Jazda na rezerwie
• Strona 1 z 1
Jazda na rezerwie
Witam! Mam pytanie czy ciągła jazda na tak zwanej rezerwie moze zaszkodzić silkikowi?
Zapierdlać trzeba!:D
- marcintzr
- Świeżak
to przy 2 poscie w prawym górnym rogu posta masz krzyzyk i go uzyj a skasujesz posta
marcintzr nie nie zaszkodzi lecz tak jak napisali wyzej kiedys sie paliwo skonczy i wtedy bedzie pech
marcintzr nie nie zaszkodzi lecz tak jak napisali wyzej kiedys sie paliwo skonczy i wtedy bedzie pech
13k.pl/-/sugestia.php
co za idiota wymyslil limit 60 znaków
- swirus2007
- Stały bywalec
Ale bieda to na czym byś jeździł jakbyś miał samochód
Na pewno nie szkodzi jak jest trochę benzyny ale jak będziesz jeździć aż zacznie przerywać aż zgaśnie to już aż takie dobre nie jest.

Na pewno nie szkodzi jak jest trochę benzyny ale jak będziesz jeździć aż zacznie przerywać aż zgaśnie to już aż takie dobre nie jest.
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
a czemu
tyle ze paliwa nie dostanie ino sam olej, to nawet bedzie miec lepsze smarowanie
tyle ze paliwa nie dostanie ino sam olej, to nawet bedzie miec lepsze smarowanie
13k.pl/-/sugestia.php
- swirus2007
- Stały bywalec
-
maciek.046 - Bywalec
tak. chyba ze jezdzisz do samego konca. bo na dnie zbiornika osadza sie syf ktory pakuje sie do zbiornika przy kazdym tankowniu. w niewielkiej ilosci ale po kilkunastu tankowaniach sie zbierze. wiec kiedy wyjedziesz paliwo do zera to na 90% zaciagnie tez ten syf ze zbironika ktory zapcha filtr, lub co gorsza gaznik/wtryski. lepiej miec wiecej paliwa w zbiorniku niz mniej.
Wole jak człowiek na dwóch, niż jak zwierze na czterech...
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
Honda XLV 125 Varadero V-8
http://www.polskajazda.pl/Profil,Honda,XLV,125,Varadero,TGB,F409,Royal,Cruise/42971 (otwórz link)
-
gruby19 - Stały bywalec
Co do syfów w baku to w enduro warto mieć założony wężyk na korek który idzie do główki ramy mniejsze prawdopodobieństwo że wpadnie przez węzyk syf niż przez wejście/odpowietrzenie w korku .
W korku dozownika też mam taki wężyk nie wiem czy oryginalnie ma być czymś zakończony czy nie ,chodzi mi o to że mógłby być jakiś filtr chociaż od strony tego korka-odpowietrzenia ...wtedy dozownik byłby pewniejszy .
W korku dozownika też mam taki wężyk nie wiem czy oryginalnie ma być czymś zakończony czy nie ,chodzi mi o to że mógłby być jakiś filtr chociaż od strony tego korka-odpowietrzenia ...wtedy dozownik byłby pewniejszy .
Motorhispania (xp6)
- krzysieg
- Bywalec
• Strona 1 z 1
Powrót do Motorowery do 50 ccm
Kto przeglÄ…da forum
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości