Papiery do mini ścigacza
• Strona 1 z 1
Papiery do mini ścigacza
Witam
Niedawno zainteresowałem się jednośladami, a dokładniej skuterami
Mam 15 lat i moje dochody miesiecznie to gora 350 zł. Tak się zastanawiam nad kupnem tego oto mini ścigacza, tak dla zabawy by sobie pojeździć. Tylko że jest jeden problem. Takie mini ścigacze (np. ten: http://moto.allegro.pl/item173467657_mini_scigacz_pocket_bike_nowy_fv_importer_hit_.html (otwórz link)) niemają homologacj... Czy jest jakaś możliwość by je zyskać? Domyślam się że bedzie trzeba dorobic lusterka, prędkościomierz, kierunkowskazy i inne światła. Czekam na odpowiedź.
Pozdrawiam, Mati_AG
EDIT:
Znalazłem na allegro mini ścigacza z homologacją http://moto.allegro.pl/item170355400_scigacz_pocket_bike_motorower_z_homologacja_.html (otwórz link). Tylko że jeżeli jest możliwość uzyskania homologacji to bym postarał się spełnić wszystkie warunki by dostać ten kwitek. Różnica kupić mini ścigacza za 500 zł i dołożyć do jego przerobienia, a kupić mini ścigacza z homologacją za 4.000 zł...
EDIT 2:
Znalazłem na tym forum ten temat: http://forum.scigacz.pl/viewtopic.php?t=4268&highlight=homologacja (otwórz link) W tym temacie pisze jak trzeba zrobic by dostac papiery, a mi raczej chodzi gdzie zrobic przeglad, gdzie dostac papiery itp.
Pozdrawiam

Pozdrawiam, Mati_AG

EDIT:
Znalazłem na allegro mini ścigacza z homologacją http://moto.allegro.pl/item170355400_scigacz_pocket_bike_motorower_z_homologacja_.html (otwórz link). Tylko że jeżeli jest możliwość uzyskania homologacji to bym postarał się spełnić wszystkie warunki by dostać ten kwitek. Różnica kupić mini ścigacza za 500 zł i dołożyć do jego przerobienia, a kupić mini ścigacza z homologacją za 4.000 zł...
EDIT 2:
Znalazłem na tym forum ten temat: http://forum.scigacz.pl/viewtopic.php?t=4268&highlight=homologacja (otwórz link) W tym temacie pisze jak trzeba zrobic by dostac papiery, a mi raczej chodzi gdzie zrobic przeglad, gdzie dostac papiery itp.
Pozdrawiam

- Mati_AG
- Świeżak
Kiedyś gdzieś słyszalem że można jeździć poketami po ulicach.
Bo tak jak na traktorki do koszenia trawy nie ma dowodu rejestracyjnego tak i na to go nie ma bo one majÄ… silniki od kosiarek.
Ale czy to prawda to nie jestem do końca pewny.
Bo tak jak na traktorki do koszenia trawy nie ma dowodu rejestracyjnego tak i na to go nie ma bo one majÄ… silniki od kosiarek.
Suzuki GSX 1400-2001
Kawa GPZ 1100-1983
Jawa 250/353-1958
Kawa GPZ 1100-1983
Jawa 250/353-1958
-
skora - Świeżak
Jest roznica - podejscie policji do takiej sprawy. Moj kumpel ma jawke i sobie jezdzi bez swiatel, lusterek itp. i na takiej jednokierunkowej ulicy poprosili go by zamontowal chociarz laterke z przodu jako swiatlo. Sadze ze na takiej glownej dordze odrazu by go zatrzymali. Czy gdybym poszedl na policje i zapytal o tÄ… homologacje to odpowiedzieli by mi? Czy oni takimi sprawami sie nie interesujÄ…?
Pozdrawiam
Pozdrawiam

- Mati_AG
- Świeżak
skora napisał(a):Kiedyś gdzieś słyszalem że można jeździć poketami po ulicach.
można ale w UK

Mati_AG ile masz wzrostu

bo jak masz ok 1.70m to dłuższa jazda pocketem jest mecząca

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Mam 1,63 jakos
domyslam sie ze bedzie męczące, ale na takich mini ścigaczach jeździc to fajna zabawa
Jakbym poszedl na policje zapytac co trzeba zrobic by zyskac homologacje, odpowiedzieli by mi? Czy oni si tym nie zajmuja?
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- Mati_AG
- Świeżak
dzisiaj jeździłem mini crossem kolegi i frajde miałem niespełna 15min
potem mnie wszystko bolało, szczególnie kolan które miałem na wysokości łokci
a na mini ścigaczu jeszcze Cię d**a będzie bolała bo tam jest jakiś plastki zamiast siedzenia
i nie ma zawieszenia
przy 65 km/h czułem sie jak bym jechał ponad 100 i strasznie rzucało
lepiej do zbieraj i kup sobie simsona
pocket bike to zabawka i nie nadaje sie do codziennego użytku

potem mnie wszystko bolało, szczególnie kolan które miałem na wysokości łokci

przy 65 km/h czułem sie jak bym jechał ponad 100 i strasznie rzucało

lepiej do zbieraj i kup sobie simsona

pocket bike to zabawka i nie nadaje sie do codziennego użytku

- pawlak200192
- VIP Åšcigacz.pl
Planowalem wlasnie kupic sobie takiego miniscigacza i go lekko "odpicowac". Np. zwiekszyc bak z 1l na 3l (o ile sie zmiesci
> Dolozyc predkosciomierz, swiatla itp. To siedzonkowidzialem ze zwykly plaztik o grubosci kilku milimetrow jest polozony
tez bym cos z tym zrobil
A co do ugietych kolan ;> To jest chyba najwiekszy minus. Cos sie wykombinuje
Np. rolki na nogi i jechac nogami po ziemi
Pozdrawiam

Pozdrawiam

- Mati_AG
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość