Yamaha TZR 50ccm, szlif cylindra- kto zna jakas firma w WLKP
• Strona 1 z 1
Yamaha TZR 50ccm, szlif cylindra- kto zna jakas firma w WLKP
Witam serdecznie!
Wiec tak, mam dwie sprawy.
Pierwsza.
Jechalem sobie moja TZR izagrzala mi sie woda odczekalem 10 minut, i bylo dobrze wiec jechalem w koncu stanela, kolega mnie przycholowal do domu byla dziura w tloku na wylot i cylinder zrysowany na glebokosc ok. 0.5mm przez cala swoja wysokosc. Wiec kupilem cylek wraz z tlokiem za 340zl, docieralem 700km i okazalo sie ze to chinska podrobka, na ktorej jedzie mi tylko 75km/h...
wiec postanawiam stary cylek zeszlifowac... i tutaj moja druga sprawa.. zadam kilka pytan.
1. Jaka jest cena takiego szlifu?
2. O ile zwiekszy sie rozmiar cylindra, zeby wiedziec jaki kupic tlok?
3. Ile bedzie kosztowal taki dobry tlok, nie chinska podrobka, moze dajcie nazwy jakis dobrych firm, nie najdrozszych oczywiscie.
4. Kto zna jakis sklep, czy zaklad ktory szlifuje takie cylindry naj;epiej w okolicach Konina we wielkopolsce, albo chociaz jakas firme ktora robi to rowniez wysylkowo.
Prosze o konkretne odpowiedzi, a moze zaradzicie cos na te predkosc 75km/h... czy jesli badziewny cylinder to nic wiecej nie wycisne?
Wiec tak, mam dwie sprawy.
Pierwsza.
Jechalem sobie moja TZR izagrzala mi sie woda odczekalem 10 minut, i bylo dobrze wiec jechalem w koncu stanela, kolega mnie przycholowal do domu byla dziura w tloku na wylot i cylinder zrysowany na glebokosc ok. 0.5mm przez cala swoja wysokosc. Wiec kupilem cylek wraz z tlokiem za 340zl, docieralem 700km i okazalo sie ze to chinska podrobka, na ktorej jedzie mi tylko 75km/h...

wiec postanawiam stary cylek zeszlifowac... i tutaj moja druga sprawa.. zadam kilka pytan.
1. Jaka jest cena takiego szlifu?
2. O ile zwiekszy sie rozmiar cylindra, zeby wiedziec jaki kupic tlok?
3. Ile bedzie kosztowal taki dobry tlok, nie chinska podrobka, moze dajcie nazwy jakis dobrych firm, nie najdrozszych oczywiscie.
4. Kto zna jakis sklep, czy zaklad ktory szlifuje takie cylindry naj;epiej w okolicach Konina we wielkopolsce, albo chociaz jakas firme ktora robi to rowniez wysylkowo.
Prosze o konkretne odpowiedzi, a moze zaradzicie cos na te predkosc 75km/h... czy jesli badziewny cylinder to nic wiecej nie wycisne?
Ghost Rider 50ccm!
- adrian042
- Świeżak
Bylo wałkowane wiele razy. Poszukaj a nie robisz smietnik na forum. Co do firmy to na głowne w poznaniu kiedys robili szlif. I calkiem niedrogo i jak dorze trafiles to zaczekal to zrobili na miejscu. A pozatym czemu woda CI sie zagrzała?? Nie wpadles na to zeby nalac plynu do chłodnicy??
Suzuki Gs 500 1998r -> oczko w głowie
-
wojtasmazi1 - Stały bywalec
adrian042
widac ze jestes młokosem bo jezdzisz na wodzie
nie zdziwil bym sie jak bys mial jeszcze chłodnice do wymiany bo zardzewiala w srodku
co to tloka to (taka mala procedurka)
1 jedziesz do zakladu szifierskiego zeby ci powiedzieli jaki tlok kupic (+ ile nadwymiaru)
2) kupujesz tlok (jesli masz am6) 40.00 + 0,50/0,75
3 jedziesz znowy do zakladu i robia ci szlif pod tłok
a i pamietaj jak jest dobrze wszystko zrobione to powinien tłok sie zatrzymac w polowie i delikatnie go musisz przepchnac
widac ze jestes młokosem bo jezdzisz na wodzie
nie zdziwil bym sie jak bys mial jeszcze chłodnice do wymiany bo zardzewiala w srodku
co to tloka to (taka mala procedurka)
1 jedziesz do zakladu szifierskiego zeby ci powiedzieli jaki tlok kupic (+ ile nadwymiaru)
2) kupujesz tlok (jesli masz am6) 40.00 + 0,50/0,75
3 jedziesz znowy do zakladu i robia ci szlif pod tłok
a i pamietaj jak jest dobrze wszystko zrobione to powinien tłok sie zatrzymac w polowie i delikatnie go musisz przepchnac
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
adrian jestes z konina. Jedz zobacz do Max Moto House w Koninie na ul. Jana Pawła II. to jest salon z nowymi skuterami TGB, Kymco, Gilera, Piaggio. maja tam tez serwis gwarancyjny i pogwarancyjny. ja tam serwisowałem skuter. obsługa jest naprawde świetna i znają sie na rzeczy. jednak nie mam pojecia czy robia szlify, ale zapytac mozesz to nic nie kosztuje.
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
Nie lepiej kupić cały nowy zestaw tłok -cylinder ?
Rozumiem że jakby to był nietypowy silnik i cylinder którego nie można kupić ...
Za szlif dasz ze 100 zł + tłok minimum 130zł .
To nie tak tanio co to za podróbka ?
Rozumiem że jakby to był nietypowy silnik i cylinder którego nie można kupić ...
Za szlif dasz ze 100 zł + tłok minimum 130zł .
Wiec kupilem cylek wraz z tlokiem za 340zl, docieralem 700km i okazalo sie ze to chinska podrobka
To nie tak tanio co to za podróbka ?
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 12 gości