KLOCKI, które?
• Strona 1 z 1
Które ferodo ? P czy ST ?
Po za tym aby klocki w pełni dotarły się do tarcz potrzeba 200-500km nie zbyt ostrego i agresywnego hamowania, żeby nie przegrzać i nie spalić nowych klocków.
Po za tym aby klocki w pełni dotarły się do tarcz potrzeba 200-500km nie zbyt ostrego i agresywnego hamowania, żeby nie przegrzać i nie spalić nowych klocków.
Moto Theodor - nieautoryzowany serwis Ducati
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
EBC HH nie są miękkie - są wręcz jednymi z twardszych ale hamują elegancko. Jak miękkie to chyba tylko oryginały bym polecił z salonu. Aha - proces dotarcie na prawdę do nawet równych tarcz może przebiegać ponad 500km jazdy. Do tego czasu nie muszą hamować jakoś super. Ja ilekroć zmieniałem klocki to około 500km potrzebowały by się ułożyć
http://www.tinyurl.pl?PlJBVNPo PrzeglÄ…d Twojego moto w P-N!
-
Przemo_rene - VIP Åšcigacz.pl
Ja sie tam bardzo na klockach nie znam bo mialem tylko 3 komplety
Jezdzilem na nowym komplecie EBC zrobilem okolo 13kkm. Tarcz za bardzo nie zdarly, sila hamowania dobra, jak sie postaralem to tarcze po kilku ostrych hamowaniach fioletowe. Teraz mam NHC czyli tajwan. Hamuja tak samo jak EBC, nie piszcza, ogolnie jestem zadowolony. Kosztuja tez nie wiele bo niecale 100zl dalem za komplet na 2 tarcze

Jezdzilem na nowym komplecie EBC zrobilem okolo 13kkm. Tarcz za bardzo nie zdarly, sila hamowania dobra, jak sie postaralem to tarcze po kilku ostrych hamowaniach fioletowe. Teraz mam NHC czyli tajwan. Hamuja tak samo jak EBC, nie piszcza, ogolnie jestem zadowolony. Kosztuja tez nie wiele bo niecale 100zl dalem za komplet na 2 tarcze

929
-
cycu_rsko - Moderator
Przypuszczam ze masz Ferodo ST, one mają tendencję do przegrzewania tarcz. (kolor klocków złoty)
Zwykłe ferodo P (kolor czarny) nie hamują zbyt rewelacyjnie szczególnie w sportowych motocyklach, oraz niestety szybko się kończą.
Tak samo zwykłe EBC nie hamują i szybko się kończą.
Za to sinter-metalowe (HH) sÄ… o niebo lepsze.
Zwykłe ferodo P (kolor czarny) nie hamują zbyt rewelacyjnie szczególnie w sportowych motocyklach, oraz niestety szybko się kończą.
Tak samo zwykłe EBC nie hamują i szybko się kończą.
Za to sinter-metalowe (HH) sÄ… o niebo lepsze.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
A ja polecam Brembo, założyłem je niedawno zamiast ferodo i jest fenomenalna różnica w hamowaniu.
Ferodo wywaliłem bo wydawaly dziwny dźwięk (tak jakby klocek się kończył) i w dodatku zaczęły się kruszyć.
Ferodo wywaliłem bo wydawaly dziwny dźwięk (tak jakby klocek się kończył) i w dodatku zaczęły się kruszyć.
-
Meciek - VIP Åšcigacz.pl
Jak się kruszyły oznacza to że spaliłeś klocki.
Brembo ma różne modele i kolory - niebieski które kiedyś miałem to był najgorszy szit na jaki trafiłem.
Nie hamowały...
Każde sinter-metalowe klocki powinny być lepsze od zwykłych.
Brembo ma różne modele i kolory - niebieski które kiedyś miałem to był najgorszy szit na jaki trafiłem.
Nie hamowały...
Każde sinter-metalowe klocki powinny być lepsze od zwykłych.
- Raczek_6
- VIP Åšcigacz.pl
Tłoczki smarowałes czyscile przy zmianie? moze Ci zaciski sie nie cofaja i jest caly czas zacisniete.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
• Strona 1 z 1
Powrót do Mechanika motocyklowa
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości