Zobacz wątek - Kurtka firmy RETBIKE
NAS Analytics TAG

Kurtka firmy RETBIKE

Jakie rękawice, kask, gmole?
_________

Kurtka firmy RETBIKE

Postprzez Manter » 11/3/2007, 23:52

witam byłem dzisiaj na motobazarze w Katowicach i ogladałem kurtki i spodobała mi sie RETBIKE Rettouring ( http://www.retbike.pl/ind...pod=4&id_pod2=1 ) i Retelite ( http://www.retbike.pl/ind...od=4&id_pod2=34 ) fajne są i cena jest przystępna!! tylko że jakiś gość stoisko obok strasznie źle mówił o tej firmie że kurtki na szfach zaraz zaczynają pekać itp. czy ktoś z Was ma kurtki z tej firmy jak tak to co sądzicie o nich?? pozdrawiam
Manter
Świeżak

Postprzez Kris2k » 12/3/2007, 18:36

Kiedys, znaczy w kurtkach z modeli z 2005r lub wczesniejszych zdazaly sie takie numery ze szwy puszczaly... ale to juz zamierzchle czasy.
Tez ostatnio w sklepie mierzylem Rettouringa w nowym wydaniu na 2007r... i bardzo mi sie spodobala.
Jak nie doczekam sie na Modeke to niewykluczone, ze sam kupie wlasnie Retbikea.
GS 500E '93 --> VFR 800 '00
Kris2k
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Reiter » 13/3/2007, 19:13

Czytałem na temat Retbike, faktycznie mocno postawili na jakość od ostatniego sezonu. Podobno poprawiono wiele procesów przy produkcji wynikiem czego jest lepsze wykonanie. Najlepiej sam poczytaj na ich stronie. Mimo wszystko komentarze użykowników są jak zawsze nieocenione ponieważ zdanie firmy może być subiektywne.
Reiter
Świeżak

Postprzez hefron » 14/3/2007, 01:56

Jeśli poprawili swoje produkty to współczuje ludziom, którzy kupili ich wyroby kiedyś. Ja kupilem Retsport kurtke i spodnie jakieśtam rok temu i są do wyrzucenia. Spodnie w strzępach, puścił praktycznie każdy szew. Kurtka powoli traci wszystkie nitki, nie trzeba nic robić - same wychodzą. Miał być nieprzemakalny, a z kieszeni można wylewać. No i te podszewki do dupy... Nie polecam. Na stronie to można zawsze napisać, że jest super i poprawiła się jakość. Przymierzysz i tez wyda Ci się fajne. Poużywasz i będziesz wyzywał.
hefron
VIP Ścigacz.pl

Postprzez Reiter » 14/3/2007, 19:39

Jak więc wspomniałem, opinie użytkowników są najlepszym źródłem informacji. Też myślałem o zakupie Retbike ale z tego co słyszę to faktycznie "porażka". Hefron a co byś polecił z odzieży na moto?
Reiter
Świeżak

Postprzez GROSIK » 15/3/2007, 22:50

Mam kurteczke retsport tej firmy kupiona w zeszłym sezonie , trochę wadliwe obszycia(ale opaliłem zapalniczką) , reszta może być nawet zaliczyłem glebę i jedynie lekkie przetarcie zostało , ale na trochę cieplejsze dni i do szybszego śmigania wrzucam skórę.........duża różnica.
GROSIK
Świeżak

Postprzez Manter » 15/3/2007, 22:58

hmm sam juz ne wiem a może coś z modeki?? bo to solidniejsza firma chyba!!
Manter
Świeżak

Postprzez desmo » 2/6/2007, 11:25

Ja mam kurtkę Rettouring model 2007. Ogólnie jestem zadowolony, sporo kieszeni, nie przemaka, jest ciepła i jeszcze cała, znaczy nic nie pęka. Ma też sporo wywietrzników, ale zdają one egzamin tylko podczas szybszej jazdy. Niestety kurtka nie nadaje sie na cieplejsze dni, parownik straszny, ale zawsze można rozpiąć. Także jedyne zastrzeżenia to do braku oddychania, ale jak sama nazwa wskazuje to kurtka na dłuższe wypady.
desmo
Świeżak

szukaj roleff'a

Postprzez DonDiego » 8/6/2007, 10:55

Polecam ciuchy roleff'a. Są rewelacyjne. Osobiście śmigam w modelu Airvent. Poprostu rewelacja, powietrze śmiga w upalne dni pod całą kurtką, a w razie deszczu mam pod kanapą podszewkę z membrany, która jest w komplecie z tą kurtką. Kurteczki są szyte i dodatkowo zgrzewane więc nic na szwach nie idzie. Do tego maja zajebiste kolory. Mam znajomych co śmigają w ret bikeach i po roku generalnie te kurtki nie wyglądają najlepiej. Rolefa znajdziesz tu www.roleff.de Listę sklepów z allegro możesz ściągnąć. Wiem że w Wawce jest jeden przedstawiciel na Bemowie w Centrum Handlowym, który ma te ciuchy :)
DonDiego
Świeżak

Postprzez szczygiw » 11/6/2007, 10:54

Ja mam RetBika z tego sezonu. Dokladnie RetSporta i poki co jestem zadowolony. jesli chodzi o cieplejsze dni jest masakra, ale po rozpieciu i otwarciu wszystkich wywietrznikow daje rade (najgorzej w trakcie postoju na swiatlach). Podpinka ok, w sumie 4 kieszenie, na szwach nic nie puszcza, rzepy trzymaja poki co bdb, wiec na dzien dzisiajeszy czyli ponad 2 miesiace od kupna nie narzekam. Gorzej bylo z rekawiczkami ktore u nich kupilem poniewaz po 2 tygodniach rzepy zaczely sie pruc. Oddalem do reklamacji i w efekcie dostalem nowe. Poki co jest ok.
Obrazek
szczygiw
VIP Ścigacz.pl

Postprzez majki » 18/6/2007, 10:30

A ja mam retbike kurtke i spodnie od moze dwoch miesiecy (otwarcie sezonu na bemowie).
Masakra... Spodnie okazaly sie za krotkie, powiedzieli, ze przedluza - w koncu przedluzyli, za co musialem doplacic (niby 30zl, ale nikt niby o tym nie wspominal przy propozycji przedluzenia - olać). Niestety nie przedluzyli tak jak mowili i np. napy nie przeniesli na dol, tylko zostawiono tak jak jest. Denerwujace jest to, ze ta materialowa warstwa w spodnaich (nie mowie o podpince, tylko tym przyszywanym na stale w spodniach) nie przedluzyli, co daje efekt nieprzyjemnego zimna zaraz powyzej butow w trakcie jazdy od wiatru(spodnie mam w butach i tak mniej wiecej pol centymetra tego przedluzenia z ncih wychodzi, co daje efekt zimna). Krotko mowiac - pierwszy lepszy krawic zrobilby to duzo lepiej.
Spodnie uzywam w takich upalach jak teraz sporadycznie, a i tak zamek od wywietrznika juz zdazyl sie rozpruc.
W kurtce przy kieszenaich przednich zaczelo sie strzepic, puscily szwy przy rekawie oraz jednym wywietrzniku, odpinana membrana nie jest dobrze przemyslana i ma tendencje do czepiania sie zepem ostatniej warstwy - co mzoe spowodowac jej zniszczenie.

Podsumowujac: jak na 2 miesieczny stroj, to jest to ŻENADA. Dwa rozprute zamki, wystrzepione kieszenie, szwy w rekawie... Boje sie pomyslec co bedzie za pol roku. Do tego kolega ma kurtke retbike i podobno ma ochraniacze w czterech czesciach, bo popekaly.
Strach sie bac przy (odpukac) wypadku.

Zdecydowanie nie polecam, odradzam i przestrzegam. To jest kpina.
Takich dwoch jak nas trzech, to nie ma ani jednego.
majki
Świeżak

Postprzez hefron » 18/6/2007, 10:44

Jest dokładnie tak jak napisałeś. Ja kupiłem w zeszłym roku caly strój i w tym sezonie wyrzuciłem. Podobno poprawili jakość w 2005? Ciekawe jaka byla wczesniej. Ta firma to porażka...
hefron
VIP Ścigacz.pl

Postprzez DonDiego » 18/6/2007, 12:21

Bo mówię.... Olejcie retbika bo to g... szyją w pakistanie. Pisałem kilka postów niżej, weszła nowa fajna firma Roleff, niemiecka jakość nie ma porównania z naszym pseudo krawcem zwanym RetBike a ceny prawie te same.
CBR F4i Sport
VW Golf MK I GTI Pirelli 2.0 16v
DonDiego
Świeżak

Re: Kurtka firmy RETBIKE

Postprzez DonDiego » 18/6/2007, 12:34

Manter napisał(a):witam byłem dzisiaj na motobazarze w Katowicach i ogladałem kurtki i spodobała mi sie RETBIKE Rettouring ( http://www.retbike.pl/ind...pod=4&id_pod2=1 )

To jest rewela
http://www.roleff.de/EN/EN/programm06_t ... e_genf.htm
Cena 420
i ta jest fajna
http://www.roleff.de/EN/EN/programm06_t ... irvent.htm
Cena 499
DonDiego
Świeżak

Postprzez Inku » 18/6/2007, 19:12

Jakby mi się ciuchy pruły po 2 miesiącach to na pewno bym reklamował to badziewie . Ktoś pisał, że Retbike poprawił jakość i pękające szwy to przeszłość, niestety to mija sie z prawdą. Osobiście nie kupiłbym Retbike czytając te opinie. Lepiej dołożyć trochę i kupić coś co starczy na dłużej niż 2 miesiące.
Półśrodki prowadzą do ćwierćrezultatów.

Suzi GS500F
Inku
Bywalec

Powrót do Akcesoria motocyklowe