Kurtka skórzana - Alpinestars, Spyke, Berik...
• Strona 1 z 1
Kurtka skórzana - Alpinestars, Spyke, Berik...
Zacząłem poszukiwania kurtki skórzanej - w końcu dojrzałem do decyzji, że najwyższa pora przerzucić się na skórzane ciuchy no i dojdzie +5 punktów do lansu
Aktualnie latam TDM ale niebawem przesiadka na jakiegoś większego golasa więc nie potrzebuję typowo sportowej kurtki do pępka. Szukam jakiejś dłuższej kurtki, którą mógłbym założyć do jeansów motocyklowych, powinna mieć perforacje i przydałaby się jakaś podpinka. Przewertowałem spory kawał internetu i to są moje typy:
Alpinestars (otwórz link)
Held (otwórz link)
Arlen Ness (otwórz link)
Arlen Ness2 (otwórz link)
Berik (otwórz link)
Spyke (otwórz link)
Revit (otwórz link)
Icon (otwórz link)
Ma ktoś którąś z wymienionych wyżej kurtek? Jeśli tak to jak one spisują się w upale, jak działa wentylacja i perforacje, co w zimne dni? NO i jedna z ważniejszych kwestii czy nie są to typowo sportowe kurtki, które jeśli założy się do cywilnych spodni to nadal zostaje połowa pleców do zakrycia.
Bardzo jestem ciekawe jak na żywo wygląda ten Revit i Spyke tylko czy w Polsce a najlepiej Warszawie jest jakiś dystrybutor tych marek.

Aktualnie latam TDM ale niebawem przesiadka na jakiegoś większego golasa więc nie potrzebuję typowo sportowej kurtki do pępka. Szukam jakiejś dłuższej kurtki, którą mógłbym założyć do jeansów motocyklowych, powinna mieć perforacje i przydałaby się jakaś podpinka. Przewertowałem spory kawał internetu i to są moje typy:
Alpinestars (otwórz link)
Held (otwórz link)
Arlen Ness (otwórz link)
Arlen Ness2 (otwórz link)
Berik (otwórz link)
Spyke (otwórz link)
Revit (otwórz link)
Icon (otwórz link)
Ma ktoś którąś z wymienionych wyżej kurtek? Jeśli tak to jak one spisują się w upale, jak działa wentylacja i perforacje, co w zimne dni? NO i jedna z ważniejszych kwestii czy nie są to typowo sportowe kurtki, które jeśli założy się do cywilnych spodni to nadal zostaje połowa pleców do zakrycia.
Bardzo jestem ciekawe jak na żywo wygląda ten Revit i Spyke tylko czy w Polsce a najlepiej Warszawie jest jakiś dystrybutor tych marek.
- sarar
- Świeżak
ja mam Arlena 5920, tego pierwszego i jestem bardzo zadowolony, ma dobra wentylacje i nadaje sie na cieple dni ale ... podpinka ma ksztalt bezrekawnika, jak jest chlodniej to wieje po lapach bo caly ten material na rekawach jest przewiewny
kurtka jest dosc krotka ale pas nerkowy zalatwia sprawe
kurtka jest dosc krotka ale pas nerkowy zalatwia sprawe
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
Za 1500-1700 to juz caly kombiak mozesz dorwac berika Arlen nessa nowy tylko szukaj w promocjach. Ewentualnie np. XSI.
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
jak chcesz skórę to pamiętaj żeby każdy model przymierzyć, bo każda kurtałka inaczej leży. To nie tshirt, że jak masz rozmiar "L" to możesz w ciemno taki rozmiar zamawiać, takze zastanów się nad tym Revitem i Spykiem. No chyba, ze znajdziesz jakiś sklep w pobliżu 

- unearth
- Świeżak
Bez mierzenia na pewno nie kupię - nie po to wydaję taką kasę żeby potem się źle czuć w takiej kurtce.
Co do kombi to oczywiście można kupić już coś w tej cenie ale mnie nie interesuje sportowy kombinezon, tym bardziej, że kurtki od kombi nie założysz już do jeansów czy tekstyli. A poza tym jak ja bymn wyflądał w sportowym kombi ze sliderami na TDM900
Co do kombi to oczywiście można kupić już coś w tej cenie ale mnie nie interesuje sportowy kombinezon, tym bardziej, że kurtki od kombi nie założysz już do jeansów czy tekstyli. A poza tym jak ja bymn wyflądał w sportowym kombi ze sliderami na TDM900

- sarar
- Świeżak
-
Seba_ER5 - VIP Åšcigacz.pl
sarar napisał(a):Bez mierzenia na pewno nie kupię - nie po to wydaję taką kasę żeby potem się źle czuć w takiej kurtce.
jak nie zalozysz? Do tego Arlena tez mozesz dokupic spodnie i masz 2p kombiak ....
Twoj podpis jest za dlugi
-
leff - ZlyCzlowiek
Seba_ER5 napisał(a):aahehe no tak
. Ale na TD900 niby tez da sie przytrzec
.
Prawda.
Mój znajomy jeździ w pełnym kombi z garbem i slajderami po torze na tym:
http://moto.allegro.pl/item1172312501_h ... ideal.html
- BMW_Zbyszek
- Świeżak
Seba_ER5 napisał(a):Za 1500-1700 to juz caly kombiak mozesz dorwac berika Arlen nessa nowy tylko szukaj w promocjach. Ewentualnie np. XSI.
Nie ma kombiaków firmy XSI.
Rozumiem że chodziło Ci o IXS...
Lepiej nic nie pisać niż rozwiać wątpliwości...
-
nurofen - Świeżak
Mam Arlena 5920.W upały jest kiepski, dlatego dokupiłem 2 kurtkę na lato (upały ok. 27C). Po zdjęciu (pomimo termo) kutkę odklejam z rąk.
Poza tym, jak wspomnił kolega, podpinka ma kształt bezrękawnia, ja osobiście zasuwam w termo i nie czuję przewiewu.
Pozytywne testy: Warszawa - oznań w ścianie deszczu. Nie zmarzłem, przemokłem do cna
. Ogólnie polecam.
Poza tym, jak wspomnił kolega, podpinka ma kształt bezrękawnia, ja osobiście zasuwam w termo i nie czuję przewiewu.
Pozytywne testy: Warszawa - oznań w ścianie deszczu. Nie zmarzłem, przemokłem do cna

Użądlony
- emwu
- Świeżak
Na polu boju zostały w tej chwili trzy kurtki:
Alpinestars GP Plus (otwórz link)
Spyke Blaster GP (otwórz link)
Revit Adrenaline (otwórz link)
Jak narazie mierzyłem Alpinestarsa i muszę powiedzieć, że kurtka leży na mnie rewelacyjnie, długość ma odpowiednią (jest trochę dłuższa niż typowe sportowe kurtki). Wykończenie jak najbardziej ok, przyjemny materiał w mankietach i kołnierzu. Generalnie kurtka jest wygodna, jedno co mnie do niej nie przekonuje to 'delikatna' skóra w porównaniu do np Arlen Nessa.
Obawiam się, że w Revicie nikt z forum nie jeździ. Ma ktoś może jakąś skórę ze Spyke? Jak one mają się jakościowo do Alpinestarsa, Berika itp?
Alpinestars GP Plus (otwórz link)
Spyke Blaster GP (otwórz link)
Revit Adrenaline (otwórz link)
Jak narazie mierzyłem Alpinestarsa i muszę powiedzieć, że kurtka leży na mnie rewelacyjnie, długość ma odpowiednią (jest trochę dłuższa niż typowe sportowe kurtki). Wykończenie jak najbardziej ok, przyjemny materiał w mankietach i kołnierzu. Generalnie kurtka jest wygodna, jedno co mnie do niej nie przekonuje to 'delikatna' skóra w porównaniu do np Arlen Nessa.
Obawiam się, że w Revicie nikt z forum nie jeździ. Ma ktoś może jakąś skórę ze Spyke? Jak one mają się jakościowo do Alpinestarsa, Berika itp?
- sarar
- Świeżak
- xede
- Świeżak
• Strona 1 z 1
Powrót do Akcesoria motocyklowe
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości