wiadro, zobaczysz ze dasz rade.
edit.
Jak wyglada u Ciebie sytuacja z prawkiem A1?
Jak Ci ktos powie ze nie dosiegniesz stopami ziemi to nie wierz. jedz i sie przymierz na pierwsze lepsze wiadro, zobaczysz ze dasz rade.
edit.
Jak wyglada u Ciebie sytuacja z prawkiem A1?
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
No jeszcze planuje zacząć na wakacjach . Czego pytasz ?
Czy dostane to ja wiem bo derbi mam 10 cm wyższe i jeździłem na full crossie to jeszcze wyżej .
Tylko boje o wagę , bo to wpychać z garażu itp , a już podnieść po glebie ...
Czy dostane to ja wiem bo derbi mam 10 cm wyższe i jeździłem na full crossie to jeszcze wyżej .
Tylko boje o wagę , bo to wpychać z garażu itp , a już podnieść po glebie ...
-
QQQ50gQQQ - Świeżak
Kojot nie przesadzaj. 125 w 2T sa fabrycznie blokowane do 15KM tak aby mozna bylo je rejestrowac na A1, a to ze po odblokowaniu maja 2 razy wieksza moc, nie jest w zaden sposob udokumentowane w papierach. To nie jest zadne wielkie przestepstwo tylko raczej luka prawna która można wykorzystac, dlatego niepotrzebnie to napisales...
-
gruby19 - Stały bywalec
qqq50gqq mowie ci ze motorek jest lekki i wypchac go z garazu to nie zaden problem
po glebie mozna go dygnac samemu pod warunkiem ze nie bd robil tego na sile od strony w ktora glebnales
A jak sie boisz ze za ciezki to idz na silke ;p

A jak sie boisz ze za ciezki to idz na silke ;p
-
Krmtzzz - VIP Åšcigacz.pl
Dzisiaj właśnie dzisiaj usiadłem na Varadero i na TDR-ce .
Zacznę od tego , że jak wszedłem do salonu to mi szczęka opadła bo to jest wielkości Transalpa . Ale jak usiadłem ( bardzo wygodne ) to jak z resztą mówicie to aż takie ciężkie nie jest . W salonie widziałem nówkę , ale zamiar mam kupić coś 2004 .
TDR jest troche wyższa i nie wydaje się jak dla mnie lżejsza . Nie jest tak wygodna jak varadero .
Pewnie wybór jest oczywisty ale jeszcze mam wątpliwości ...
Do tego można zamontować jakieś crash pady ? Bo pewnie od tego zacznę ...
Zacznę od tego , że jak wszedłem do salonu to mi szczęka opadła bo to jest wielkości Transalpa . Ale jak usiadłem ( bardzo wygodne ) to jak z resztą mówicie to aż takie ciężkie nie jest . W salonie widziałem nówkę , ale zamiar mam kupić coś 2004 .
TDR jest troche wyższa i nie wydaje się jak dla mnie lżejsza . Nie jest tak wygodna jak varadero .
Pewnie wybór jest oczywisty ale jeszcze mam wątpliwości ...
Do tego można zamontować jakieś crash pady ? Bo pewnie od tego zacznę ...
-
QQQ50gQQQ - Świeżak
craszpady nie sÄ…dze, chyba ze nie wiem gdzie. ale gmole napewno.
-
gruby19 - Stały bywalec
Gmole np od hepco&becker ale to koszt ok 500 zł,widzialem na angielskich stronach slajdery na plastiki ale ni huja nie mam pojecia gdzie to kupic idzie.
PS:Varadero to kawal maszyny,ale cza zaznaczyc ze dobrej maszyny
PS:Varadero to kawal maszyny,ale cza zaznaczyc ze dobrej maszyny

KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
No to wiem , jak by co to mówicie , że można obniżyć , ale jak siedziałem na niej to się obejdzie .
I od kiedy są na wtrysku ? Ja tam jestem przyzwyczajony do gaźnika .
Ile tak na rok do niej trzeba dokładać ? ( praktycznie wszytko sam robię )
I od kiedy są na wtrysku ? Ja tam jestem przyzwyczajony do gaźnika .
Ile tak na rok do niej trzeba dokładać ? ( praktycznie wszytko sam robię )
-
QQQ50gQQQ - Świeżak
od 2007 na wtrysku. model po liftingu. jak kupisz i zmienisz olej filtry i naped to gwarantuje Ci ze masz spokoj do poki jej nie sprzedasz.
-
gruby19 - Stały bywalec
Na varadero najlepiej cos w strone turystycznych,ale but to but.Ma zapewniac komfort i bezpieczenstwo.Slajderów na viadro nie potrzebujesz to i endurowe dadza rade.
KTM 950 SM Orange Power! | www.migus-motocykle.pl
-
Koval135 - Mieszkaniec forum
Ja się podczepię pod wątek bo po co zakładać nowy, mianowicie jestem w tym samym problemie tylko że biorę jeszcze pod uwagę cb 500. Chciałbym trochę polatać po lesie (droga nad jezioro) i czasem sobie przez łąkę sąsiada przelecieć, a także pojeździć trochę po asfalcie i szutrze i aby nie zabrakło mocy do wyprzedzania.
- krzychu12
- Świeżak
pod wzgledem mocy napewno rozsądniej bedzie brać CB. ale tym se za bardzo nie polatasz po szutrach, polach i lasach.
Oczywiscie nie mysl ze sie wypierniczysz czy cos. CB500 spokojnie mozesz zjechac z asfaltu ale jesli porównujemy pod tym względem to Varadero ma lepsze, miękciejsze zawieszenie, i lepsze opony w teren. A CB 500 poprostu pojedziesz duzo wolniej niz Varadero ale spokojnie sobie przejedziesz
Oczywiscie nie mysl ze sie wypierniczysz czy cos. CB500 spokojnie mozesz zjechac z asfaltu ale jesli porównujemy pod tym względem to Varadero ma lepsze, miękciejsze zawieszenie, i lepsze opony w teren. A CB 500 poprostu pojedziesz duzo wolniej niz Varadero ale spokojnie sobie przejedziesz

-
gruby19 - Stały bywalec
• Strona 1 z 2 • 1, 2
Powrót do Oceny ofert sprzedaży.
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości